Showbizznetwork interviewt: Zomaer

Showbizznetwork interviewt: Zomaer

Geschreven door Sebastiaan Boers Laatste update:

Zomaer: ''Een vleugje Nielson, een Wolkje Nick & Simon, een hapje Acda en de Munnik en giet het geheel af met een One Direction sausje''. 

De band Zomaer bestaat uit drie mannen: Bart, Robin en Thomas. Deze drie vrienden besluiten om mee te doen als band aan Holland's Got Talent. Tijdens de auditie zingen zij een nummer van Nielson, Beauty And The Brains. De jury en het publiek ging uit hun dak. Zomaer ging door en zo stonden ze in de liveshows. Het begin van de muzikale carrière voor deze Nederlandse band.

Showbizznetwork sprak de mannen over hun deelname aan Holland's Got Talent, over hun eigen single en over de toekomst. De single Misschien Verliefd komt op vrijdag 10 april 2015 officieel uit. Een spannend moment voor de drie vrienden. Hoe gaan de fans reageren op deze eerste eigen single?

Iedere vrijdag maken de mannen van Zomaer een speciale vlog van hun leven en delen deze via hun speciale youtube kanaal. 

''Interview met Zomaer'': 

Bart: ''Ik vind het wel altijd leuk als mensen me herkennen en aanspreken''. 

Robin: ''Er is geen dag hetzelfde bij ons en dat maakt het zo ontzettend leuk''!

Thomas: ''Het is altijd ons doel geweest om een zo breed mogelijk publiek te bereiken''. 

Jullie hebben meegedaan aan Holland's Got Talent. Hoe was dat om mee te maken?

Zomaer: ''Het was superleuk om zo'n hele tv productie mee te maken en tegelijkertijd ook het echte begin van Zomaer. We waren echt super zenuwachtig en om dan te horen dat je door bent is zo'n mooi gevoel! De liveshows erna waren nog leuekr, camera en licht repetities en gewoon het idee dat er zoveel mensen naar je kijken op dat moment. We hebben heel veel geleerd en meegemaakt. In 1 woord: Geweldig!''

Waarom kozen jullie juist voor deze talentenjacht?

Zomaer: ''Het kwam eigenlijk op ons pad, we zagen de reclames voor inschrijvingen op tv langskomen en we waren net begonnen met de band. Dit kwam dus supergoed uit en we zagen het als een goed podium om onszelf aan Nederland te laten zien. Holland's Got Talent is een programma voor jong en oud en dat is precies de doelgroep die wij willen aanspreken. Uiteindelijk heeft het ons ook veel geholpen om (nog meer) bekendheid te krijgen en de naam Zomaer te verspreiden''.

Wat betekend Zomaer voor jullie?

Bart: ''Zomaer is voor mij echt 'doen wat ik leuk vind met mijn beste vrienden'. Ik had me nooit kunnen indenken dat ik de dingen zou doen die we nu doen en op plekken kom waar we nu komen. Het is echt mijn leven nu, en wat voor een! Elke dag is genieten en het leukste is dat ik het met mijn twee beste vrienden kan doen, samen het avontuur aangaan''!

Robin: ''Ik ben verslaafd aan Zomaer. Het is het eerste waar ik aan denk als ik ochtends vroeg wakker wordt en het is het laatste waar ik aan denk als ik s'avonds laat in slaap val. Er gaat geen dag voorbij dat ik niet met Zomaer bezig ben. Dat komt omadt ik het zo onwijs leuk vind en hetgeen is wat ik altijd al wilde doen''.

Thomas: ''Alles, mijn hele leven is omgegooid sinds we Zomaer zijn begonnen. Alles draait nu om de band en dat is echt heel leuk. Elke dag is anders maar elke dat is weer te gek. Het is de beste beslissing van m'n leven geweest''.

Hoe trots zijn jullie op Zomaer?

