GTST Zomer-blog: #3 Anna, Wiet & Ardil

GTST Zomer-blog: #3 Anna, Wiet & Ardil

Geschreven door Sebastiaan Boers Laatste update:

Ineens is daar Anna (Barbara Sloesen) in huize Bouwhuis. Het nichtje van Bianca (Elvira Out) heeft besloten om haar familie eens te bezoeken. Haar tante Bianca is maar wat blij om haar nichtje weer eens te zien.

Oom Anton (Joep Sertons) is minder blij met het bezoek van zijn nichtje. Toch besluit de familie Bouwhuis om Anna een kans te geven. Het leven in Meerdijk bevalt Anna wel.

Ook Wiet (Pip Pellens) kan het wel waarderen om Anna te zien. Wiet vindt het zelfs zo leuk dat het lijkt alsof ze vlinders heeft voor Anna. Maar Wiet valt toch niet op meisjes? Of toch wel ineens?

Geluk in de liefde heeft Wiet niet. Nadat ze eindelijk een relatie kreeg met Sjoerd (Guido Spek), duurde deze maar kort. Door de leugen van Rikki (Robin Martens) kwam de relatie tussen Sjoers en Wiet onder spanning te staan. De spanning liep zelfs zo hoog op, dat Wiet een einde maakte aan hun relatie.

Maar dan ontmoeten Anna en Wiet elkaar. Meteen is er een spanning te voelen tussen beide meiden. Voor Anna is het allemaal een spelletje, maar voor Wiet is er meer, veel meer. De vlinders die Wiet had, zijn er nog steeds. Langzaam maar zeker wordt Wiet verliefd op Anna. Daar zit Anna echter niet op te wachten, zij wil vrijheid.

Toch krijgt Anna ook gevoelens voor Wiet. Lang draaien de twee om elkaar heen, maar uiteindelijk ontstaat er een relatie. De twee zijn enorm verliefd en laten dit merken ook. In het begin is Wiet erg onzeker over haar relatie. Hoe gaan de inwoners van Meerdijk reageren op dit nieuws? Waar Wiet bang voor was, kwam uit.

Iedereen maakte rare opmerkingen over de relatie tussen Anna en Wiet. Maar Anna trok zich hier weinig van aan. Bij Wiet duurde dit langer, maar ook Wiet draaide snel bij. Eindelijk konden de twee echt genieten van elkaar. Niemand leek tussen de twee verliefde meiden te kunnen komen.

Voor Anna is het leven een lolletje. Zij is continu opzoek naar spanning en actie. Voor Wiet is het ook spannend, zij gaat mee in het leven van Anna. Dat gaat zelfs zo ver dat Wiet kleding uit een winkel steelt. Alles om maar indruk te blijven maken op Anna. Dan blijft het rustig en enorm saai voor Anna. Zij wil opnieuw spanning en actie.

Dan staat daar ineens de mysterieuze Ardil (Juvat Westendorp) voor Anna en Wiet. Het blijkt de broer te zijn van Aysen (Dilan Yurkadul). De drie besluiten een ritje te gaan maken in de auto van Thijs (Miro Kloosterman). In de auto lag een schilderij die flink beschadigd is geraakt.

De schade wil Thijs dan ook verhalen bij Ardil. Die gaat op zijn beurt weer naar Anna en Wiet. Hij wil geld zien van de dames en weet wel een manier. Anna en Wiet moeten een pakje ophalen en afleveren. Zij weten nog niet dat ze met drugs bezig zijn. Vooral Anna vindt het maar wat spannend en Wiet wilde eigenlijk niet, maar stemde toch in.

Nog nooit was geld verdienen zo makkelijk. De twee verliefde meiden willen meer en meer. Dit merkt ook Ardil en is maar wat blij. Maar dan gaat het tegen hem werken. Een oude kennis van Ardil, Rox, staat ineens voor zijn neus. Met een koffer vol drugs, die hij voor haar moet bewaren.

Zijn zus Aysen werkt bij de politie en houdt hem in de gaten. Voor Ardil is het te gevaarlijk om de koffer te bewaren. Hij betrekt Anna in deze deal, zij moet de koffer voor hem bewaren. De spanningen rondom de koffer lopen enorm hoog op. De relatie tussen Anna en Wiet lijkt zelfs te breken om de bewuste koffer.

Helaas voor Anna komt Anton achter de koffer. Hij is woedend op Anna en gaat verhaal halen bij Ardil. Hij zit met zijn handen in zijn haar. Rox komt de koffer halen maar de koffer is er niet meer. De inhoud is door Anton weggespoeld. Ardil is zijn leven niet meer zeker en raakt volledig in paniek.

Inmiddels weet Wiet alles over Anna en Ardil. Zij probeert haar vriendin bij te staan, maar hoe? De spanningen lopen steeds hoger op met een val als gevolg. Ardil wordt uit het raam geduwd van Boks. Iedereen verdenkt meteen Rox, maar dan komt Wiet als mogelijke dader in beeld.

De politie zit Wiet achter de hielen. In totale paniek besluit Wiet om op de vlucht te slaan. Voor Aysen is dit het bewijs dat Wiet de dader is. In pure jaloezie heeft Wiet Ardil uit het raam geduwd. Als Anna Wiet eindelijk weer in de armen kan sluiten, besluiten ze samen te vluchten.

Toch mist Anna haar leven in Meerdijk. Daarop keren de beide meiden terug naar Meerdijk. Meteen geeft Wiet zichzelf aan bij de politie. De waarheid rondom de dader is dan al bekend. Al die tijd heeft Bianca gezwegen over haar aandeel in deze moordzaak.

Nadat Bianca's betrokkenheid wordt bevestigd komt Wiet vrij. Eindelijk heeft de nachtmerrie een einde, denkt Wiet. Door de dood van Bianca, is Anna zichzelf niet meer. Ze kan niet omgaan met haar verdriet en sluit Wiet steeds meer af. Ze wil zelfs een time-out van Wiet. Hier is Wiet het duidelijk niet mee eens en gaat verhaal halen.

De relatie tussen de beide dames leek zo sterk. Vol liefdesverdriet gaat Wiet op zoek naar een nieuwe liefde. Haar goede vriend Lucas (Ferry Doedens) helpt haar hiermee. Al snel wordt er een match gevonden voor Wiet. Het gaat om een man met een bijzondere achternaam.

Het zit Anna allemaal zo hoog dat ze een einde maakt aan haar relatie met Wiet. Na een moeilijke start bleek de liefde enorm sterk te zijn. Daar is nu weinig meer van over.  Ook Wiet drinkt haar verdriet weg en komt in een bijzondere situatie terecht. Ze wordt wakker met haar match in een luchtballon.

Hoe is Wiet in deze bizarre situatie terecht gekomen? Komen Anna en Wiet weer bij elkaar? Is de liefde sterk genoeg tussen de twee? Hoe gaat het straks verder na de daad van Wiet? Hoe reageert Anna op dit nieuws? Dit zijn de vragen die zijn ontstaan rondom dit deel van de zomer-cliffhanger.

Hiermee is de derde GTST Zomer-blog een feit. De volgende GTST Zomer-blog zal in het teken staan van Nina, Lucas & Vincent. Deze nieuwe GTST Zomer-blog is volgende week zondag te vinden op onze website. Zorg dat je die ook niet mist. 

Bekijk GTST terug via TV Blik.