Summer Songs: #5 Alexis Jordan

Summer Songs: #5 Alexis Jordan

Geschreven door Sebastiaan Boers

De Amerikaanse zangeres Alexis Jordan breekt in 2011 door in Nederland. Dankzij haar deelname aan America's Got Talent leert de wereld deze zangeres kennen. Helaas valt ze af in deze talentenjacht. Maar de jonge zangeres geeft niet op, ze besluit door te gaan.

Niet veel later komt haar debuut album, Alexis Jordan, uit. Daar staat de megahit Happiness op. In Nederland heeft dit vrolijke nummer lange tijd op nummer één in de hitlijsten gestaan. Ook nu nog wordt dit nummer nog vaak gedraaid op de radio.

Het is een nummer waar iedereen spontaan vrolijk van wordt. Bij het horen van dit nummer is iedereen meteen in een zomer stemming. De titel van dit nummer verraad al veel, Happiness, oftewel vrolijkheid. Dat nummer zorgde ervoor dat Alexis doorbrak, niet alleen in Nederland, maar in heel Europa. 

Maar bij Happiness bleef het niet. De tweede single werd Good Girl, de opvolger van Happiness. Opnieuw een mooi en vrolijk nummer, die ook typisch zomers klinkt. Het werd niet zo'n grote hit als Happiness, maar toch word je hier ook vrolijk van.

De derde single van het album werd, Hush Hush. Dit nummer is opnieuw uptempo en vrolijk. Maar ook dit nummer kon het succes van Happiness niet evenaren. Haar grootste hit is (en blijft misschien wel) Happiness. Dankzij haar grote hit wilde een bekende artiest maar wat graag een duet met haar opnemen.

Niemand minder dan Sean Paul nam een duet op met Alexis Jordan. Het nummer heette Got 2 Luv U en werd een hit. Daarna bleef het redelijk lang stil rond Alexis. Op Youtube verscheen wel ineens een nieuw nummer van de zangeres. Acid Rain heette het nummer maar werd in Nederland niet officieel uitgebracht.

Iedereen zal bij het horen van Alexis Jordan meteen denken aan haar grootste hit Happiness. Bij het begin van dit nummer word je als luisteraar meteen meegenomen. Alles klopt aan dit nummer: de tekst, de melodie, de video alles straat vrolijkheid uit. Dit nummer was dan ook een grote zomerhit. Ook nu wordt dit nummer nog vaak gedraaid op de radiozenders, zeker op Q-music.

Momenteel is radiozender Q-music bezig met de Q-top 500 van de zomer. In deze speciale lijst konden de luisteraars stemmen op hun favoriete zomernummer. De recensent van Showbizznetwork heeft ook zijn stem uitgebracht. Hij heeft Happiness van Alexis Jordan bovenaan zijn persoonlijke top tien gezet.

Niet alleen hij stemde op dit nummer, dit deden duidelijk meer luisteraars. Happiness staat dit jaar op nummer 185 in de Q-top 500. Een jaar eerder kwam ditzelfde nummer nog hoger uit. In 2014 eindige het nummer van Alexis Jordan nog op plek 108.

Een zomer zonder Happiness is bijna ondenkbaar. Dit is een nummer die er is en ook nooit meer weggaat. Met Happiness heeft deze zangeres zichzelf op de muzikale kaart gezet. Ook in Nederland heeft Alexis Jordan wel eens opgetreden. Zo trad zij op tijdens een liveshow van Holland's Got Talent. Vooral jurylid Gordon genoot enorm van het optreden van de Amerikaanse zangeres.

Het wordt tijd dat Alexis Jordan met een opvolger komt van haar succesvolle single Happiness. Eenvoudig wordt het zeker niet, het succes overtreffen van Happiness. Maar met het enorme talent wat Alexis Jordan heeft, zal dit haar zeker gaan lukken. Deze zangeres zal zeker binnenkort met een nieuw album en singles komen.

Ook het aantal views voor Happiness zijn bijzonder hoog. Momenteel hebben al ruim 13.123.536 mensen de video bekeken via Youtube. Het nummer is vijf jaar geleden door de zangeres zelf op Youtube gezet en is sindsdien massaal bekeken. Dat aantal loopt nog elke dag steeds verder op. Zeg je Alexis Jordan, dan zeg je automatisch Happiness.

Of het nu zomer, herfst, winter of lente is: voor Happiness is er altijd tijd! Hiermee is de vijfde editie van Summer Songs een feit. Volgende week is er weer een nieuwe editie. Dan zal de Summer Song geheel in het teken staan van zangeres Nelly Furtado. Deze zangeres heeft ook enorm veel hits op haar naam staan, waaronder vele zomerhits. Meer hierover in de volgende editie van Summer Songs!