Bart: ''Waanzinnig trots, zoals ik net al zei had ik het niet kunnen dromen van de dingen die we nu al doen en meemaken en daarnaast zijn we alleen maar aan het groeien. Ik ben echt heel erg trots op ons''!

Robin: ''Ik vind het heel moeilijk om mijn trots uit te drukken in woorden. Ik had nooit gedacht dat dit alles met mijn twee beste vrienden tot zoiets indrukwekkend. Ieder ding dat op ons pad komt of iedere plek waar we staan voelt speciaal en dan kijken we elkaar aan en zeggen we vaak: Damn jongens, wat blijft dit toch weer bijzonder''.

Thomas: ''Super trots! Dat we in nog niet eens een jaar al zoveel dingen hebben meegemaakt! Ik weet nog dat we een jaar geleden zaten te fantaseren over grote optredens en dingen die we ooit zouden kunnen bereiken. Veel daarvan is nu al uitgekomen, daar ben ik wel heel trots op ja''!

Jullie hebben met Zomaer ook opgetreden bij de Huishoudbeurs, hoe was dat om te doen?

Bart: ''Echt heel leuk, we stonden die week echt super vaak op te treden en dat was echt het artiestenleven zoals het hoort. Opstaan, in de auto, optreden, eten en slapen en de volgende dag precies hetzelfde. Zoveel leuke mensen daar weer gezien en ook leuke nieuwe mensen ontmoet! Ik viel echt in een gat toen in maandag weer in de collegebanken zat haha''.

Robin: ''Onwijs leuk! Het was te gek om te merken dat onze muziek bij zowel jong als oud inde smaak valt! Ik heb nog nooit zoveel mensen zien swingen op onze Doe maar medley''!

Thomas: ''Geweldig. Iedereen is vrolijk daar en het publiek gaat van heel jong en tot heel oud. Het is altijd ons doel geweest om een zo breed mogelijk publiek te bereiken en om dan alle huismoeders te zien los gaan is wel tof!

Met welke collega muzikanten kunnen jullie het beste opschieten?

Zomaer: ''We ontmoeten natuurlijk heel veel andere artiesten, ook uit andere genres, tijdens optredens en opnames is het altijd superleuk om met iedereen een praatje te maken. We kunnen het eigenlijk met iedereen goed vinden, een lolletje trappen enzo. Superleuk om met ze te kletsen en van ze te leren''.

Thomas: ''Binnenkort treden we op bij het concert van Mike & Colin. Super aardige gasten. Zo zijn we ook bij Femke Meines haar concert geweest maar er zijn nog veel meer artiesten die we vaak zien''.

Bart: ''Binnenkort zie je ons in het televisie programma 'Nederland Muziekland'. Daar hebben we ook samen met veel collega's opgetreden. We komen regelmatig Thomas Berge tegen en ook Tim Douwsema en de jongens van Mainstreet. Maar ook Shirma Rouse, Gers Pardoel en Metal Theo. Allemaal toffe mensen waar we backstae een hoop lol mee beleven''.

Tijdens de auditie bij Holland's Got Talent zongen jullie Beauty And The Brains van zanger Nielson, willen jullie ook die kant op?

Zomaer: ''Nielson is qua muziekstijl en doelgroep wel een goed voorbeeld van wat we ongeveer willen. Nederlandstalige popmuziek die leuks is voor jong en oud! We maken natuurlijk niet precies dezelfde muziek als hij, er doen ons eigen ding, maar we zouden best in het rijtje passen. Qua onze meerstemmigheid sound worden we vaak vergeleken met Nick & Simon en O'G3NE en dat men ons daarmee vergelijkt vinden wij natuurlijk te gek''.

 

 

 

 

 

 

 

 

Vandaag komt jullie single Misschien Verliefd uit, kunnen jullie hier iets over vertellen?

