GTST Zomer-blog: #2 Zeger & Wiet

GTST Zomer-blog: #2 Zeger & Wiet

Geschreven door Sebastiaan Boers Laatste update:

Waar een leuk afscheidsfeestje al niet toe kan leiden. Half Meerdijk kwam samen in Boks voor het afscheid van Vincent (Oscar Aerts). Nadat hij vertrok naar Amerika ging het feest gewoon door. Iedereen dronk er stevig op los, met alle gevolgen van dien. Maar de kater komt later, merkten ook veel inwoners. Zeker Wiet (Pip Pellens) kreeg de schrik van haar leven.

Zij werd namelijk wakker zwevend in een luchtballon. Totaal in shock keek Wiet in de ogen van Zeger (Jakob Nieuwenhuijsen). Zij leerden elkaar kennen via een dating app. Maar Wiet kon zich niet herinneren hoe zij in de luchtballon terecht is gekomen. Toch lijkt Wiet het wel leuk te vinden met Zeger. 

Niet iedereen is even blij met de komst van Zeger. Vooral Anna (Barbara Sloesen) vindt hem maar niets. Even daarvoor is de relatie tussen Wiet en Anna gestrand. Maar Anna heeft spijt en wil niets liever dan Wiet terug winnen. Al snel krijgt ze door hoe Zeger in elkaar zit en probeert Wiet te waarschuwen.

Voor Wiet staat één ding vast; er is iemand in haar leven die vol voor haar gaat. Ze moet er niet aan denken om Zeger te laten gaan. Dan probeert Anna het op een andere manier. Ze hoopt Sjors (Inge Schrama) aan haar kant te krijgen. Dit wil nog niet echt van harte lukken. Maar opgeven doet Anna zeker niet.

Al snel wordt duidelijk waarom Zeger naar Meerdijk is gekomen. Hij aast op een erfenis van zijn oma. Omdat Zeger geadopteerd is, wil zijn familie niets van hem weten. Daarom probeert Zeger met de hulp van Thijs (Miro Kloosterman) een plan te bedenken. Zeger wil maar één ding; de erfenis. Thijs ziet er geen kwaad in en wil Zeger helpen.

Maar dan krijgt Thijs informatie over Zeger. Het blijkt een man te zijn met psychische problemen. Wanneer Zeger er achter komt dat Thijs dit weet, wordt hij woedend. Voor Thijs zit er niets anders op dan door te gaan met het plan van Zeger. Hij wil zo snel mogelijk de samenwerking stop zetten, maar dat is nog niet zo eenvoudig. Al snel leert Thijs dat er niet valt te spotten met Zeger.

Ook Anna krijgt meer en meer een beeld van Zeger. Dit merkt Zeger zelf ook en bedreigd Anna zelfs. Wanneer ze dit aan Wiet verteld, is Wiet sprakeloos. Wiet denkt dat Anna haar geluk niet gunt en wordt boos. Zelfs Sjors heeft haar twijfels over Zeger. Wanneer ze dit tegenover Wiet toegeeft, wordt Wiet opnieuw boos. Hierop probeert Zeger om Sjors in te pakken.

Dan verdwijnt de laptop van Zeger ineens spoorloos. Zeger was in hotel de Rozenboom met zijn laptop. Een moment van onoplettendheid van Zeger en de laptop was weg. Deze is gestolen door Rover (Buddy Vedder). Maar al snel begon de diefstal aan hem te knagen. Hij besloot eerlijk te zijn en de laptop terug te geven. Aan Laura (Jette van der Meij) de opdracht op de laptop terug te brengen.

Vol woede neemt Zeger de excuses van Laura aan. Zij weet niet in welk gevaar zij zich bevindt. Niemand heeft in de gaten hoe Zeger in elkaar zit. Het plan van Zeger verloopt niet helemaal volgens plan. Hierop besluit hij actie te ondernemen. Als eerste probeert hij een einde te maken aan het leven van Thijs en Sjors. Daarna is Laura aan de beurt...

