The Muppets van start met bijna 300.000 kijkers

The Muppets van start met bijna 300.000 kijkers

Geschreven door Daniël Schalk Laatste update:

De mockumentary over de Muppets is vrijdagavond in Nederland van start gegaan met 286.000 kijkers op de comedyavond van Veronica. In de nieuwe tv-serie The Muppets worden de Muppets voor en achter de schermen gevolgd van hun eigen late night talkshow ‘Up Late with Miss Piggy’.

Het marktaandeel van de allereerste uitzending van The Muppets komt voor Veronica uit op 4,1 procent. Veronica zond vrijdag een dubbele aflevering uit. De tweede uitzending trok vrijdagavond 241.000 kijkers. Het marktaandeel van de tweede uitzending komt uit op 3,4 procent.

De Muppets maakte vrijdagavond hun comeback op de Nederlandse televisie met hun nieuwe televisieserie. De nieuwe serie wordt ook wel een mockumentary genoemd. Een mockumentary is een fictieve documentaire die veel humor bevat. Voor The Muppets begon The Big Bang Theory.

De start van het negende seizoen van The Big Bang Theory trok vrijdagavond voor The Muppets 299.000 kijkers op Veronica, goed voor 4,3 procent marktaandeel. Volgende week vrijdag, 4 december, wordt de comedyavond van Veronica aangevuld met de nieuwe comedyserie Undateable.

Lees ook: 'Tweede uitzending MindMasters LIVE verliest kijkers'

Bekijk The Muppets op TVblik.nl/de-muppets