Zomaer: ''Het gaat over iets wat iedereen denk ik wel kent, de twijfel of je nu wel, of niet verliefd bent op iemand. Gevoelens zijn nou eenmaal moeilijk te begrijpen en soms weet je het gewoon echt niet (of wil je er niet aan geloven). Wij kenden alle drie dit gevoel heel goed en daarom besloten we om er een nummer over te schrijven. En ja, de titel zegt het al, misschien verliefd! Het gaat over iets wat iedereen denk ik wel kent, de twijfel of je nu wel, of niet verliefd bent op iemand. Gevoelens zijn nou eenmaal moeilijk te begrijpen en soms weet je het gewoon echt niet (of wil je er niet aan geloven). Wij kenden alle drie dit gevoel heel goed en daarom besloten we om er een nummer over te schrijven. En ja, de titel zegt het al, misschien verliefd! We hebben de song zelf geschreven in samenwerking met Robert D. Fisher, die onder andere ook samenwerkte met Glennis Grace, Gerard Joling en Mainstreet. Het is een vrolijk uptempo nummer en we hopen dat iedereen hem lekker mee zal zingen''.

Hoe ziet een normale dag er uit voor jou?

Bart: ''Op een normale dag word ik wakker van mijn 2e of 3e wekker, ga ik me klaarmaken (douchen, ontbijten enzo) en ga ik richting Thomas (het Zomaer hoofdkwartier). Dat is onze ontmoetingsplek en vanuit daar gaan we door naar de studio, televisie opnames, Ponkers of andere afspraken. Op dagen dat we deze dingen niet doen gaan we repeteren en nummers schrijven, dat moet natuurlijk ook gebeuren. 's Avonds is altijd anders, soms zijn we nog bezig met de dingen die ik net noemde en heel af en toe hebben we ook gewoon een avondje voor onszelf. Ik denk dat het er eigenlijk op neerkomt dat ik geen normale dag heb, wat stiekem heel erg leuk is''!

Robin: ''Er is geen dag hetzelfde bij ons en dat maakt het zo ontzettend leuk! Het komt voor dat we ochtends vroeg (heeeel vroeg) bij een radiostation zitten, daarna onze kleding moeten uitzoeken bij Goosecraft, Smashbox & SOPR, en de studio induiken om tientallen nummers uit te werken die op de plank liggen en s'avonds nog een optreden hebben! En dan tussendoor nog ergens een telefonisch interview hebben met een tijdschrift. Wanneer we eten? Als we s'avonds laat na een praatje en een foto met de fans van het optreden thuis komen. 23:00 uur savond's''!

Thomas: ''Een ding heeft elke dag gemeen. Het is druk! sOchtends veel te vroeg gaat de wekker, dan vertrekken we naar de studio, een optreden of naar Amsterdam voor opnames met Ponkers. Vanuit daar moeten we weer naar een interview of andere afspraak. Meestal sluit alles precies aan in een heel strak schema. Een onverwachte file kan het helemaal in de war gooien. Vaak zijn we s avonds rond 23u pas thuis en dan moet ik nog avondeten. Als we een keer vroeg (lees: 20 uur) thuis zijn is rust er niet bij, want er moet aan van alles nog gewerkt worden en we repeteren natuurlijk ook voor onszelf zo vaak we kunnen. Ik kan me niet meer herinneren dat ik ooit voor 1u s'nachts in m'n bed lag''.

Kunnen jullie nu nog normaal over straat?

Bart: ''Haha ja dat nog wel, ik word af en toe wel herkend hoor, zeker als we met zijn drieën zijn, maar het is niet dat ik word belaagd zodra ik een voet buiten de deur zet. Ik vind het wel altijd leuk als mensen me herkennen en aanspreken, gewoon gezellig wat kletsen. Zo heb je toch wat meer contact met mensen dan vanaf het podium''!

Robin: ''Er wordt regelmatig aangebeld en voor het raam gestaan door mensen. Soms komen ze niet uit de buurt en zijn ze echt twee uur met de trein wezen reizen om vervolgens 5 uur (!) lang te wachten totdat ik er ben. Helaas zijn we vaak op pad en ben ik niet zo vaak thuis''!

