GTST-blog: Komt Rik terug?

GTST-blog: Komt Rik terug?

Geschreven door Sebastiaan Boers

Het leven van Rik (Ferri Somogyi) lachte hem toe. Na maandenlang om elkaar heen te hebben gedraaid vindt Rik de liefde terug. Hij viel als een blok voor Nuran (Toprak Yalçiner). Maar voor Nuran lag het allemaal wat anders. Toch kwamen Rik en Nuran bij elkaar. De liefde was sterker dan ooit, maar toen was er de parachutesprong...

Maxime (Marjolein Keuning) had een leuk idee voor het huwelijksfeest van Rik en Nuran bedacht. Veel inwoners uit Meerdijk durven de sprong aan uit een vliegtuig. Maar voor Rik liep het allemaal even anders. Hij was de grote afwezige op de parachutesprong. Op de avond voor zijn huwelijk liepen de spanningen tussen hem en Nuran hoog op.

Reden voor deze ruzie was het nieuws rondom de dood van Danny (Jan Kooijman). Het bleek dat Aysen (Dilan Yurdakul) hier meer over wist. Uit pure woede wilde Rik maar één ding: wraak. Dit deed hij op een hele bijzondere manier. Rik saboteerde één van de parachutes om er voor te zorgen dat Aysen de val niet zou overleven.

Maar niet Aysen had die parachute om, maar Mike (Louise Talpe). Met alle gevolgen van dien, viel Mike naar beneden. Hij heeft de val niet overleefd. De politie van Meerdijk was druk bezig met het moordonderzoek. Er waren veel verdachten, maar uiteindelijk kon Rik niet langer meer liegen.

Het huwelijk tussen Rik en Nuran houdt geen stand. Rik bekent wat hij heeft gedaan en wordt opgesloten in de gevangenis. Hij moest afscheid nemen van zijn dochter Rikki (Robin Martens). Ook dit heeft nog grote gevolgen gehad voor het leven van Rikki.

Uiteindelijk keerde de rust toe voor Rikki. Zo af en toe heeft ze haar vader opgezocht in de gevangenis. De kans bestaat dat vader en dochter elkaar binnenkort weer in de armen zullen vallen. Het gerucht gaat dat Rik weer terug zal keren naar Meerdijk.

Voor Rikki zijn het momenteel alles behalve goede tijden. Zij is ontvoerd door twee mannen. Samen met Thijs (Miro Kloosterman) wordt ze vast gehouden. De leugen die Rikki bij zich draagt blijft haar achtervolgen. De ontvoerders denken dat Rikki zwanger is van Thijs, maar in werkelijkheid is Sjoerd (Guido Spek) de vader.

Even leek het slecht af te lopen voor Rikki. Thijs nam een enorm risico, maar bedacht zich op het laatste moment. Niemand weet nog dat Rikki en Thijs ontvoerd zijn. Alleen Sjors (Inge Schrama) krijgt een angstig gevoel. Mede door haar toedoen zit Rikki is een gevaarlijke situatie. Hoe deze situatie zich verder ontwikkeld is nog even afwachten.

Zal Rikki's geheim nu alsnog uitkomen? Komt Sjors op tijd achter de verblijfplaats van Rikki en Thijs? Zal het leven van Sjors ook in gevaar komen? De spanning is momenteel bijzonder hoog in Goede Tijden, Slechte Tijden. Of Rik ook te horen krijgt van de vermiste Rikki is ook nog onbekend.

Lees ook: ''GTST-zomerblog ; #8 Rik's bekentenis''

Goede Tijden, Slechte Tijden is iedere werkdag rond 20.00 uur te zien bij RTL 4.

Bekijk GTST terug via TVBlik.