Recensie: Puur Geluk

Recensie: Puur Geluk

Geschreven door Sebastiaan Boers

''RTL 4 komt met een nieuw bijzonder programma: Puur Geluk''

RTL 4 heeft een nieuw vrijdagavond programma: Puur Geluk. In samenwerking met de Staatsloterij, presenteert Nance dit nieuwe feelgood programma. In Puur Geluk wordt overal gezocht naar mensen die wel een geluksmomentje kunnen gebruiken.

Het programma laat zien hoe mensen op een bijzondere manier verrast worden. Met de verborgen camera worden de reacties van de mensen gefilmd om op die manier een goed beeld van de situatie te maken. Hoe reageren de mensen als ze een geluksmomentje hebben?

Zonder dat ze het in de gaten hebben, krijgen de mensen op speciale manier een geluksmomentje. Presentatrice Nance is duidelijk goed op haar plek in dit programma. Zij is open, eerlijk, spontaan, oprecht en bovendien enthousiast. Alles lijkt erop dat RTL 4 een goed nieuw programma in handen heeft. 

''Iets goeds doen voor een ander'' 

Mensen die gelukt ervaren in een programma is niet nieuw meer. In het SBS6 programma Wie Goed Doet?! kregen mensen ook een soort geluksmomentje. Mensen die klaar staan voor een ander, kregen op een bijzondere manier iets goeds terug.

In Surprise Surprise (ook van SBS6) kregen ook mensen op een verrassende manier een soort geluksmomentje. Het concept van Puur Geluk is dan ook niet nieuw, maar wel verrassend. Het is net even anders dan de twee SBS6-programma's. Het doel is wel iets wat overeenkomt: iets goeds doen voor een ander.

Puur Geluk is een soort vergelijking met De wensboom, een ander programma bij RTL 4. Hierin maken kinderen een wens voor een ander. Deze persoon ervaart dan ook een soort geluksmomentje. Puur Geluk is een programma in de trend die zich langzaam maar zeker steeds verder uitbreidt.

Iets goeds doen voor een ander, het lijkt steeds meer op iets vanzelfsprekends. Ook in verschillende programma's komt dit aanbod. Nu komt dit in Puur Geluk op een wel hele speciale manier. Nance laat met dit programma zien dat ze meer in huis heeft dan alleen amusement programma's presenteren.

RTL 4 gunt Nance nu voor de tweede keer de kans om zichzelf te laten zien, met een serieuze kant. De verhalen die in dit programma aanbod komen zijn aangrijpend en emotioneel. De kijker leeft enorm mee en gunt de mensen zeker een geluksmomentje.

''Met een goed en fijn gevoel het weekend in''

Het geluksmomentje veranderd als snel in een geluksmoment. Wat als een klein gebaar bedoeld is, wordt als een groot gebaar ervaren. De mensen leven enorm op naar een geluksmomentje. Vooral als de mensen het totaal niet verwachten, dan is het extra mooi om te zien als zij dan een geluksmomentje ontvangen.

Dit nieuwe programma past perfect bij RTL 4. Met een goed en fijn gevoel het weekend beginnen, dat moet RTL 4 gedacht hebben bij Puur Geluk. Het weekend begint op een goede en positieve manier. Puur Geluk is een programma waar zeker over gepraat zal gaan worden.

Iedereen in heel Nederland kan te maken krijgen met Puur Geluk. Dat er overal verborgen camera's kunnen staan is niet nieuw. Hierover is al eerder een (succesvol) programma gemaakt: Benidorm Bastards. Dit had wel een ander doel dan Puur Geluk.

Door middel van een candid camera is de reactie meteen goed in beeld gebracht. Geen extra montage is meer nodig. De kijker ziet meteen de mooie en eerlijke reacties van de mensen die hun geluksmomentje ontdekken. Dat is ook goed middel om dit programma net even meer uitstraling en naamsbekendheid te geven.

''RTL 4 gunt Nance een eigen geluksmomentje''

Nance heeft met Puur Geluk een mooi en emotioneel programma. Het is een feelgood programma die zeker op haar plek is bij RTL 4. Het weekend begint met een geluksmomentje, voor iedereen, overal en op ieder moment mogelijk om te ervaren.

Puur Geluk en Nance zijn een goede combinatie. RTL 4 gunt Nance een eigen geluksmomentje: een eigen (grote) nieuwe vrijdagavond programma. Hierin draait het allemaal om geluk, waarbij Nance getuige van mag zijn. Ook deelt Nance zelf in de studio meerdere geluksmomentjes uit.

De kijker houdt van dit soort programma's. De kijkcijfers voor Puur Geluk zullen zeker hoog zijn. RTL 4 heeft een nieuw programma op de vrijdagavond. De concurrenten doen het met herhalingen, het is dus goed mogelijk dat Puur Geluk mooie kijkcijfers zal hebben. 

Puur Geluk is iedere vrijdagavond om 20.30 uur te zien bij RTL 4.

Bekijk Puur Geluk terug via TV Blik.