TV-blog: Holland's Got Talent 2016

TV-blog: Holland's Got Talent 2016

Geschreven door Sebastiaan Boers Laatste update:

Dé leukste talentenshow van Nederland komt terug. Dat is natuurlijk Holland's Got Talent, deze talentenshow is al vanaf 2008 een begrip in Nederland. Volgend jaar komt er een nieuw seizoen op televisie bij RTL 4. Maar er gaan wel een aantal dingen veranderen. Aan het talent zelf zal het zeker niet liggen. Er zijn blijkbaar nog genoeg mensen met talent die ontdekt moeten worden.

In 2008 werd het allereerste seizoen van Holland's Got Talent uitgezonden. Commerciële zender SBS6 had de eer om het eerste seizoen uit te zenden. Na Popstars! was dit een enorm groot project voor SBS. Zanger en presentator Gerard Joling had de eer om deze talentenshow als eerste te presenteren. In de jury zaten toen Henk-Jan Smits, Patricia Paay en Robert Ronday. 

Precies één jaar later zond SBS ook het tweede seizoen van Holland's Got Talent uit. Aan de presentatie werd toen niets veranderd. Opnieuw mocht Gerard Joling het presenteren. Ook de drie juryleden bleven onveranderd. Henk-Jan, Patricia en Robert mochten opnieuw hun oordeel vellen over de mensen die dachten talent te hebben.

Maar in 2010 kwam er verrassend nieuws. SBS raakte de talentenshow kwijt aan RTL 4. Die stond te springen om deze talentenshow. Meteen werd al duidelijk dat Patricia mee verhuisde van SBS naar RTL. Zij mocht opnieuw in de jury plaatsnemen. De presentatie was weggelegd voor Robert ten Brink. Hij bleek een ideale presentator voor deze talentenshow.

Maar alleen in de jury zitten was geen optie. Patricia kreeg hulp van Gordon én Dan Karaty. Dit was een opvallende en vooral verfrissende verandering. Gordon had al de nodige jury ervaring opgedaan bij Idols en X-Factor. Amerikaan Dan werd langzaam maar zeker steeds bekender in Nederland. Hij bleek een uitstekende jurylid te zijn van deze talentenshow.

RTL vond het een groot succes en besloot om door te gaan met Holland's Got Talent. In 2011 kwam de talentenshow gewoon weer terug bij RTL. Niets werd veranderd, alles bleef gelijk. Gordon, Patricia en Dan zaten opnieuw in de jury. De presentatie lag opnieuw in de handen van Robert. Hij had zichzelf prima bewezen als presentator. Hij leefde ook in dit seizoen echt mee met de kandidaten. Van begin tot einde liet Robert zien dat hij een uitstekende presentator is én blijft.

Ook in 2012 kwam er een nieuw seizoen van Holland's Got Talent. Alles bleef precies zoals de kijker het gewend was. De drie juryleden waren opnieuw Gordon, Patricia en Dan. RTL vond het een succesvolle jury en besloot om deze drie vast te houden. Robert mocht ook nog een seizoen lang hét gezicht worden van Holland's Got Talent.

Maar toen trokken er donkere wolken boven de talentenshow. In 2013 kwam de talentenshow terug op televisie, maar zonder Patricia. Zij werd, met drie rode kruizen, uit de jury gezet en vervangen door een andere blondine. Niemand minder dan Chantal Janzen mocht haar plek innemen. Voor Gordon en Dan was dit geen probleem. De twee mannen vonden het prima dat Chantal naast hun kwam zitten. Robert stond weer klaar om de talentenshow te presenteren.

Een jaar later raakte de kijker alweer gewend aan de verandering. De verandering van een seizoen geleden was niet meer voelbaar. Het leek wel alsof Gordon, Chantal én Dan al jaren met elkaar samenwerkten. Ook voor Robert was het niet anders dan anders. De presentator liet zien waar hij goed in was: presenteren.

Dit jaar, in 2015, was er van alles aan de hand. De geruchten waren hardnekkiger dan ooit. Zou de talentenshow nog wel terugkeren? Wat is er met de jury aan de hand? Jurylid Gordon gaf aan te willen stoppen als jurylid. Ook Dan had het even moeilijk met RTL. Hij uitte kritiek op de commerciële zender in verband met de dansshow van RTL 5, So You Think You Can Dance. Alleen Chantal en Robert bleven ongeschonden, zo leek het in eerste instantie.

