Holland's Got Talent komt terug

Holland's Got Talent komt terug

Geschreven door Sebastiaan Boers Laatste update:

De talentenjacht Holland's Got Talent (HGT) komt terug bij RTL 4. In een oproep van de talentenjacht wordt dit duidelijk. Iedereen met talent kan zich vanaf nu weer aanmelden voor het nieuwe seizoen. Alle vormen van talent zijn van harte welkom, zangers, dansgroepen, acrobaten, goochelaars, niets is te gek.

Het laatste seizoen van HGT werd door de 81-jarige Léon gewonnen. De kijkers thuis vonden deze act zo goed, dat hij de meeste stemmers binnen haalde. Wie zal de opvolger gaan worden van deze zanger? Ook naar zeven jaar blijkt er geen einde te komen aan talent in Nederland.

Al vanaf 2008 is de Nederlandse versie van Got Talent te zien. Eerst was deze talentenjacht te zien bij SBS6, maar de laatste jaren is het te zien bij RTL 4. Over de jury is nog niets bekend. Holland's Got Talent laat via Twitter weten: ''Helaas, wij kunnen daar nog geen uitspraken over doen. Enkel en alleen dat 'Holland's Got Talent' terug komt''. 
Jurylid Gordon, die sinds 2010 in de jury zit, gaf al eerder aan dat hij liever niet meer in de jury wil zitten. Ook Dan Karaty's rol in HGT is nog onzeker. Hij uitte kritiek op RTL vanwege de tegenvallende kijkcijfers voor So You Think You Can Dance, een dansprogramma van RTL 5.

Vandaag, woensdag 29 juli, liet Dan Karaty van zich horen op Twitter. Hij reageerde positief op het nieuws dat de talentenjacht weer terug komt bij RTL 4: ''Yeah baby''! aldus een enthousiaste Dan. De andere bekende juryleden, Chantal Janzen en Gordon hebben nog niet gereageerd op dit nieuws.

Of Chantal Janzen opnieuw als jurylid te zien zal zijn is ook nog niet bevestigd. De blonde presentatrice is momenteel druk aan het werk in Duitsland. Daar is ze te zien als presentatrice van The Voice Kids. Een onzekere periode van een sterk onderdeel van HGT, de jury.

De presentatie ligt in de handen van Robert ten Brink. Dit doet hij nu al vanaf 2010 voor RTL 4. De presentator en de jury zijn goed op elkaar ingespeeld en weten wat zij aan elkaar hebben. Zijn vormen een goede basis voor deze talentenjacht. Of Robert ook dit nieuwe seizoen gaat presenteren is nog niet bekend.

In een speciale aanbeveling voor het nieuwe seizoen van HGT wordt Lieke van Lexmond benoemd. De actrice en presentatrice heeft al ervaring als jurylid. Zo zat Lieke in de jury van Everybody Dance Now, samen met Jan Kooijman en Dan Karaty. Een mooie kans voor Lieke om zichzelf te ontwikkelen als jurylid van een grote talentenjacht. Lees hier de aanbeveling over de jury van HGT nogmaals terug.

Het aanmelden voor het nieuwe seizoen van Holland's Got Talent is heel eenvoudig. Via de website van RTL kan iedereen met talent zich nu nog opgeven om auditie te komen doen.

Bekijk Holland's Got Talent eenvoudig terug via TV Blik.