Recensie: Carlo's tv café

Recensie: Carlo's tv café

Geschreven door Sebastiaan Boers

''Carlo en de zondag blijven met elkaar verbonden''

Wat moet de kijker nu gaan doen?

Life 4 You is gestopt en het ''zondagmiddaggevoel'' verdween al snel. Maar het ''zondagmiddaggevoel'' is weer helemaal terug met Carlo's tv café. Presentator Carlo Boszhard kon geen afscheid nemen van de zondag en komt nu met een nieuw programma.

Het is een ontzettend leuk en gezellig programma. Heerlijk op zondagmiddag de televisie aan en gewoon genieten. Vanaf 18.10 uur is de zondagmiddag niet meer hetzelfde.

Het gezellige en vertrouwde gevoel is terug. Carlo is misschien wel wat drukker zo zonder Irene Moors, maar toch is dit niet vervelend. Wekelijks krijgt Carlo hulp van een co-host. De eerste aflevering zat Chantal Janzen naast Carlo. In de tweede aflevering nam Georgina Verbaan plaats naast Carlo. 

De co-host kunnen Carlo niet zo goed temmen zoals Irene dat kan/kon. Nu hij meer zijn gang kan gaan is Carlo drukker dan normaal, maar dat hoeft niet vervelend te zijn. Wat Carlo's tv café ook leuk maakt, is de leuke typetjes uit de TV Kantine. Maar wat ziet de kijker dan, bij de typetjes?

Niemand minder dan Irene is ook te zien. Zij zal zo nu en dan toch een rol krijgen in Carlo's nieuwe programma. Ook heeft ze al toegezegd dat ze ook een van de co-host zal zijn. De magie die Carlo en Irene hebben is niet te evenaren. Toch gaat Carlo vol enthousiasme door in Carlo's tv café. Hij brengt het bekende ''zondagmiddaggevoel'' meer dan terug. Hoewel er een concurrent op de loer ligt, is Carlo's tv café leuk om te kijken.

Ook het onderdeel Wil wil wel, is erg leuk. De moeder van Carlo heeft ook een rol(letje) in Carlo's tv café. Zelf zag ze dit niet zo zitten, maar levert wel leuke televisie op. Vooral de eerste aflevering was hilarisch leuk. In deze eerste aflevering gingen Carlo en zijn moeder naar een lachcursus.

De vrouw die de lachcursus gaf, was een bekende. Zij was eens te zien bij een auditie in Holland's Got Talent. Dat was een 'lachertje' voor deze mevrouw. Heel ver kwam ze dan ook niet. Vooral Gordon vond het alles behalve grappig. De zaal lachte haar eerder uit, dan toe. Toch gaat deze vrouw door met het geven van lachcursussen.

''Zij zijn de zondag, zij maken de zondag, zij blijven de zondag''

Carlo's tv café is muzikaler dan haar voorganger Life 4 You. De liveband zorgt ook voor een leuke en gezellige sfeer. De studio lijkt ook erg op een gezellig café, waar iedereen zich thuis zal voelen. Zij voelen zich dan ''Thuis op zondag'' de titel van de concurrent bij die andere commerciële zender.

Door Carlo's tv café wil de kijker weer televisie kijken. Een prettige sfeer waarin van alles voorbij komt. Van showbizz tot lifestyle tot koken in de enorme keuken. Had Sandra maar een kleine keuken, de nieuwe kokkin heeft alle ruimte. Ook aan het koken zelf lijkt meer aandacht te zijn dan voorheen.

Toch zijn er ook een paar minpunten aan Carlo's tv café. Het programma duurt veel en veel te kort. Begon Life 4 You altijd om 17.25 uur, begint Carlo's tv café na het nieuws van 18.00 uur. Ook de chemie die Carlo met Irene heeft is niet veel te zien. Wat zij hebben is iets magisch, iets bijzonders en iets unieks.

Wie weet gaat Irene in de toekomst weer een belangrijke rol spelen in Carlo's tv café. Iemand moet er naast Carlo zitten om hem in het gareel te houden. De vrouwen die nu naast Carlo plaats nemen hebben hier soms nogal moeite mee. Maar dit levert wel weer leuke televisie op.

''Carlo's tv café stapt uit de schaduw van Life 4 You''

Al met al is Carlo's tv café een bijzonder leuk programma. De kijker heeft dit gemist, dit ''zondagmiddaggevoel''. RTL 4 heeft er goed aangedaan om Carlo zijn zondagmiddag niet af te nemen. Een zondag zonder Carlo (en Irene) is geen echte zondag. Zij zijn de zondag, zij maken de zondag, zij blijven de zondag.

De zanger van de live band is ook een bekende. Niemand minder dan Sjors mag de zang op zich nemen. Deze zanger werd bekend door zijn deelname aan The Voice of Holland. Hierin wist Sjors indruk te maken, wat zich nu uitpakt als zanger in Carlo's tv café.

Carlo stapt uit de schaduw van Life 4 You en gaat alleen verder. Hij weet van de zondag weer een ''zondagmiddaggevoel'' te maken. Er zijn niet veel mensen die kunnen wat Carlo kan. Carlo is een presentator die thuis hoort op de zondag. Geen zondag zal vanaf nu meer hetzelfde zijn.

Carlo's tv café is iedere zondag geopend vanaf 18.10 uur op RTL 4.

Bekijk Carlo's tv café terug via TV Blik.