Lucille Werner naar SBS

Lucille Werner naar SBS

Geschreven door Daniël Schalk Laatste update:

Lucille Werner maakt de overstap naar SBS, dat is donderdagavond bekendgemaakt in Shownieuws. Begin april kwamen er al geruchten naar buiten dat Werner de overstap zou maken naar SBS. Ook zou de commerciële tv-zender het spelletjesprogramma Lingo nieuw leven in willen blazen.

De gesprekken tussen de presentatrice en de tv-zender zijn nu rond. “Ik heb er super veel zin in! Ik ben heel blij”, laat Lucille in Shownieuws weten. Werner gaat voor SBS6 onder meer het programma Mijn Laatste Keer presenteren, dat vorig jaar door Rob Kamphues werd gepresenteerd.

Insiders op de MIP-televisiebeurs in Cannes vertelde begin april tegen het AD dat Lingo terug zou keren op SBS6 met mét Lucille Werner als presentator. SBS wilde niet reageren. “We maken niet bekend met wie we achter de schermen wel of niet in gesprek zijn en waarover”, aldus de zender.

Ook Werner's vorige werkgever, AVROTROS, wist begin april nog niks van de mogelijke overstap van de presentatrice naar SBS. “We hebben de geruchten dat Lucille met SBS in gesprek is ook vernomen, maar bij ons is hier verder niets over bekend”, liet AVROTROS toen aan Showbizznetwork.nl weten.

Lingo stopte in september 2014. In januari 2014 werd het programma verplaatst van tv-zender NPO 1 naar tv-zender NPO 2, maar daar was Lingo geen succes. Werner kwam na het stoppen van Lingo terug met het nieuwe programma Pointless. De eerste uitzending van Lingo was op 5 januari 1989.

Bekijk het eerste seizoen van Mijn Laatste Keer terug op TVblik.nl