Wanneer Thijs en Sjors op straat lopen rijdt er een auto achter hun. Deze auto trekt ineens hard op en raakt Thijs en Sjors. Geluk bij ongeluk raakt Thijs niet zwaar gewond. Voor Sjors ziet het er wel even anders uit. Het been van Sjors is gebroken en zij beland in het gips. De politie ondervraagd Thijs naar aanleiding van de aanrijding. Al snel heeft Thijs een vermoeden wie hem dit heeft aan gedaan; Zeger.

In hotel de Rozenboom is paniek. Ineens is Laura spoorloos verdwenen. Niemand weet waar ze is gebleven. Vooral Jef (Bartho Braat) maakt zich grote zorgen. Laura zou nooit zomaar vertrekken zonder iets te zeggen. Maar Laura is niet de enige die is verdwenen. Ook Anna lijkt ineens van de aardbodem te zijn verdwenen. Voor Anna's oom, Anton (Joep Sertons) is er nog geen reden tot paniek.

Ondertussen maakt Zeger een uitstapje met Wiet naar Ierland. Wiet voelt zich letterlijk een prinses in Ierland. Ze is echt gelukkig met Zeger. Zij heeft niet in de gaten in wat voor gevaar zij zich bevindt. Zij weet ook niet wat zich allemaal in Meerdijk afspeelt. Ook Tim (Beau Schneider) en Lucas (Ferry Doedens) bevinden zich in Ierland. Zij weten niet in wat voor situatie Wiet zich bevindt.

Jef heeft samen met Rover de bewakingscamera's van de Rozenboom in handen. Samen kijken zij naar de beelden op de dag dat Laura verdwenen is. Zij zien hoe Laura's auto terugkomt maar zonder Laura. Een man stapt uit Laura's auto. Meteen gaan alle alarmbellen af met Jef. Hij besluit om de politie in te schakelen. Maar zelf gaat hij op onderzoek uit met Rover.

Sjors maakt zich ondertussen ook zorgen om haar zusje Wiet. Zij hoort dat Anna ook spoorloos is verdwenen. De politie vindt het allemaal ook verdacht worden. Voor Thijs zit er niets anders op dan eerlijk te zijn. Hij vertelt de waarheid rondom Zeger. Iedereen is in shock, vooral Sjors en Anton zijn woedend op Thijs. Sjors probeert Tim te bereiken. Wanneer dit lukt haasten Tim en Lucas zich naar de plek waar Wiet is.

Zelf heeft Wiet niet in de gaten in wat voor gevaar zij zich bevindt. Maar al snel heeft ze door wat voor een man Zeger in werkelijkheid is. Hij slaat compleet door in zijn sprookjeswereld. Ze ziet hoe Zeger langzaam veranderd van een droomprins in een monster. Wiet probeert om te ontsnappen, maar wordt gepakt door Zeger. Samen lopen zij naar een hoge cliff toe...

Tim en Lucas komen te laat aan bij het landhuis van Zeger. Daar is nu niemand meer aanwezig. Op datzelfde moment ziet Anna hoe Zeger met Wiet naar de cliff toe loopt. Zij zit in een toren opgesloten door Zeger. Zij probeert in alle macht los te komen, maar kan de toren niet uit. In volledige paniek kan Anna geen kant op en moet zij toezien hoe Wiet steeds verder naar de cliff wordt gedreven.

Alle bewijzen naar Zeger worden steeds duidelijker in Meerdijk. Al snel wordt duidelijk wat Zeger gedaan heeft. Jef en Rover zijn nog altijd opzoek naar Laura. Zelf kan Laura geen kant op, zij zit in een put opgesloten. Ook zij is in paniek en probeert weg te komen. Dan merkt ze dat er iemand naar haar op zoek is. Jef hoort een geluid en haast zich naar de plek waar Laura zich bevindt.

Jef weet niet wat hij ziet wanneer hij Laura aantreft. Meteen wordt Laura naar het ziekenhuis gebracht. Daar moet Laura vechten voor haar leven. Het hele leven van Laura komt voorbij. Even lijkt het erop als Laura de aanslag op haar leven niet zal overleven. De artsen in het ziekenhuis kunnen op dat moment niet veel meer doen voor Laura. Jef weet niet wat hij moet doen om zijn vriendin te helpen.