Thomas: ''Ja dat gaat nog wel goed! Regelmatig dat mensen me aanspreken op straat of dat ik aan hun blik zie dat ze me herkennen. Vaak lees ik ook achteraf op Twitter dat ze me ergens hebben zien lopen maar niet naar me toe durfde te komen. Ik vind het juist altijd gezellig dus als je me ziet, kom gerust even hoi zeggen''.

Van wie zijn jullie zelf fan eigenlijk én vooral waarom?

Bart: ''Ik ben erg fan van een hele hoop onbekende singer songwriters en indyrock bandjes waar ik jullie niet mee zal lastigvallen maar degene die jullie waarschijnlijk wel kennen zijn Ed Sheeran, Kensington, James Bay en John Mayer. Daarnaast luister ik echt bijna ALLE soorten muziek, echt teveel om op te noemen''.

Robin: ''Ik luister veel Nederlandstalige popmuziek, zoals Nielson, Nick & Simon, Blof, Volumia. Ik vind het tof om diep op teksten in te duiken en erover na te denken waarom juist die woorden zijn gebruikt en wat dat het nummer zo goed maakt! Dat kan ik het gemakkelijkst bij Nederlandstalige nummers''.

Thomas: ''Veel soorten lekkere popmuziek. Denk bijvoorbeeld aan: The Vamps, Maroon 5 en Jason Derulo. Maar ook Nederlandstalig, of vette house, afhankelijk van waar ik ben en hoe ik me voel luister ik naar vrijwel alles''.

Stel je mag een duet opnemen met een bekende artiest, wie zou dit dan zijn en vooral waarom?

Bart: ''Mij lijkt het echt heel leuk om een duet met Ilse DeLange op te nemen, haar muziekstijl en manier van zingen vind ik heel leuk en het lijkt me interessant om te kijken wat we samen zouden kunnen maken. Ook wil ik heeeeel graag samenwerken met een bekende dj om een nummer te schrijven die bijvoorbeeld Dance mixt met onze Zomaersound. Volgens mij kan dat echt heel vet worden''.

Robin: ''Het lijkt me tof om met Gers Pardoel samen te werken. Hij maakt ook Nederlandstalige pop nummers maar dan met rap. Het lijkt me een interessante combinatie, één die niet meteen voor de hand ligt''.

Thomas: ''Chef Special, daar ben ik een groot fan van. Ze hebben zo’n vette eigen stijl die ik graag een keer gecombineerd met Zomaer zou willen horen''.

Als jullie het zelf voor het zeggen zouden hebben, hoe zou jullie debuut album er dan uit komen te zien?

Zomaer: ''Ik zou veel verschillende nummers willen maken, lekker poppy en snel, rustige nummers, nummers met een hele band eromheen en ook nummers met alleen gitaar of misschien wel alleen maar zang. Verschillende stijlen maar wel met de rode Zomaer draad erdoorheen, zo kunnen we lekker experimenteren (iets wat ik echt geweldig vind) en alle hoeken van het muziekspectrum ontdekken en ons eigen maken''.

Jullie zijn ook erg actief op social media. Is dit een bewuste keuze?

Zomaer: ''Jazeker, we willen heel graag met onze fans en toekomstige fans (haha) in contact zijn en social media is daar de beste manier voor. We vinden het zelf superleuk om ons midden tussen de fans te begeven en een zo klein mogelijke afstand te laten voelen tussen artiest en de fans. Zo geven we iederen zondag om 12u de fans een kijker achter de schermen van het leven van ons als band in een video. Je ziet ons repeteren en je maakt het hele proces mee van het schrijven van een nummer, maar ook het samen koken bijvoorbeeld. We merken dat de fans dit geweldig vinden''.

(Voor de nieuwsgierigen ;-) We hebben overal dezelfde naam ZOMAEROFFICIAL en je vindt ons op You Tube, Instagram, Twitter en Facebook en daar vind je ook onze persoonlijke Accounts).

