Nynke de Jong is De Slimste Mens van maandag

Nynke de Jong is De Slimste Mens van maandag

Geschreven door Sebastiaan Boers

Maandagavond was er opnieuw een strijd tussen  Marc van der Linden en Nynke de Jong. Beide ervaren spelers namen het op tegen nieuwkomer Diederik Smit. Lang leek het erop alsof Nynke de aflevering van maandag zou gaan winnen. In de laatste ronde kreeg ze echter een black-out, maar toch won zij de aflevering.

Met de winst voor Nynke werd de finale gespeeld door Marc en Diederik. Voor Marc is de finale niets nieuws, maar voor Diederik was het lastig.  De finale werd slim gespeeld door Marc. Na een spannende finale wist Diederik toch te winnen van Marc.

Door de finale te winnen, plaats nieuwkomer Diederik zich samen met Nynke voor de aflevering van dinsdag. Voor Marc was het de laatste aflevering van De Slimste Mens. In de aflevering van dinsdag nemen Nynke en Diederik het op tegen nieuwkomer Tina de Bruin. 

Nu Marc is weggespeeld heeft Nynke meer kans op de aflevering van dinsdag ook op haar naam te zetten. Maar Diederik is ook een slimme speler. Of ze weet te winnen van hem en van Tina zal blijken uit de aflevering van dinsdagavond.

Presentator van De Slimste Mens, Philip Freriks, maakte voordat het spel begon een tussenstand bekend. Hierin werd duidelijk dat Daan Nieber, de presentator van EditieNL (RTL 4) De Slimste Mens-speler is tot nu toe. Hij maakt de meeste kans om in de finale week te mogen spelen.

De Slimste Mens is iedere werkdag om 20.25 uur te zien bij de NCRV op NPO 2.

Bekijk De Slimste Mens terug via TV Blik.