GTST Zomer-blog 2017 #3: Rikki, Sjoerd en Aysen

GTST Zomer-blog 2017 #3: Rikki, Sjoerd en Aysen

Geschreven door Sebastiaan Boers Laatste update:

Het leven van Rikki (Robin Martens) lijkt wel een sprookje. Zij heeft twee gezonde kinderen en een leuke man, Thijs (Miro Kloosterman). Tenminste dat denkt Rikki een lange tijd. De twee lijken dolgelukkig met elkaar. Maar dat veranderd al snel wanneer Teddy ernstig ziek blijkt te zijn. In het ziekenhuis krijgen Rikki en Thijs te horen dat er een donor moet komen voor hun ziekte dochtertje.

Alle alarmbellen gaan bij Rikki dan ook af. Zij draagt een groot geheim met zich mee. Niet Thijs, maar Sjoerd (Guido Spek) is de biologische vader van Teddy. Dit geheim wisten Rikki en Sjoerd lang voor zich te houden. Maar Sjoerd had hier grote moeite mee. Hij moest keer op keer liegen tegen zijn vriendin, Aysen (Dilan Yurdakul). Wanneer het er slecht voor Teddy uit ziet, komt de waarheid langzaam maar zeker uit. 

Rikki gaat met lood in haar schoenen het gesprek met Thijs aan. Ook Sjoerd moet iets opbiechten aan Aysen. Zowel Thijs als Aysen zijn in shock. De relatie tussen Rikki en Thijs komt onder spanning te staan. Ook de relatie tussen Sjoerd en Aysen loopt op de klippen. Aysen wil niets meer weten van Sjoerd en is woedend. Rikki en Sjoerd blijven in verdriet achter.

Maar dan gebeurd er iets raars. Thijs besluit een DNA test te ondergaan. Hieruit blijkt dat hij wél de biologische vader van Teddy is. Zowel Rikki als Sjoerd zijn hierdoor in shock. Door een donor van Thijs wordt Teddy langzaam maar zeker weer beter. Hierdoor lijken Rikki en Thijs weer dichterbij elkaar te groeien. Rikki zit weer even op een roze wolk. Zij is helemaal in de wolken wanneer Thijs haar een huwelijksaanzoek doet.

De twee willen maar wat graag met elkaar trouwen. Voor Thijs kan het allemaal niet snel genoeg. Maar hij heeft een plan bedacht. Hij wil op de dag van zijn huwelijk op de vlucht slaan met Teddy. Sjoerd vindt dat Rikki te hard van stapel loopt, maar kan niet anders dan toekijken. Rikki's familie ziet de plannen van Rikki ook niet echt zitten. Toch steunen zij haar in haar huwelijk.

Op de dag van het huwelijk komt het plan van Thijs uit. Hij besluit halsoverkop te vertrekken uit Meerdijk. Niemand heeft ook maar iets door van de plannen van Thijs. Wanneer Rikki wacht op haar, bijna, man, raakt ze langzaam maar zeker in paniek. Er is geen Thijs te bekennen, waar is hij gebleven? Al snel komt Rikki er achter wat haar is overkomen. Thijs is gevlucht samen met Teddy. Iedereen is dan ook in shock van dit nieuws.

Sjoerd wil Rikki helpen waar hij kan. Hij voelt zich nog altijd verbonden met Teddy. Tot voor kort dacht dat hij Teddy's vader was. Hij besloot om Thijs achterna te reizen. Niemand ziet dit plan echt zitten, maar toch zet Sjoerd de achtervolging in. Teddy moet en zal terugkomen naar Meerdijk. Maar waar is Thijs naar toe gegaan? Niemand die hier het antwoord op weet.

Na de afwezigheid van Teddy, raakt Rikki op het verkeerde pad. Het leven lijkt haar nog maar weinig te schelen. Rik (Ferri Somogyi) en Anton (Joep Sertons) proberen er alles aan om Rikki weer op het juiste pad te krijgen. Helaas lijkt dit niet te helpen. Het gaat steeds slechter met Rikki. Niets lijkt haar nog te interesseren. Zelfs wanneer Anton haar zoon, Bram, uit huis haalt, reageert Rikki daar bijna niet op.