Hoe gaan jullie om met alle likes, berichten en vragen van fans?

Zomaer: ''We vinden het nog steeds bizar dat we zoveel likes en reacties en noem het maar op krijgen, het is echt een geweldig gevoel dat zoveel mensen leuk vinden wat we doen. We proberen daarom dus ook alles te lezen en op alles te reageren wat ze sturen. Jammer genoeg wil het niet altijd lukken omdat het aantal berichten steeds maar meer wordt maar we doen ontzettend ons best. Daarnaast krijgen we ook nog dagelijks veel post door de brievenbus. Brieven, tekeningen en knuffels die we krijgen of worden opgestuurd bewaren we allemaal omdat we het zo speciaal vinden''.

Jullie hebben veel vrouwelijke fans, vinden jullie dit niet vervelend? En hebben jullie ook mannelijke fans?

Bart: ''Het is wel grappig want vrouwelijke fans laten over het algemeen meer van zich horen maar dat betekent niet dat er geen mannelijke fans zijn! Er zijn namelijk ook een hoop mannelijke fans. Maar het grootste deel is inderdaad vrouw en dat is superleuk! Ik ben super dankbaar dat er mensen zijn die wat wij doen tof vinden''!

Robin: ''Haha zeker niet vervelend''!

Thomas: ''Vervelend? Dat is toch super mooi! De droom van iedere man! Merk inderdaad dat er ook steeds meer mannelijke fans komen. Gasten die het leuk vinden wat we doen, stukje fijne erkenning''.

Als jullie Zomaer zouden moeten beschrijven qua muziekstijl, hoe zouden jullie die dan beschrijven?

Zomaer: ''We zien het graag als een lekker gerecht. Een vleugje Nielson, een Wolkje Nick & Simon, een hapje Acda en de Munnik en giet het geheel af met een One Direction sausje. Wat dat betekent is vrolijke nederlandse popmuziek met veel meerstemmigheid die leuk is voor jong en oud! De grondtoon is vooral enthousiasme, dat spat er bij ons vanaf als we nummers schrijven of optreden en dat willen zoveel mogelijk in onze nummers stoppen''.

Bij een single hoort natuurlijk een videoclip, hebben jullie inspraak over hoe deze er uit gaat zien?

Bart: ''Jazeker! We doen alles samen! We hebben een superleuke manager die zelf ook echt samen alles wilt doen. Eigenlijk zijn we bij zulke beslissingen dus met zijn vieren, we doen wat we alle vier leuk vinden en gelukkig zitten we daarover altijd op een lijn''!

Robin: ''We doen ALLES samen. Er wordt niets voor ons beslist zonder dat wij daarvan af weten. We waarderen het enorm dat we deze inspraak hebben en dat hier altijd naar geluisterd word. We hebben echt de beste manager ever!! Zo komen we samen tot de beste en leukst beslissingen waar iedereen achter staat''.

Thomas: ''Yes! Hulp halen we uit alle hoeken maar uiteindelijk beslissen we zelf over onze clip maar ook over dingen als foto’s op posters, fotokaarten, profielfoto’s etc''.

Wat wil je nog graag bereiken met Zomaer?

Bart: ''Er zijn twee dingen die me echt heeeel tof lijken en dat zijn 1: een stadionconcert en 2: een nummer 1 hit. Natuurlijk zijn er echt superveel dingen die ik nog wil doen maar deze staan echt bovenaan de lijst''.

Robin: ''Het lijkt mij heel vet om een stadionconcert te geven of op te mogen treden bij Vrienden van Amstel live bijvoorbeeld. En dan dat het zaallicht gedimd wordt en iedereen een lampje in de lucht houd en jouw nummer zingt. Wauw''.

Thomas: ''Het is al m’n hele leven een droom om een stadionconcert te geven. En het zou echt te gek zijn als Misschien Verliefd zoveel gedownload gaat worden dat het een hit wordt''.

