Nick & Simon verslaan JURK! in Lekker Nederlands

Nick & Simon verslaan JURK! in Lekker Nederlands

Geschreven door Sebastiaan Boers

Het is alweer de zesde en laatste aflevering van Lekker Nederlands. In dit muzikale programma gaan JURK! (Jeroen van Koningsbrugge en Dennis van de Ven) de strijd aan met Nick & Simon. Dit alles wordt gepresenteerd door de muzikale Do. Bekende hits worden omgezet tot een nieuwe Nederlandse hit, die geheel door beide teams zelf geschreven wordt.

De eerste ronde herinnert nog even aan het Eurovisie Songfestival. Niemand minder dan Getty Caspers zingt samen met JURK! de hit Ding-A-Dong. In het eigen geschreven nummer wordt Trijntje Oosterhuis in het zonnetje gezet.

Dat kunnen Nick & Simon beter, dachten ze. Zij zongen een eigen tekst op het nummer Love Shine A Light van Katrina & The Waves. Het publiek stemde massaal voor het nummer van Nick & Simon. Daarmee werd de eerste ronde gewonnen door Nick & Simon. Het nummer Love Shine A Light bleek populairder te zijn dan Ding-A-Dong. 

In de tweede ronde gaven Nick & Simon een nummer aan JURK! Het werd het nummer Superheroes van The Script. Hier moest een eigen tekst op geschreven worden mét vijf verplichte woorden. Dit deed JURK! op geheel eigen en orginele wijze. Met een komkommer in de hand zongen de mannen naar de overwinning?

Direct na het optreden van JURK! was het tijd voor de muzikale opdracht voor Nick & Simon. JURK! koos voor het nummer Don't Leave Me This Way van The Communards. Hier gingen Nick & Simon meteen mee aan de slag en zongen over een aubergine. Het publiek stemde opnieuw voor Nick & Simon. Een voorsprong die iets groter is geworden.

In de derde ronde komen kinderliedjes aanbod. Voor Nick & Simon een ideaal moment om K3 in het zonnetje te zetten. Alle Kleuren werd omgetoverd tot een nummer met een geheel eigen tekst. De zaal ging helemaal mee in dit unieke nummer.

JURK! dacht dat kunnen wij ook. Zij kozen voor een grote hit van Kinderen voor Kinderen, Ik heb zo waanzinnig gedroomd. Ook hierbij ging het publiek uit haar dak bij deze klassieker. De derde ronde werd gewonnen door JURK! en daarmee kwam het tot een gelijke tussenstand.

De vierde en laatste ronde is de haastklus. JURK! gaf het nummer Blurred Lines van Robin Thicke & T.I & Pharrel aan Nick & Simon. Daar gingen de mannen meteen mee aan de slag. Compleet met zonnebril maakten Nick & Simon er een compleet andere versie van.

Voor JURK! hadden Nick & Simon het nummer Treasure van Bruno Mars gekozen. Hiermee ging Jeroen (van JURK!) meteen aan de slag. Dat leverde niet alleen een eigen tekst, maar ook een bijzonder optreden. Samen met twee dames stal Jeroen de show.

De jury had weer de moeilijke taak om een keuze te maken. De laatste ronde zijn ook nog eens dubbele punten te verdienen. De laatste ronde werd dan ook gewonnen door Nick & Simon en daarmee ook de laatste aflevering. Daarmee moesten de mannen van JURK! hun cadeau afgeven aan Nick & Simon.

Dit was de zesde en laatste aflevering van Lekker Nederlands. Beide teams slaan samen met presentatrice Do de handen in één om tijdens het einde van deze aflevering een eigen versie van het Wilhelmus te zingen.

Bekijk Lekker Nederlands terug via TV Blik.