Herman en Boudewijn in Ali B op Volle Toeren

Herman en Boudewijn in Ali B op Volle Toeren

Geschreven door Daniël Schalk Laatste update:

Herman van Veen en Boudewijn de Groot doen samen mee aan het AVROTROS-programma Ali B op Volle Toeren, waarin Ali B met een bevriende rapper op bezoek gaat bij de iconen van de Nederlandse muziek om vervolgens van elkaars nummer een persoonlijke remake te maken.

Al vijf seizoenen lang probeert de rapper Herman en Boudewijn te strikken voor zijn programma, maar nadat zij iedere keer zijn verzoek hadden afgewezen zeiden zij maandagavond tijdens de uitreiking van de Buma Awards ‘ja’ tegen het verzoek van de smekende Voice of Holland-coach.

“Ik smeek het jullie. Herman van Veen en Boudewijn de Groot, geef mij een kans, Ali B op Volle Toeren. Ik zweer het, daarna stop ik met het programma. Jullie heb ik nodig, alsjeblieft”, smeekte Ali B tijdens de uitreiking. Herman en Boudewijn besloten naar de rapper op het podium toe te lopen.

“Wij hebben overlegd, wij gaan dat niet doen”, grapte Herman van Veen. Daarna kwam Van Veen met een voorwaarde. “Als we het met z’n drieën doen”, vervolgde de zanger. Ali B was door het dolle heen en ging meteen akkoord met het voortel van Herman van Veen en Boudewijn de Groot.

Ali B begon in 2011 met het muzikale programma, waarvan de naam verwijst naar het oude TROS-programma Op volle toeren. In elke uitzending bracht de rapper een bevriende rapper in contact met een Nederlandstalig artiest. Beide artiesten maken vervolgens van elkaars nummer een remake.

Bekijk Ali B op Volle Toeren op TVblik.nl/ali-b-op-volle-toeren