Hoe gaan jullie je single straks promoten? Gaan jullie bijvoorbeeld op tournee?

Zomaer: ''Op tournee gaan we zeker, maar dan voor ons album! Onze single gaan we promoten door Misschien Verliefd in verschillende televisie optredens te zingen. Daarnaast staan zitten we helemaal volgepland met radio interviews en optredens rondom de release datum en als je naar de supermarkt gaat en een blaadje open slaat is de kans groot dat Misschien Verliefd erin staat! Bij de single komt een hele toffe videoclip met drie hele mooie (en bekende vrouwen) erin, dus online en op social media zal het nummer veel onder de aandacht gebracht gaan worden! We hebben er zin in''!

Is er nog iets wat fans nog niet van je weten, maar wat je wel graag kwijt wil?

Bart: ''Ja download onze single die op 10 april uitkomt ! hahaha Ik weet niet of iedereen het al weet maar ik houd een prikbord bij met allemaal dingen die met Zomaer te maken hebben, zo hangen er alle (backstage)bandjes van onze optredens, maar ook leuke brieven of kado's van fans. Hij wordt steeds groter en ik denk dat ik er binnenkort een hele muur van moet maken haha. Hij hangt in mijn slaapkamer zodat ik wanneer ik wakker word, meteen herinnerd word aan alle leuke mensen die de moeite hebben genomen om naar mij te schrijven of een kado'tje te kopen. Dan kan mijn dag al niet meer stuk''.

Robin: ''Toen we begonnen met de band hebben we met z'n drieën een contract ondertekend. Ik vond dit begin zo'n speciaal moment dat ik het ook speciaal wilde aanpakken en wilde dit doen met grote, ouderwetse verenpennen. Deze pennen zijn alleen super duur dus ben ik een paar uur langs de sloot gaan zoeken naar uitgevallen ganzenveren en heb ik pennen uit elkaar gehaald en onze eigen verenpennen gemaakt. Vier stuks (samen met onze manager Eugène Jans van The Imagineer), konden we het niet eens worden over wie de pen naar huis mocht nemen''!

Thomas: ''Mijn huis is het Zomaer hoofdkwartier. Bij mij thuis verzamelen we, repeteren we en overleggen we over nieuwe ideeën. Ik bewaar alles wat fans me geven en hang het op door m’n hele huis. Ik heb zelf ook een gesigneerde Zomaer poster in m’n huis hangen. En op mijn WC ligt een stift en is het verplicht voor iedereen die daar komt om iets op de muur te schijven. de hele muur en zelfs het plafond zijn inmiddels onder geschreven''.

Waar staat Zomaer over vijf jaar volgens jullie?

Bart: ''Ik kan natuurlijk niets met zekerheid zeggen maar ik hoop aan de top! Nog meer optreden en nog meer muziek maken hoop ik! Dat is echt het leukste wat er is''.

Robin: ''Over vijf jaar hoop ik dat er heel veel mensen in Nederland van Zomaer gehoord hebben en onze muziek leuk vinden. Ik hoop dat we over 5 jaar meerdere succesvolle albums hebben uitgebracht en onze agenda vol staat van de optredens en andere leuke dingen. We zullen veel ervaring opdoen en contacten leggen en ik hoop dat daar veel samenwerking uit voorkomt die onze dromen uit een vorige vraag waarmaken''!

Thomas: ''Als ik zou kunnen kiezen zijn we dan nog steeds keihard met Zomaer bezig. Inmiddels zijn we dan een band met nog meer optredens en lekker veel muziek. Om daarnaast nog iets met televisie te doen lijkt met helemaal gaaf. Bijvoorbeeld zo’n programma maken als Nick & Simon hebben gedaan op reis naar het buitenland om daar met de lokale muziek bezig te zijn''.

De single Misschien Verliefd van Zomaer is nu verkrijgbaar bij Itunes!