‘Studio Tour vergelijken met De Avondetappe gaat compleet mank’

‘Studio Tour vergelijken met De Avondetappe gaat compleet mank’

Geschreven door Daniël Schalk

Het Tour-programma Studio Tour, dat de NOS dit jaar uitzond, is niet te vergelijken met De Avondetappe van Mart Smeets, wat voorgaande jaren altijd bij de NOS te zien was. Dat heeft Ewoud van Winsen, adjunct-hoofdredacteur NOS Sport, maandagochtend laten weten.

“Ondanks enkele warme dagen en het vroege tijdstip, wisten de kijkers ook Studio Tour goed te vinden en te waarderen. Natuurlijk was er ook wel wat kritiek. Soms terecht, soms onterecht”, zegt Van Winsen, terwijl hij de balans opmaakt na drie weten Tour de France bij de NOS.

Studio Tour was geen vervanger van De Avondetappe. “Een vergelijking met de Avondetappe gaat bijvoorbeeld compleet mank: Studio Tour was en is géén vervanger van de Avondetappe, dus daar kunnen we ook niet zoveel mee”, aldus de adjunct-hoofdredacteur van NOS Sport.

Wel hebben ze de kritiek van tv-kijkers meteen meegenomen. “Andere dingen zijn gaandeweg al bijgeschaafd; zo zijn de samenvattingen langer geworden dan in de eerste uitzendingen het geval was”, zegt hij. Van Winsen geeft aan dat zij alle kritiek meenemen in de evaluatie.

Het is nog niet bekend of de NOS volgend jaar tijdens De Tour weer met Studio Tour, of een soortgelijk Tour-programma komt. “Ook de vraag wat we volgend jaar met de Tourprogrammering van plan zijn, is van later zorg”, vervolgt de adjunct-hoofdredacteur van NOS Sport.

Dit komt doordat er volgend jaar veel sportevenement met elkaar overlappen. “Volgend jaar overlapt de Tour het EK atletiek in Amsterdam én het EK voetbal in Frankrijk, en beginnen kort na de Tour ook nog eens de zomerspelen in Rio. Dat grijpt dus allemaal in elkaar”, aldus Van Winsen.

Bekijk Studio Tour op TVblik.nl/studio-tour