GTST Zomer-blog 2018: #3 Sjoerd & Aysen

GTST Zomer-blog 2018: #3 Sjoerd & Aysen

Geschreven door Sebastiaan Boers

Na de dramatische brand in Boks was Sjoerd (Guido Spek) volledig in de war. In de paniek van de brand stond Sjoerd voor een moeilijke keuze. Zijn vriendin Rikki (Robin Martens) en Aysen (Dilan Yurdakul) raakten zwaargewond. Net nadat Sjoerd één van de twee gered had, mocht hij niet meer naar binnen. Volledig in paniek moest Sjoerd toekijken hoe de brand verder om zich heen sloeg.

Eenmaal in het ziekenhuis bleek dat Sjoerd als eerste Aysen heeft gered. Dat moest wel iets betekenen. Maar wat moest Sjoerd nu doen? Rikki werd ondertussen zwaargewond in het ziekenhuis opgenomen. Een lange tijd bleef Rikki in een coma. Het was nog maar de vraag of Rikki ooit nog wel bij kennis zou komen. Sjoerd was nog altijd volledig in de war. Hield hij toch nog van Aysen? Wat moest hij nu gaan doen?

Niet alleen Sjoerd was in de war. Ook Aysen wist niet goed wat ze nu moest doen. Ze nam het Sjoerd kwalijk dat hij haar als eerste heeft gered. Toch ontdekken de twee dat ze nog altijd gevoelens nog voor elkaar hebben. Aysen stelt Sjoerd voor een moeilijke keuze; of Rikki of haar. Sjoerd wilde Rikki niet verlaten nu ze zwaargewond in het ziekenhuis ligt. Hij stelt zijn moeilijke keuze nog even uit.

Wanneer Rikki uit haar coma ontwaakt, wil ze niets liever dan een toekomst van Sjoerd plannen. De twee hadden zelfs een huis voor ogen. Zij wilden samen voor de kinderen gaan zorgen. Maar Sjoerd kan niet langer liegen tegen Rikki. Hij vertelde haar de waarheid over de brand. Ook gaf Sjoerd aan nog gevoelens te hebben voor Aysen. Voor Rikki lijkt de wereld in te storten.

Rikki is woedend op Sjoerd en wil hem niet meer zien. Niet veel later komen Sjoerd en Aysen eindelijk weer bij elkaar. De twee hebben zoveel meegemaakt samen. De redding uit de brand had toch iets te betekenen. De twee lijken weer dolgelukkig met elkaar. Zij plannen dan ook een toekomst samen. Langzaam maar zeker worden de twee weer smoorverliefd op elkaar.

Via Anton (Joep Sertons) kan Aysen in het ziekenhuis aan de slag. Maar daar komt ze Jan Maes tegen. Deze Jan is alles behalve een fijne collega. Vooral Zoë (Anouk Maas) is doodsbang voor deze man. Aysen is niet bang en gaat vaak de confrontatie aan. Dat komt haar helaas duur te staan. Door deze Jan raakt Aysen haar baan snel weer kwijt. Dit kan Aysen hem niet vergeven.

Haar relatie met Sjoerd komt hierdoor onder druk te staan. Dan gaat Jan veel te ver met Zoë. In de haven komt het tot een gevaarlijke confrontatie. Zoë duwt Jan van zich af en vlucht de haven uit. Een dag later wordt Meerdijk opgeschikt met de mededeling dat Jan dood is aangetroffen. Hij blijkt te zijn vermoord. Zoë neemt vrijwel meteen Aysen in vertrouwen.

Aysen wil haar vriendin beschermen en wil niet naar de politie. Lange tijd weet Aysen dit vol te houden. Maar haar relatie met Sjoerd blijft slecht lopen. Voor Sjoerd staat het vast dat Aysen meer tijd aan hem moet besteden. Toch kan Aysen de moordzaak niet loslaten. Heeft Zoë de moord wel op haar geweten? Dan blijkt dat er meer verdachten zijn.

