SBS6 met eigen Luuk Ikink voor Champions League

SBS6 met eigen Luuk Ikink voor Champions League

Geschreven door Daniël Schalk Laatste update:

Toine van Peperstraten en Jan Joost van Gangelen krijgen voor de Champions League-avonden op SBS6 een eigen Luuk Ikink, dat heeft Van Peperstraten woensdagochtend laten weten op Radio 10. Ikink is de sidekick van Humberto Tan in RTL Late Night die alles op Social Media in de gaten houdt.

De sportpresentatoren zagen een sidekick ook wel zitten. “Als we straks vanuit de studio komen hebben we meer gasten en iemand die social media in de gaten houdt. Net als Luuk Ikink bij RTL Late Night”, zegt Toine, die woensdagavond de eerste Champions League-wedstrijd op SBS6 presenteert.

Voetbalcommentator Wytze van der Goot zal de sidekick zijn van Van Peperstraten en Van Gangelen, dat heeft een woordvoerder van SBS6 aan Showbizznetwork.nl laten weten. Van der Goot is al sinds 2005 in dienst bij Eyeworks Sport, het productiehuis achter de programma’s op FOX Sports.

Het verslag van de wedstrijd tussen Ajax en Rapid Wien komt woensdagavond vanuit het stadion omdat de studio nog niet klaar is. “Maar we gaan straks in de poulefase, of mogelijk al de volgende kwalificatieronde, meer uitpakken. Dan komen we vanuit de studio“, aldus Van Peperstraten.

Toch gaat er niet heel veel veranderen aan het verslag van de wedstrijden. “De Champions League zat al best goed bij de NOS. Die heeft daar veel waardering voor gekregen. Dan moeten we niet te veel gekke dingen doen. Bepaalde dingen moeten in waarde gelaten worden”, vervolgt Toine.

Van Peperstraten, die in 2013 naar FOX vertrok en een beetje in de schaduw bleef, kijkt uit naar zijn uitzending op SBS6. “Ik ben weer terug op het hoofdpodium. Met de Champions League op een grote zender voelt het voor mij toch een beetje als terug van weggeweest”, aldus de sportpresentator.

De voorbeschouwing van Rapid Wien - Ajax begint vanavond om 20:30 uur op SBS6.