Holland’s Got Talent: Married With Second Talent?!
Bron: Instagram

Holland’s Got Talent: Married With Second Talent?!

Geschreven door Sebastiaan Boers Laatste update:

Het is vrijdagavond en dus de hoogste tijd voor Holland’s Got Talent. De vierde aflevering stond voor een deel in het teken van een ander bekend RTL 4 programma. Married At First Side kandidaat Henk van de Ven probeerde het podium eens een keertje uit. Hij werd volop herkent door andere kandidaten. Iets waar vooral Henk zelf heel blij van werd.

‘Henkie en Wenkie’

Henk trouwde in het bekende trouwprogramma met Chantal. ‘Henkie en Wenkie’ genaamd. Ik ken Chantal alleen van de TV Kantine, maar dat heeft niet zoveel met deze blog te maken. Heeft Henk talent, dat is nu de brandende vraag. Je hoopt dat er nu het bekende en positieve woord JA tevoorschijn komt.

Maar helaas, dit televisiehuwelijk is niet geslaagd. Henk probeerde er een feestje van te maken. Dat is dan wel gelukt, maar of het nu talentwaardig was? Nee, het was niet echt een sprookjeshuwelijk, om maar in de woordgrapjes te blijven. Ik kan er vrij kort over zijn, het was niet zo leuk. Maar Henk vond het zelf wel leuk en voor zijn schnabbels is het ook heel erg leuk! Want Henk staat weer in de belangstelling. Lekker om weer met je gezicht op televisie te zijn. Na afloop zijn er vast veel selfies gemaakt.

Verder blijven er maar internationale kandidaten tevoorschijn komen. Zo was daar een bijzondere dragqueen. Die begon heel sterk met een klassiek nummer. Het was zo mooi dat je verliefd werd op de stem. Maar al snel ging de act over in dans. Dat had deze queen misschien beter niet kunnen doen. Dat dansen ging niet helemaal lekker. Misschien de focus bij het zingen houden en het dansen loslaten?

Soms komen er van die kandidaten die je meteen leuk vindt. Zo was daar Carel, een vrolijke jongen. Op de vraag van Marc-Marie, waar zie je zelf over vijf jaar?, antwoordde Carel heel droog ‘nog in leven’. Kijk, dat zijn de antwoorden waar je blij van wordt. Dan de stem van deze Carel. Heel erg goed en mooi. Hij zong een nummer van Stevie Wonder en kreeg de hele zaal mee. Met zo’n act weet ik weer waarom ik Holland’s Got Talent zo graag kijk.

‘Geen voorbeeld’

Rapper Tren leek in eerste instantie te gaan voor vier rode kruizen. Hij kwam niet bepaald sterk over, op het eerste gezicht. Maar je mag niet te snel oordelen natuurlijk. Tren kwam een woordje rappen en heeft geen voorbeeld. Nou hij deed het aardig goed. Veel beter dan van tevoren gedacht. Hij pakte de jury ook meteen in met zijn eigen stijltje. Ja dit is een kandidaat die het nog verrassend ver kan gaan schoppen. Met zijn rap wist hij vier keer een ja te krijgen en dus een ronde verder te komen.

‘Golden Buzzer’

Zelfverzekerd zijn. Dat wil toch iedereen? Maar een zes jarig jongetje, Vincent, spant de kroon. Wat een vervelend jongetje was dat. Sorry, maar zo’n eigenwijs ventje, nee daar word ik behoorlijk geïrriteerd van. Hij speelde een liedje op de piano en zong daarbij. Hij geloofde zo in zichzelf, wat natuurlijk fantastisch is, dat hij de golden buzzer wel verdiende. Zo vond hij zelf dat hij die wel verdiend had.

Nou nee dus. Zo werkt dat natuurlijk niet. Dan begon hij ook nog te slijmen dat Chantal zo mooi was. Bah! Over een paar jaar wil hij het opnieuw proberen. Ik hoop zo dat het geen Lisette Brillemans type wordt. Die elke keer weer terugkomt en hoopt op een golden buzzer.

'Echte Golden Buzzer'

Over de Golden Buzzer gesproken. Daar was ineens Rowan. Hij vertelde een emotioneel en vooral persoonlijk verhaal. Hij groeit op in Friesland en valt op mannen. Daar werd het nog niet door iedereen geaccepteerd. Dat het in 2022 nog een probleem is, is natuurlijk niet voor te stellen. Maar zijn boodschap is helder, mensen inspireren en mensen zichzelf te laten zijn. Accepteer mensen zoals ze zijn.

Rowan zong in het Fries, een eigen geschreven nummer, op de melodie van Billy Eilish. Een heel mooi en uniek nummer werd het. Niet helemaal te verstaan, maar de emotie kwam meer dan over. Zeker bij mij thuis op de bank vloeiden er een paar tranen. Zo bijzonder deze Rowan. Vlak voor de jury kon stemmen greep Edson naar de bekende gouden knop. Met een druk op die knop plaatste Rowan zich automatisch voor de halve finale. Meer dan verdiend, echt meer dan verdiend. Een heel mooi optreden die heel mooi werd beoordeeld.

Hierdoor weet ik weer waarom ik Holland’s Got Talent zo leuk vind. Het is veelzijdig, het is emotie, het is bijzonder en het is vermakelijk. Een lach en een traan liggen zo dichtbij elkaar. Dat maakt deze talentenjacht ook zo uniek. Na aflevering vier ben ik volledig om wat de jury betreft. Deze vier zijn wel op elkaar ingespeeld. Een goede mix tussen vier verschillende karakters die samen één geheel vormen.

Holland’s Got Talent is iedere vrijdagavond om 20.00 uur te zien bij RTL 4.