Tot de geruchten steeds verder gingen. Wie zou er in de jury van Holland's Got Talent gaan zitten? Volgens de recensent van Showbizznetwork (Sebastiaan) zou het een goed idee zijn om vier juryleden in te gaan zetten. Dit is nu al veel te zien in de landen om ons heen. Zowel RTL als ook Holland's Got Talent waren hier ook aardig positief over.

Een paar weken geleden gingen de geruchten verder. Het nieuws kwam naar buiten dat Angela Groothuizen (foto) deel uit ging maken van de jury van Holland's Got Talent. Zij zou naast Gordon zitten gaf ze aan in RTL Late Night. Dat Gordon uit de jury zou stappen was dus niet waar. Maar het bleef onrustig over deze talentenshow. Was het nu dan exit voor Chantal?

 

 

Maar Sebastiaan kreeg gelijk. Waar hij al van was overtuigd ging gebeuren. Eindelijk, na zeven jaar, kwam het positieve nieuws naar buiten: vier juryleden voor Holland's Got Talent. Angela, Gordon, Chantal en Dan zijn de vier juryleden voor het nieuwe seizoen van deze talentenshow.

Alleen bleef nog één ding onbeantwoord. Wie zou de talentenshow gaan presenteren? Het leek vrij logisch dat Robert het weer op zich zou nemen. Maar dat bleek toch net even anders te zijn. Woensdagavond maakte RTL Boulevard het nieuws bekend dat er een nieuwe presentator in beeld zou komen.

Robert moest de talentenshow, net als Patricia in 2013 met drie rode kruizen, verlaten. Zijn opvolger is nu ook bekend gemaakt. Johnny de Mol mag in 2016 de talentenshow gaan presenteren. Het is voor Johnny de tweede talentenshow die hij nu mag presenteren. Eerder zag de kijker hem samen met Wendy van Dijk de talentenshow Superkids presenteren.

Nu valt na vijf jaar het doek voor Robert. Holland's Got Talent en Robert bleken hand in hand te leven. Hij was de man die deze talentenshow een gezicht gaf. Een positief gezicht voor een positieve talentenshow. Robert is een man die vooral Gordon op zijn plek kon zetten. Zeker in de liveshows liet Robert zien wat hij kon. Het was een gouden formule. De Holland's Got Talent familie, zo kun je het bijna noemen, is nu compleet veranderd.

Voor de kijker zal het ook flink wennen worden. Al deze verandering kunnen misschien wel een schaduw werpen over Holland's Got Talent. Het is ontzettend jammer dat iemand als Robert zijn plek moet afstaan aan Johnny. Dat neemt niet weg dat Johnny geen slechte presentator is. Johnny is een typisch RTL gezicht geworden.

Hij is zelfs uitgeroepen als beste presentator van 2015. Nu mag de winnaar de talentenshow presenteren. In de jury zit de beste presentatrice, Chantal. Of er een chemie is tussen de vijf gezichten van Holland's Got Talent zal moeten blijken. Het wordt in ieder geval een bijzonder seizoen, dat staat nu al vast.

Robert zal zeker gemist gaan worden. Ook zeker bij de kandidaten zal de geliefde presentator gemist gaan worden. Voor Johnny zal het een lastige taak zijn om iemand als Robert op te moeten volgen. Voor Angela is het juist een warm bad waar ze in terecht komt. Zij kent Gordon en Chantal al erg goed. Alleen zij en Dan kennen elkaar nog niet, maar dat zal zeker snel gaan veranderen.

Holland's Got Talent, de talentenshow met straks vier rode kruizen en misschien wel vier groene vinkjes en een gouden knop, keert in 2016 gewoon weer op televisie. RTL 4 zal deze leukste talentenshow van Nederland weer gaan presenteren. Iedereen met talent kan zich nu al heel eenvoudig aanmelden. Een link naar de pagina is hier te vinden.

Holland's Got Talent met Gordon, Angela, Chantal, Dan en Johnny is in 2016 weer te zien bij RTL 4.

Bekijk Holland's Got Talent terug via TVBlik.