Summer Songs: #6 Nielson

Summer Songs: #6 Nielson

Geschreven door Sebastiaan Boers Laatste update:

De Nederlandse zanger Nielson is niet meer weg te denken uit de Nederlandse hitlijsten. Niels Littooij, zoals Nielson voluit heet, deed mee aan het televisieprogramma De beste singer-songwriter van Nederland. Dit muziekprogramma wist Nielson niet te winnen. Maar hij bracht wel zijn single, Beauty & the Brains, uit. Deze single is een vrolijk pop nummer geworden.

Nielson's muziek heeft de invloed van zijn gitaar. Een fijne stem, een fijne melodie én een leuke tekst. Tel dat bij elkaar op en je hebt een hit van Nielson. Beauty & the Brains is een grote inspiratie geweest voor de band Zomaer. Zij deden auditie voor Holland's Got Talent. Zomaer (bestaat uit Bart, Robin en Thomas) wisten indruk te maken met hun auditie. Op dit moment maakt Zomaer nog altijd muziek. 

Een ander nummer van Nielson, Kop in het zand, werd ook een hit. Dit nummer heeft ook invloeden van de gitaar van de zanger. Wederom een fijne tekst, een fijne melodie én met de fijne stem van Nielson. De muziek die Nielson maakt is bijna altijd vrolijk. Zowel Beauty & the Brains als Kop in het zand zijn beide typische zomer nummers te noemen.

Maar Nielson heeft ook al meerdere duetten op zijn naam staan. Zo bracht Nielson het nummer Hoe samen uit met zangeres Miss Montreal. Wederom had Nielson hiermee een hit te pakken. Dit nummer past ook prima in de zomer. Een rustig liedje, met een leuke clip. Hier was duidelijk een verhaal te zien. In totaal is deze videoclip al door meer dan negen miljoen mensen bekeken via YouTube.

Daarnaast heeft Nielson ook een nummer opgenomen met de band BLØF. Dit nummer werd de titelsong voor de Nederlandse speelfilm, Mannenharten. De single kreeg de gelijknamige titel, Mannenharten. Zowel de film als de single werden goed ontvangen. Een mooie muzikale samenwerking die zeker succesvol voor Nielson werd.

Al deze singles zijn te vinden op het album Zo Van Aah Yeah. Op dit album staan dertien nummers. Alle nummers liggen prima in het gehoor. Het is een album geworden die zeker in de zomer gedraaid kan worden. Maar het nummer Beauty & the Brains springt er wel echt uit. Een vrolijk nummer die niet snel meer uit je hoofd gaat.

Hier bleef het natuurlijk niet bij. In 2016 kwam het nieuwste album van Nielson uit. Dit album kreeg als titel Weet Je Wat Het Is. De titel van dit album is een regel uit een hit van de zanger. Het nummer Sexy Als Ik Dans werd ook een grote hit voor Nielson. Wederom een vrolijk nummer die echt blijft hangen. Een melodie die fijn klinkt en een tekst die iedereen makkelijk mee kan zingen.

Nielson heeft zelfs dit nummer voor Koning Willem-Alexander gezongen. In plaats van de regel ''Weet je wat het is baby'' zong Nielson ''Weet je wat het is Willem''. Dit heeft voor ophef gezorgd, maar dat werd al snel weer vergeten. Met meer dan vijftien miljoen views op YouTube heeft Nielson hiermee een internet hit in handen. Echt een nummer die thuis hoort in de zomer.

Daarna werd Hotelsuite ook als single uitgebracht. Dit was opnieuw een duet met Jiggy Djé. Een grote hit is dit niet geworden, maar het is wel weer een typisch Nielson nummer geworden. In totaal hebben al meer dan één miljoen mensen de bijbehorende videoclip op YouTube bekeken.

Naast een duet met Jiggy Djé staan er op het album, Weet Je Wat Het Is, nog twee duetten. Het nummer Zo zingt Nielson met Guus Meeuwis en het nummer Er Is Hoop zingt Nielson met Paul de Munnik. In totaal zijn er op dit album tien nummers te vinden. Alle nummers klinken vrij vrolijk en hebben allemaal wel iets zomers. Er is wel één nummer die er uitspringt.

Het nummer Nachtdienst zou zo als single uitgebracht kunnen worden. De melodie van dit nummer is enorm aanstekelijk. Een typisch zomers nummer die wellicht een grote hit kan worden. Misschien is dit wel een verrassende zomerhit van 2016! Maar of dit nummer ook echt als single uitgebracht gaat worden is nog maar even de vraag. Het is in ieder geval een erg fijn nummer om te luisteren.

De muziek die Nielson maakt, is muziek die sfeer overbrengt. Fijne melodie, fijne tekst én een fijne stem. Dat is wat Nielson tot een succesvolle zanger maakt. Het is een zanger die nog jaren mee mag gaan in de Nederlandse muziekwereld. Wie weet kan Nielson Nederland een keer gaan vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival. Met een swingend nummer én een fijne melodie kan Nielson misschien hoge ogen gooien.

Hiermee is de zesde Summer Songs een feit. Na veel vier edities vol zangeressen werd het wel eens tijd om een zanger in het spreekwoordelijke zonnetje te zetten. Nielson is een zanger die zeker zomerhits op zijn naam heeft staan. Er zullen er zeker meer gaan volgen. Is het niet in de zomer van 2016, dan wel in de zomer van 2017!

Volgende week dinsdag verschijnt de zevende Summer Songs van 2016. Na Nielson zal er weer een zangeres centraal staan. Deze zangeres is in alle opzichten vrij uniek te noemen. Veel hits heeft zij al gescoord, maar welke zijn typisch zomers te noemen? Dat is allemaal te lezen in een nieuwe editie van Summer Songs. Mis die dan ook zeker niet. 

Bekijk hieronder de videoclip van Beauty & the Brains bij De beste singer-songwriter van Nederland:

https://www.youtube.com/watch?v=hn3UxmWPQzM

Bekijk hier de videoclip van Sexy als ik dans:

https://www.youtube.com/watch?v=zKmsZzJQJV0

Bekijk hieronder de videoclip van Hoe:

https://www.youtube.com/watch?v=7ECB5AigzzY