GTST-blog: Rikki & Sjoerd

GTST-blog: Rikki & Sjoerd

Geschreven door Sebastiaan Boers

Het leven van Rikki (Robin Martens) en Sjoerd (Guido Spek) stond compleet op zijn kop. Tijdens het afscheidsfeest van Vincent (Oscar Aerts) werd het gezellig in Boks, misschien wel iets té gezellig. Terwijl Vincent werd weggebracht door Aysen (Dilan Yurdakul) maakten Rikki en Sjoerd het erg laat. Tijdens de ontwaking werd pas duidelijk wat er gebeurd was.

Rikki en Sjoerd werden wakker naast elkaar. Totaal in paniek wisten ze niet hoe snel zij zich uit de voeten moesten maken. Sjoerd had een relatie met Aysen en kon deze misstap niet opbiechten. De relatie tussen Rikki en Thijs (Miro Kloosterman) was kort daarvoor al op de klippen gelopen. Voor Rikki was het al snel duidelijk waar Thijs op uit was. 

De nacht die vergeten moest worden werd ook vergeten. Totdat duidelijk werd dat Rikki in verwachting was. Voor haar stond vast dat Sjoerd de vader van haar tweede kindje was. Precies op datzelfde moment maakte Aysen ook bekend zwanger te zijn van Sjoerd. Maar Aysen voelde er niets voor om moeder te worden en wilde haar kind laten weghalen.

Voor Sjoerd braken moeilijke tijden aan. Twee vrouwen zwanger maar niemand mocht daar ooit achter komen. Gelukkig leek Sjoerd zijn vriendin op andere gedachten te brengen. Hij zou twee keer vader worden in een korte tijd. Van die gedachte alleen al raakte Sjoerd in paniek. Hoe zou dit gaan regelen? Nog op school, geen goede baan en drie kinderen...

Terwijl Rikki niets vermoedend op straat liep, was Sjors (Inge Schrama) bezig met een wraakplan tegen Thijs. Niet alleen om wat hij Rikki aandeed, maar ook wat hij Wiet (Pip Pellens) aangedaan heeft. Ondertussen heeft Rikki aan iedereen verteld dat Thijs de vader van haar ongeboren kindje is. Niemand mocht ooit achter het geheim van haar en Sjoerd komen.

Ineens werd Rikki ontvoerd door onbekende mannen. Deze mannen leken op de hoogte te zijn rondom de situatie tussen haar en Thijs. Ook Thijs werd ontvoerd door deze mannen. Dit had alles te maken met het wraakplan van Sjors. Dit liep volledig uit de hand nu Rikki en Thijs spoorloos verdwenen waren. Ook Sjoerd raakte in paniek om zijn ongeboren kind.

Sjors bekende wat zij allemaal gedaan had tegen Thijs. Gelukkig werden Rikki en Thijs op tijd gevonden. Beide werden opgenomen in het ziekenhuis. Met het kindje van Rikki was niets aan de hand. Maar door de stress van de ontvoering moest Rikki wel in het ziekenhuis blijven. Tijdens de ontvoering kwamen Rikki en Thijs wel dichterbij elkaar. Er leek een positieve klik te zijn ontstaan tussen de twee.

Dat gevoel van verliefdheid overviel Thijs enorm. Hij wist niet goed wat hij er mee aan moest en wilde afstand. Voor Rikki was het al snel duidelijk dat Thijs tijd nodig had om na te denken. Heel lang bleef Thijs niet weg want de bevalling van Rikki kwam steeds dichterbij...

Aysen en Sjoerd waren zelf in de zevende hemel. Maar lang genieten konden de twee niet echt. Buikkrampen maakten een einde aan deze droom. Aysen kreeg een miskraam en verloor haar kindje. Daardoor trok Sjoerd steeds meer richting Rikki en hun kindje. Niemand had nog in de gaten wat er speelde tussen Rikki en Sjoerd.

Terwijl Rikki's weeën begonnen zat Aysen naast het bed van Rikki. Ook Thijs kwam sneller terug  toen hij van de bevalling hoorde. Voor hem stond het vast; hij moest voor Rikki en hun kindje zorgen. Dochter Teddy werd kerngezond geboren. Ook haar opa Rik (Ferri Somogyi) was erbij in het ziekenhuis. Het geluk van Rikki kon niet op.

Thijs wilde dat Rikki en Teddy bij hem kwamen wonen. Dit werd voor Sjoerd teveel. Hij wilde een rol spelen in het leven van zijn dochter. Maar zou hij die kans ook krijgen van Rikki? Na veel overleg stemde Rikki in om Sjoerd bij haar dochter te laten. Het geheim van Rikki en Sjoerd werd steeds meer voelbaar.

Ook Aysen merkte dit en confronteerde Sjoerd hiermee. Zij dacht dat er iets speelde tussen Rikki en Sjoerd. Dit trok zij niet meer en maakte een einde aan de relatie. Hierdoor raakte Sjoerd nog meer geobsedeerd van zijn dochter Teddy. Hij nam uiteindelijk Noud (Ruud Feltkamp) in vertrouwen. Noud wist niet wat hij hoorde toen hij de waarheid te horen kreeg.

Rikki kon haar leugen ook niet meer volhouden. Zij nam haar vader Rik in vertrouwen. Hij adviseerde haar om bij de man van wie ze hield te blijven. Dit was Rikki ook van plan. Samen met Thijs zou zij een gelukkig gezin gaan vormen. Alleen had ze niet aan Sjoerd gedacht. Op een ochtend schrok Rikki toen zij beneden kwam. Zij vond Sjoerd op haar bank. Hij is het huis van Rikki en Thijs binnengekomen en had Teddy bij zich.

Thijs werd woedend en schakelde de politie in. Dat heeft ervoor gezorgd dat Sjoerd een straatverbod gekregen heeft. Maar Sjoerd liet zich niet tegenhouden. Rikki zag nog maar één uitweg: even weg van deze stressvolle situatie. Bijna liep dit verkeerd af toen Sjoerd afscheid wilde nemen van zijn dochter.

Terwijl Rikki klaar was voor haar vakantie vergat ze binnen haar telefoon. In een moment van afwezigheid greep Sjoerd zijn kans. Hij opende de auto van Rikki en pakte Teddy uit de auto. Maar op datzelfde moment kwam Rikki naar buiten en zag waar Sjoerd mee bezig was. Ze haastte zich nog naar de auto maar Sjoerd reed al weg met Teddy...

De leugen die nu al maanden duurt dreigt enorm uit de hand te lopen. Sjoerd is Aysen kwijt geraakt onder andere door de leugen. De relatie tussen Rikki en Thijs kwam ook onder spanning te staan door het geheim. Nu lijkt Sjoerd compleet te zijn doorgedraaid. Hoe gaat dit aflopen? Komt het geheim nu dan alsnog uit? Hoe zal Thijs dan reageren als hij hoort dat hij niet de vader van Teddy is?

Het geheim van Rikki en Thijs duurt al maanden en lijkt nu tot een hoogtepunt te komen. Wat is Sjoerd nu van plan? Deze vragen zullen binnenkort beantwoord gaan worden. Het lijkt erop alsof het geheim sneller dan gedacht uit dreigt te komen...

Goede Tijden, Slechte Tijden is iedere werkdag om 20.00 uur te zien bij RTL 4.