GTST Zomer-blog: Laura krijgt slecht nieuws
Bron: RTL

GTST Zomer-blog: Laura krijgt slecht nieuws

Geschreven door Marietta Willems Laatste update:

Tijdens de zomerstop van GTST blikt Marietta elke vrijdag terug op het 33ste seizoen.

Afgelopen seizoen zagen we dat Laura steeds meer klachten kreeg door haar ziekte: De ziekte van Parkinson. Eerst weet alleen Henk dat ze het heeft, later krijgt de rest het ook te horen. Iedereen is in shock. Het gaat steeds slechter met Laura. Ze raakt in de war en krijgt bijna een ongeluk.

Parkinson

Laura voelt zich niet in orde. Ze heeft ineens een hand die trilt. Laura gaat met Henk naar het ziekenhuis om het gips eraf te halen. Ze zegt geen mantelzorg van Henk meer nodig te hebben maar als ze eenmaal zonder gips thuis is, kan ze ineens niet lopen. Henk denkt dat de klachten komen omdat ze een dagje ouder wordt, maar Laura zegt naar de dokter te willen gaan.

Henk zegt er voor haar te zullen zijn. Ze kan snel bij de Neuroloog terecht. Na dit bezoek is ze danig van slag, want de Neuroloog vermoedt dat ze de ziekte van Parkinson heeft. Henk wil met haar op vakantie gaan. Als zij op een website heeft gekeken en meer heeft gelezen over het verloop van die ziekte, neemt ze een besluit. Als zij hulpbehoevend wordt is het klaar. Dan maakt zij het uit met Henk.

Wanneer Laura definitief hoort dat ze de ziekte heeft, wilt ze nog niet dat anderen van haar ziekte weten. Ze voelt zich goed en dus vindt ze het niet nodig om het te vertellen. Henk vindt dat minstens een paar mensen dit moeten weten. Na het afscheid van baby Jasmijn, is Laura in de Koning. Wanneer Janine en Linda de Koning binnenlopen, neemt Laura hun in vertrouwen. Ze zijn erg geschrokken, maar steunen haar. Ook vertelt ze het aan Shanti, Rik en Julian.

Incidentje

Henk en Laura willen nog even wachten met de bruiloft zodat Julian erbij kan zijn. Saskia en de kinderen komen langs om het nieuwe jaar te vieren. Saskia moet alleen meteen weg, omdat ze Julian gaat opzoeken in de gevangenis. Henk heeft een schilderij meegenomen en wilt die ophangen in het appartement. Het appartement is alleen wat te vol met spullen, dus heeft Merel een idee, namelijk: Om vijf spullen eruit te halen en vijf spullen erin.

Henk vindt het een goed idee, terwijl Laura doet of ze het een goed idee vindt. Daarom besluit Henk om het toch maar niet te doen. Als Saskia de volgende dag langskomt wilt Laura koffie zetten. Maar terwijl ze bezig is raakt ze in de war. Ze weet niet meer hoe ze de koffie moet zetten. Ze belt dokter Luuk op. Die geeft aan dat Laura zich niet te veel zorgen hoeft te maken en dat deze incidentjes horen bij Parkinson wat Laura heeft.

Verward

Terwijl Laura aan het wandelen is, krijgt ze een telefoontje over dat ze afgewezen is om eigenaresse te worden van de Koning. Haar ziekte en leeftijd zijn de redenen. Als ze boodschappen heeft gedaan, komt een medewerker achter haar aan, omdat ze haar portemonnee is vergeten. Met haar boodschappentas loopt ze wat verward de Rozenboom binnen.

Marcel ziet dit en vraagt of hij wat voor haar kan doen. Laura zegt dat dit niet nodig is. Hij geeft haar wat te drinken en bied aan om een taxi te bellen. Laura vindt dit goed en zegt dat Marcel maar snel wat moet komen eten bij haar thuis. Eenmaal thuis leest ze dat de verwardheid een bijwerking van haar medicijnen kan zijn.

Margriet komt bij Laura en Henk slapen. Maar Laura en Margriet kunnen allebei niet slapen. Langzaam komt Laura nader tot Margriet en neemt haar in vertrouwen over dat ze weer een terugval heeft gehad van haar Parkinson. Laura vraagt de volgende ochtend aan Margriet of ze dit niet aan Henk en Jonathan wilt vertellen. Margriet zegt dat het aan haar is om te vertellen. Maar Laura vindt het beter om niks te zeggen.

Wanneer ze samen met Margriet haar bruidsjurk heeft bekeken, wilt Margriet weer naar huis gaan. Laura brengt haar naar huis. Een uur later heeft Henk Laura nog niet terug zien komen, dus probeert hij haar te bellen. Maar hij krijgt telkens haar voicemail. Hij maakt zich zorgen en belt Margriet op om te vragen of Laura misschien bij haar is. Daar is ze niet. Hij besluit naar de Koning te gaan, maar daar is ze ook niet.

Tenslotte gaat hij naar huis en komt erachter dat Laura haar telefoon op tafel heeft laten liggen. Als Henk nogmaals naar Margriet belt, besluit ze het geheim van Laura alsnog te vertellen. Henk reageert geschrokken, maar is blij dat hij het weet. Dan wilt hij Laura als vermist opgeven. Dat is niet meer nodig, want Laura komt binnen. Ze bleek bij een bruidsmodewinkel te zijn geweest om een bruidsjurk te kopen. Op advies van Margriet vervroegd Henk de afspraak met Dokter Luuk.

Schrik

Henk heeft, achter de rug van Laura om, een afspraak gemaakt bij de dokter. Als hij met Laura in de Koning zit, wordt ie gebeld door de nieuwe hulp van de Buurtsuper dat hij snel naar huis moet vanwege een noodgeval en dat Henk zolang moet komen werken. Henk gaat ernaartoe, maar hoopt dat hij optijd weer terug is voor de afspraak. Hij is gelukkig optijd en samen gaan ze de spreekkamer in van Luuk. Die stelt een aantal vragen, waardoor Laura vindt dat hij (en ook Henk) raar doen.

Ze wordt boos en loopt weg. Buiten krijgt ze pijn in haar been en wordt ze bijna aangereden. Henk neemt Laura mee naar huis en bied zijn excuses aan. Hij geeft aan dat hij het helemaal verkeerd heeft aangepakt. Maar hij maakt haar ook duidelijk dat ze zo snel mogelijk een afspraak moet maken met de Neuroloog. Laura wil voor de bruiloft niet nog in die medische molen terechtkomen. Henk stelt haar voor om het voortaan samen te doen.

GTST is vanaf maandag 28 augustus weer te zien op RTL4. Op de hoogte blijven over GTST én meepraten? Word lid van onze Facebook-groep!