Nick Nicolai wint Holland's Got Talent 2016

Nick Nicolai wint Holland's Got Talent 2016

Geschreven door Sebastiaan Boers

Na wekenlang op zoek te zijn geweest naar het ultieme talent, is het vrijdagavond dan opnieuw gelukt. Vrijdagavond stond in het teken van de finale van Holland's Got Talent. De grote winnaar werd de jonge zanger Nick Nicolai. De jongen maakte al een verpletterende indruk met zijn auditie in Zwolle. Jurylid Angela Groothuizen drukte zelfs op de Golden Buzzer voor Nick. Daarmee was Nick al zeker van een plek in de halve finale.

Na een spannende ontknoping ging Nick er vandoor met de winst. Hij liet daarmee acht concurrenten ver achter zich. In drie halve finales werden negen acts samengevoegd voor de finale. Deze negen acts gaven werkelijk alles wat zij in zich hadden. Het werd een bijzondere finale waarbij de juryleden; Dan Karaty, Chantal Janzen, Angela Groothuizen en Gordon een adviserende rol hadden. 

Het werd een muzikale top drie. Op de derde plek is zanger Bob Bullee geëindigd. Hij maakte diepe indruk met zijn stem. Op de tweede plek is de achttien jarige Mart geëindigd. De volkszanger eindige net achter de grote winnaar van de avond, Nick.

Finale Holland's Got Talent

Als eerste stond danser Lil Justy op het podium. Hij wist in de halve finale ook al grote indruk te maken. Met zijn bijzondere dans moves liet zij zien waarom hij in de finale thuis hoorde. Met op de achtergrond een rubik kubus maakte hij het zijn optreden heel erg opvallend. Felle kleuren, goede muziekkeuze en een goed dansoptreden wist hij de finale goed te openen.

Nick Nicolai mocht als tweede optreden. Met zijn geweldige stem wist hij keer op keer de jury én het publiek te betoveren. Ook de kijkers thuis waren ontzettend enthousiast over Nick. Tijdens zijn auditie vertelde Nick over zijn leven. Dat was alles behalve prettig voor hem. Maar nu laat de zanger zien waar hij nu staat. Zijn optreden in de liveshow ging ontzettend goed. Alles was gewoon goed aan dit optreden. Jurylid Angela gaf aan dat ze hoopte dat Nick zou gaan winnen.

De drie meiden van Karate Girls mochten als derde optreden. Zij gaven wederom een spectaculair optreden. Het leek wel alsof de drie meiden een scene uit een film lieten zien. Een goede en vooral sterke muziekkeuze maakte het hele optreden meer dan af. Zij versloegen de mannelijke dansers dan ook met gemak. Zij kregen van Gordon en Chantal zelfs een staande ovatie.

Na een reclameblok stonden de jongens van Fresh Allstars op het podium. Vooral jurylid Dan is een enorme fan van deze groep. Hij gaf Fresh Allstars dan ook zijn Golden ticket. Dankzij de druk op de Golden Buzzer stonden de jonge dansers in de halve finale. Nu lieten zijn wederom zien waarom zij ook thuis hoorden in de finale. Het kon dan ook niet uitblijven dat Fresh AllStars een staande ovatie kregen van alle juryleden. Voor Gordon zijn deze jongens de winnaars van Holland's Got Talent 2016.

Solodanseres Mizai Kobi mocht als vijfde op het podium optreden. Zij heeft tijdens haar auditie én haar plek in de halve finale zich van een hele andere kant laten zien. Omdat de finale live werd uitgezonden, moest Mizai even wachten. Haar optreden werd kort uitgesteld met een extra reclameblok. Maar direct na het reclameblok liet Mizai zien waarom zij in de finale stond. Zij zweefde letterlijk boven het podium. Angela vond het tot nu toe al een top avond.

Naast Nick Nicolai stond er nog een bijzondere zanger in de finale van Holland's Got Talent. Bob Bullee kreeg tijdens zijn auditie een Golden ticket van Chantal. Hij stond daardoor direct in de halve finale. Die wist hij ook met gemak positief te doorstaan. Hij wist een enorme sfeer neer te zetten tijdens zijn optreden in de finale. Met een prachtig nummer van Frank Sinatra liet hij wederom op een positieve manier van zich horen. Chantal gaf Bob dan ook een staande ovatie. Ook het publiek genoot zichtbaar van dit optreden.

Dansgroep Unbreakable liet zien dat zij heel goed kunnen dansen. In de halve finale liet een danseres, Ina, ook muzikaal van zich horen. Dit deed zij in de finale opnieuw. Het werd een swingend, muzikaal en spectaculair optreden. Een geweldig goed dansoptreden waar jurylid Dan zichtbaar van genoot. Het publiek ging wederom compleet uit zijn dak.

Volkszanger Mart Hoogkamer liet tijdens zijn auditie horen dat hij een mooie stem heeft. In de halve finale maakte hij ook diepe indruk. Ook in de finale liet Mart muzikaal van zich horen. Zijn bijzondere stemgeluid wist de jury en het publiek zeker te raken. De jury was dan ook bijzonder positief over het optreden van Mart. Het publiek genoot ook volop van de stem van deze achttien jarige volkszanger.

Als laatste optreden van deze finale, stonden de mannen van Quattrobar op het podium. Tijdens de auditie kregen zij tips voor de halve finale. Dit hebben zij meer dan opgepakt en zo wisten zij de finale te halen. Een bijzondere groep mannen die zeer verrassend is in deze finale. Het werd een heel spectaculair optreden. Misschien wel het bijzonderste optreden in deze finale. Een staande ovatie was dan ook niet uit te blijven.

Het einde van Holland's Got Talent 2016

Alle negen acts hebben laten zien wat zij in huis hadden. Negen compleet verschillende acts met ieder een uniek talent. Van dans tot zang en alles wat daar tussen in zit. Niets is te gek; het draait allemaal op uniek talent. Iedere finalist had zeker een uniek talent. Het ene talent is misschien beter dan een ander. Gelukkig waren daar de vier juryleden die de kijker konden voorzien van commentaar.

Het nieuwe seizoen van Holland's Got Talent bestond dit keer uit vier juryleden. Een unieke gebeurtenis in de geschiedenis van deze talentenjacht. Angela heeft laten zien een positieve toevoeging te zijn in Holland's Got Talent. Eindelijk is ook Nederland over tot vier juryleden. Dat heeft misschien net iets te lang geduurd. Of de talentenjacht blijft werken met vier juryleden is nog niet helemaal duidelijk.

Johnny de Mol mocht dit seizoen presenteren. Hij nam het stokje over van Robert ten Brink. Dit deed hij op een goede manier. Toch is het voor de kijker wel even wennen om Johnny te zien in plaats van Robert. Maar een verandering kan toch iets positiefs opleveren. RTL 4 heeft de afgelopen weken laten zien dat er nog volop talent aanwezig is in Nederland. De talentenjacht komt terug met een nieuw seizoen. Dat staat al vast; talent is er blijkbaar nog in overvloed!

De finale van Holland's Got Talent wordt zaterdagavond herhaalt op RTL 8.

Bekijk Holland's Got Talent terug via TVblik.