Eerst komt Bing (Everon Jackson Hooi) in beeld. Daarna wordt Anton opgepakt. Hij zit een lange periode in voorarrest. Sjoerd gaat kapot van verdriet. Hij wil zijn vader nooit meer zien. Hij verbreekt het contact met zijn vader. Zoë weet niet wat ze nu moet doen. Ze vraagt Aysen om advies, maar krijgt niet het advies waar ze op hoopte. Sjoerd zakt ondertussen steeds verder in de put.

Dan kan Zoë niet meer liegen. Zij gaat naar de politie en vertelde over de bewuste nacht in de haven. Meteen wordt Zoë opgepakt voor de moord op Jan. Maar Anton blijft nog even in voorarrest. Toch komt Anton na een tijdje weer op vrije voeten. De aanklacht tegen hem wordt gelukkig ingetrokken. Sjoerd is dolgelukkig dat zijn vader onschuldig blijkt te zijn.

Maar lang kan Sjoerd niet blij blijven. Aysen wist al die tijd dat Anton onschuldig was. Sjoerd kan Aysen niet meer vertrouwen en maakt een einde aan hun relatie. Anton wil dat Sjoerd hulp zoekt. Hij is bang dat Sjoerd weer aan de drugs zal gaan. Zelf voelt Sjoerd zich meer dan goed. Hij is blij dat hij het nu weet. De trouwplannen van Sjoerd en Aysen worden afgebroken.

Toch blijft Sjoerd niet lang boos. Zijn relatie met Anton wordt weer hersteld. Daarna is het tijd om de relatie met Aysen te herstellen. Hij doet heel veel moeite om Aysen weer voor zich te winnen. Dat lukt niet meteen, maar na veel pogingen komen de twee toch weer samen. Dolgelukkig plannen de twee hun huwelijk. Het blijkt dat het toch een gelukkig huwelijk gaat worden.

Speciaal voor het huwelijk komt Tim (Beau Schneider) over naar Meerdijk. Hij merkt iets vreemds op aan zijn halfbroer. Hij weet niet zeker of de twee wel moeten trouwen. Naast Tim keerde ook Nuran (Toprak Yalçiner) terug naar Meerdijk. Iedereen is maar wat blij dat de twee gaan trouwen. Zelfs de zoon van Sjoerd, Bram, komt naar Meerdijk om bij het huwelijk aanwezig te zijn.

Dan is het eindelijk zover. Het huwelijk tussen Sjoerd en Aysen staat op punt van beginnen. Vlak voordat Sjoerd zijn jawoord wil zeggen gaat het mis. Het hele huwelijk was een plan om Aysen terug te pakken. Hij maakte haar voor alles uit tegenover alle gasten. Aysen weet niet wat ze hoort en is in shock. Sjoerd verlaat de bruiloft en laat iedereen met veel vragen achter.

Aysen wil niets liever dan alleen zijn. Maar dan staan Q (Max Willems) en Lana (Faye Bezemer) ineens voor haar neus. Lana vertelde aan Aysen alles over de moord op Jan. Daar hoort ze dat Loes (Beaudil Elzenga) de echte moordenaar is van Jan. Meteen gaat zij achter Loes aan om verhaal te halen. Aysen is woedend op Loes en achtervolgt haar. In de haven komt Loes vervolgens lelijk ter val. Aysen stond erbij en moest toezien hoe Loes van een hoge container naar beneden viel.

Hoe gaat het nu verder met Aysen? Gaat zij wraak nemen op Sjoerd? Heeft zij nog vertrouwen in de liefde? Hoe gaat zij deze klap verwerken? Misschien nog wel belangrijker, gaat Aysen nog met Sjoerd praten? Zelf is Sjoerd van plan om op wereldreis te gaan. Of de twee elkaar ooit nog weer gaan zien is nog niet bekend. 

Deze vragen zijn allemaal ontstaan tijdens de zomer-cliffhanger van Goede Tijden, Slechte Tijden. De antwoorden op deze vragen laten nog even op zich wachten. Volgende week is het eerst tijd voor een nieuwe GTST Zomer-blog. In de vierde editie staan Kimberly & Noud centraal. Wat hebben zij allemaal meegemaakt? Dat lees je volgende week in een nieuwe GTST Zomer-blog.

Tot volgende week!