Maar dan ineens gaat het heel snel. Na maanden zoeken komt Sjoerd achter de verblijfplaats van Thijs en Teddy. Op een bijzondere manier weet Sjoerd de vermiste Teddy weer mee te nemen naar Meerdijk. Rikki is dolgelukkig om haar dochtertje weer in de armen te sluiten. Iedereen is dan ook opgelucht wanneer Teddy weer terug is bij haar familie. Helaas wist Thijs te ontkomen en is op de vlucht geslagen.

Tussen Sjoerd en Aysen is niets veranderd. Sjoerd probeerde nog om zijn relatie te lijmen. Maar helaas is er teveel gebeurd tussen de twee. De relatie krijgt dan ook geen nieuwe kans. Ondertussen vermaakte Aysen zich met zowel Rik als ook Job (Jorn Knotter), de broer van Rikki. Dit nieuws kwam bij Sjoerd keihard aan. Hij wilde niet accepteren dat hij Aysen voorgoed kwijt was.

Weken later ontwikkeld Rikki weer gevoelens voor Sjoerd. De twee belanden dan ook snel bij elkaar in bed. Voor Sjoerd is het niet meer dan dat het was. Maar Rikki verteld open over haar gevoelens. Hier raakte Sjoerd flink van in de war. Moet hij een relatie met Rikki aangaan? De twee hebben een lange geschiedenis samen, die niet altijd even positief was.

Toch wil Sjoerd er voor gaan. Hij wil een toekomst met Rikki en de kinderen. Langzaam groeien de twee oud-geliefden weer naar elkaar toe. Het ziet er allemaal wel erg positief uit. Er worden dan ook al snel plannen voor de toekomst gemaakt. Sjoerd krijgt een baan bij de Rozenboom en Rikki wil zich weer gaan richten op school. Ook zijn de twee opzoek naar een eigen woning.

Wanneer zij een gezellige avond in Boks hebben, slaat het noodlot toe. Na het eten van pannenkoeken worden Sjoerd en Rikki opgeschrikt door een felle brand. Meteen onderneemt Sjoerd actie en brengt de kinderen in veiligheid. Rikki is koppig en gaat opzoek naar haar vader en broer. Zij zijn nog aanwezig in de brandende Boks, maar waar? Aysen is ook aanwezig wanneer de brand uitbreekt.

Sjoerd wacht buiten op Rikki, wanneer hij terug naar binnen gaat. Net daarvoor raakten Rikki en Aysen zwaargewond. Beide lagen bewusteloos op de grond. Sjoerd wilde eerst Rikki redden, tot hij Aysen zag liggen. Wat moest Sjoerd nu gaan doen? Rikki redden of toch Aysen? Hij loopt naar buiten met één van de twee in zijn armen. Net nadat de ambulance één van de twee overnam, werd Sjoerd tegengehouden door een brandweerman.

Volledig in paniek en in tranen probeerde Sjoerd zich los te rukken. Hij wilde weer naar binnen om of Rikki of Aysen te redden. Maar helaas kreeg Sjoerd die kans niet. Wie heeft Sjoerd nu als eerste gered? Was dat Rikki of toch Aysen? Hoe zal het gaan met de andere? Overleeft zij de felle brand? Hoe komen zij uit de brand? Welke gevolgen gaat de brand hebben op de toekomst?

Dit zijn allemaal vragen die zijn ontstaan tijdens de zomer-cliffhanger van GTST. De antwoorden hierop laten nog even op zich wachten. Die zullen vanaf 4 september langzaam maar zeker beantwoord gaan worden. Volgende week zondag staat de GTST Zomer-blog in het teken van Bing en Nina. Wat hebben zij allemaal meegemaakt in het afgelopen seizoen. Dat is volgende week te lezen in een nieuwe blog.

Bekijk GTST op TVblik.nl/gtst