Laura is niet de enige die moet vechten voor haar leven. Ook Wiet heeft het moeilijk in de armen van Zeger. Zij krijgt door wat Zeger precies van plan is met haar. Tim en Lucas hebben via Sjors te horen gekregen waar Wiet kan zijn. Eenmaal aangekomen op de plek zien zij de toren waar Anna zit. Anna is inmiddels los gekomen maar zit nog in de toren.

Wanneer Tim en Lucas de toren geopend hebben, haast Anna zich naar Wiet en Zeger. Ook Tim en Lucas haasten zich naar Wiet en Zeger. Het lijkt erop alsof Zeger als een rat in de val zit. Wiet probeert om tot Zeger door te dringen. Dit lijkt te lukken als Zeger Wiet laat gaan. Maar dan bedenkt hij zich en houdt hij Anna vast. Hij wil nu Anna van de cliff afgooien...

In het ziekenhuis hoort Jef hoe Laura nog altijd in levensgevaar zweeft. De politie moet ook toezien hoe Laura er aan toe is. Maar dan komt er eindelijk positief nieuws. Laura komt langzaam maar zeker weer bij kennis. Volledig verzwakt, maar toch aanspreekbaar is Jef dolgelukkig. Zijn geliefde vriendin leeft nog. Ook Rover is zichtbaar opgelucht.

Wiet wil maar één ding: Anna in veiligheid brengen. Nogmaals probeert Wiet om door te dringen in het hoofd van Zeger. Ineens lijkt Zeger een helder moment te hebben. Hij laat Anna ineens gaan en staat zelf op de cliff. Wiet en Anna vallen elkaar in de armen en zijn dolgelukkig. Maar dan zien zij hoe Zeger een dramatisch besluit neemt.

Zijn plan was om Wiet van de cliff te gooien. Dit is niet gelukt en dus besloot Zeger om zelf te springen. Wiet, Anna, Tim en Lucas zijn getuige van de sprong van Zeger. Het lijkt allemaal goed af te lopen voor Wiet en Anna. Niet veel later kunnen zij hun familie weer in de armen vallen.

De hele toestand met Zeger heeft er voor gezorgd dat Wiet en Anna weer samen zijn gekomen. Maar echt lang hebben de twee niet van elkaar genoten. Voor school kan Wiet naar Duitsland, om daar te werken aan haar opleiding. Maar Anna ziet dit niet zitten en wil in Meerdijk blijven.

Dan veranderen ook de plannen voor Wiet. Zij besluit een wereldreis te gaan maken. De relatie tussen Wiet en Anna komt daardoor onder een grote druk te staan. Zij zien geen andere weg dan uit elkaar te gaan. Wiet neemt afscheid van haar vrienden en familie en gaat een nieuw avontuur aan.

Maar helemaal zonder familie vertrekt Wiet niet. Zij wordt opgehaald door haar halfbroer Jack (Mark van Eeuwen). Hij heeft informatie over Martine Hafkamp (Inge Ipenburg), de moeder van Sjors. Jack wil dat Wiet hem helpt om op zoek te gaan naar Martine. Of dit Wiet en Jack ook gaat lukken? Zal Wiet terugkeren naar Meerdijk met Martine? Hoe zal Sjors dan daarop reageren?

Hiermee is de tweede GTST Zomer-blog van 2016 ook een feit. De verhaallijn van Zeger en Wiet is ontzettend spannend gemaakt. Het zorgde ervoor dat er een speciale GTST Zomer-blog over gemaakt is. Volgende week zondag zal er een derde GTST Zomer-blog verschijnen. Die staat dan volledig in het teken van Linda & Anton. Wat hebben zij allemaal met elkaar meegemaakt? Hoe zijn zij nader tot elkaar gekomen? Zorg dat je die niet mist!

Bekijk GTST terug via TVblik.