Zomaer gaat uit elkaar

Zomaer gaat uit elkaar

Geschreven door Sebastiaan Boers Laatste update:

Waar de fans al voor vreesden is nu werkelijkheid geworden. De band Zomaer is uit elkaar gevallen. Dit nieuws werd vandaag door Bart, Robin en Thomas bekend gemaakt via social media. Het hing al wat langer in de lucht, maar nu heeft de band het nieuws bekend gemaakt. Na een muzikale carrière hebben de drie vrienden besloten om Zomaer achter zich te laten. Zij zullen zich nu gaan richten op nieuwe projecten.

Zomaer liet in de video weten niet met ruzie uit elkaar te gaan. 'Zomaer bestaat uit meer dan alleen ons drie' aldus de bandleden. Achter de schermen waren er veel onenigheden. De neuzen stonden niet in dezelfde richting. Daarom hebben de mannen besloten om te stoppen als Zomaer. Zichtbaar emotioneel nemen Bart, Robin en Thomas afscheid van hun fans. 

Zomaer werd bij het grote publiek bekend bij een auditie bij Holland's Got Talent (HGT). Hier zongen zij het nummer Beauty and  the Brains van zanger Nielson. De auditie sloeg zo enorm goed aan dat Zomaer zich wist te plaatsen voor de halve finale. Helaas strandde Zomaer in de halve finale van HGT. Maar daarna bleven de mannen muziek maken. Hun allereerste single werd meteen een hit op YouTube.

https://www.youtube.com/watch?v=fCw0o57Y4c8

De allereerste echte Zomaer single werd het nummer Misschien Verliefd. Inmiddels heeft de videoclip meer dan twee miljoen views weten te behalen. Daarna volgde de single Droomvrouw. Deze videoclip heeft nog geen twee miljoen views. In totaal hebben al wel meer dan 300.000 mensen deze videoclip bekeken via YouTube.

https://www.youtube.com/watch?v=itEmmJG_BmU

Showbizznetwork wilde graag meer weten van de mannen van Zomaer. Op 10 april 2015 verscheen er dan ook een interview met deze mannen.  Zomaer omschreef hun muziek als volgt: 'een vleugje Nielson, een Wolkje Nick & Simon, een hapje Acda en de Munnik en giet het geheel af met een One Direction sausje'. Hier is dan ook geen woord aan gelogen.

Ook wilde Showbizznetwork de toekomstplannen weten van Zomaer. Waar staat Zomaer over vijf jaar volgens jullie, wilde Showbizznetwork weten. Hierop gaven Bart, Robin en Thomas de onderstaande antwoorden. Lees het hele interview met Zomaer hier nogmaals terug.

Bart: ''Ik kan natuurlijk niets met zekerheid zeggen maar ik hoop aan de top! Nog meer optreden en nog meer muziek maken hoop ik! Dat is echt het leukste wat er is''.

Robin: ''Over vijf jaar hoop ik dat er heel veel mensen in Nederland van Zomaer gehoord hebben en onze muziek leuk vinden. Ik hoop dat we over 5 jaar meerdere succesvolle albums hebben uitgebracht en onze agenda vol staat van de optredens en andere leuke dingen. We zullen veel ervaring opdoen en contacten leggen en ik hoop dat daar veel samenwerking uit voorkomt die onze dromen uit een vorige vraag waarmaken''!

Thomas: ''Als ik zou kunnen kiezen zijn we dan nog steeds keihard met Zomaer bezig. Inmiddels zijn we dan een band met nog meer optredens en lekker veel muziek. Om daarnaast nog iets met televisie te doen lijkt met helemaal gaaf. Bijvoorbeeld zo’n programma maken als Nick & Simon hebben gedaan op reis naar het buitenland om daar met de lokale muziek bezig te zijn''.

Maar er was ook nog meer nieuws. Dat Zomaer is gestopt, wil niet zeggen dat de drie uit de media verdwijnen, integendeel zelfs! Zo starten Bart en Robin een nieuw muzikaal project. Zij zullen vanaf januari 2017 verder gaan als BENR (Bart en Robin). Helaas is er voor Thomas geen tijd om deel uit te maken van dit nieuwe muzikale project.

Thomas blijft actief als vlogger voor Concentrate. Hiervoor neemt Thomas verschillende vlogs op. Ook is hij actief als verslaggever voor EditieNL. Iedere vrijdag was Thomas dan ook te zien in een item van het nieuwsprogramma van RTL 4. Zomaer mag dan zijn gestopt, de vriendschap blijft altijd bestaan. Met die boodschap namen de drie mannen, als Zomaer, afscheid van de fans. Bart, Robin en Thomas bedankten alle fans voor de steun en lieve berichten.

Ook nam Zomaer een Doe Maar medley op. Deze videoclip is hieronder te bekijken:

https://www.youtube.com/watch?v=gZlo1bBVTaA

Bekijk HGT terug via TVblik.