GTST Zomer-blog: #6 Rikki & Thijs

GTST Zomer-blog: #6 Rikki & Thijs

Geschreven door Sebastiaan Boers Laatste update:

Het was een moeilijke start voor Rikki (Robin Martens). Zij was volledig de weg kwijt nadat haar vader Rik (Ferry Somogyi) de moord op Mike (Louis Talpe) bekende. Daarna ging het al snel de verkeerde kant op met Rikki. Ook de zorg voor haar zoontje Bram viel haar zwaar.

Aan haar stiefmoeder Nuran (Toprak Yalçiner) had ze alles behalve steun. Zij vond het ook moeilijk om verder te gaan zonder Rik. Al snel grepen Anton (Joep Sertons) en Bianca (Elvira Out) in. Samen met Bram kon Rikki bij hen komen wonen. Er viel een enorme druk van Rikki af en was blij weer een ''thuis'' te hebben.

Maar in plaats van dankbaar te zijn, ontwikkelde Rikki langzaam maar zeker gevoelens voor Anton. Zij werd steeds verliefder op de opa van haar kind en de vader van haar twee ex vriendjes, Sjoerd (Guido Spek) en Tim (Beau Schneider). 

De verliefdheid ging van kwaad tot erger. Op een zwak moment wil Anton Rikki troosten. Daarbij valt Anton in slaap op het bed van Rikki. Dolgelukkig valt Rikki naast haar nieuwe liefde in slaap. De volgende ochtend wil Rikki meteen werk maken van haar verliefdheid. Net op tijd duwt Anton de verliefde Rikki van zich af.

Maar op datzelfde moment loopt Sjoerd de kamer in en trekt meteen conclusies. Al snel lijkt het erop alsof Anton aan Rikki heeft gezeten. Dit nieuws gaat als een lopend vuurtje, iedereen verdenkt Anton. De leugen houdt Rikki dan ook maar wat graag vol. Rikki wil wraak op de man die haar gevoelens niet wil beantwoorden.

Deze wraakactie loopt volledig uit de hand. Iedereen twijfelt aan de onschuld van Anton. Alleen Bianca is er zeker van dat haar man niets met Rikki gedaan heeft. De twee groeien steeds dichter naar elkaar toe en hervinden elkaar. Samen willen ze de strijd aangaan tegen Rikki.

Inmiddels is Rikki's beste vriendin, Wiet (Pip Pellens) achter de leugen gekomen. Zij wil niet toezien hoe Rikki de familie Bouwhuis wil ruïneren. Het gaat zelfs zo ver dat de relatie tussen Wiet en Sjoerd op spanning komt te staan. Sjoerd besluit achter Rikki te staan en verbreekt de relatie met Wiet.

In de rechtbank komt de rechter met een bijzondere uitspraak. Er is te weinig bewijs tegen Anton waardoor hij wordt vrijgesproken. Voor Rikki een nieuwe klap in het gezicht en ze blijft haar leugen nog steeds volhouden. De uitspraak is dan wel positief voor Anton, maar blij is hij er niet mee.

Steeds meer zondert Anton zich van zijn familie af. Tijdens een slechte dag loopt het bijna fataal voor hem af. Rikki heeft alles openbaar gemaakt, ze heeft iedereen van haar leugen verteld. Sjoerd is woest op haar en wil meteen contact opnemen met zijn vader.

Maar Anton is op datzelfde moment betrokken bij een zwaar auto ongeluk. Anton heeft een frontale botsing gekregen met Ludo (Erik de Vogel). In kritieke toestand wordt Anton naar het ziekenhuis gebracht. Voor Rikki is dit een enorme shock. Zij weet dat zij hier verantwoordelijk voor is. Nu is iedereen woest op haar in plaats van op Anton.
In al haar verdriet denkt Rikki maar aan één ding. Ze pakt een stuk glas en snijdt haar polsen door. Nog net op tijd vinden Wiet en Sjors (Inge Schrama) de bewusteloze Rikki. Met spoed wordt Rikki naar het ziekenhuis gebracht. Langzaam maar zeker keert de rust weer terug in Meerdijk.

Voor Rikki gaat het leven ook verder. Zij richt zich nu weer volledig op haar opleiding. Ook Wiet wil diezelfde weg bewandelen. Samen besluiten ze auditie te doen voor een talentenjacht. Al snel komt Wiet als winnares uit de bus, maar ze geeft haar plek aan Rikki.

Het lijkt erop alsof Rikki langzaam maar zeker een echte popster gaat worden. Dan komt (boze wolf) Thijs (Miro Kloosterman) op de hoek kijken. Hij ruikt geld en wil meteen werk maken van Rikki's talent. Voor Bing (Everon Jackson Hooi) is dit foute boel. Hij wil koste wat kost Rikki beschermen tegen deze geldwolf.

Maar Rikki gelooft oprecht in de interesse van Thijs. Al snel wordt Thijs de manager van Rikki. Maar dit gaat al snel van kwaad tot erger. Niemand heeft door dat Thijs alleen maar aan geld denkt. Rikki moet steeds meer en meer doen om als popster door het leven te gaan.

Thijs ontpopt zich als een echte wolf, die klaar staat om toe te slaan. Hij heeft niet door dat Rikki langzaam weer gevoelens krijgt. Na het avontuur met Anton denkt Rikki in Thijs de nieuwe ware liefde te hebben gevonden. Thijs is bang dat Rikki bij hem weggaat dus doet hij alsof hij ook verliefd is op haar.

De twee krijgen dan ook een relatie, die geheim moet blijven. Maar dit houdt Rikki niet vol, ze maakt hun relatie openbaar. Niet iedereen is hier blij mee, zeker Bing niet. Langzaam maar zeker stoot Rikki iedereen van zich af. Ze denkt dat haar carrière belangrijker is dan haar leven in Meerdijk.

Als Bianca dan plotseling overlijdt, heeft Rikki niet de moed op naar de begrafenis te gaan.  Zij is op dat moment druk met een foto reportage waar ze in eerste instantie niet achter stond. Tijdens de foto reportage beseft Rikki dat ze verkeerd bezig is. Ze haast zich alsnog naar de dienst voor Bianca.

Voor Anton en Sjoerd is het al te laat, ze zijn woest op Rikki. Opnieuw lijkt Rikki te zijn ontspoort, maar ze wil het goed maken. Als ze aan Thijs verteld dat ze het compleet anders wil doen, is hij alles behalve blij. In plaats van haar te steunen, zoals Rikki gedacht had, stoot hij haar alleen maar af.

Rikki ziet nu in dat Thijs een geldwolf is. In het gesprek laat Thijs aan Rikki weten dat ze nu een enorme schuld heeft, bij hem en bij de platenbaas. Volledig in paniek en vol verdriet vlucht Rikki het huis van Thijs uit. Bij Sjors kan Rikki haar verhaal kwijt. Zij weet niet wat ze hoort en is dan ook woest. Ze wil wraak op haar baas.

Tijdens het afscheidsfeest van Vincent (Oscar Aerts) gaat er veel mis. Iedereen heeft veel te veel gedronken. Thijs wordt stomdronken wakker op een plein in Meerdijk. Hij heeft geen kleren aan en er staat 'schoft' op zijn voorhoofd geschreven. Dit lijkt op een wraakactie, maar wie zit hier achter? Gaat Thijs een tegenaanval bedenken?

Ook Rikki heeft teveel gedronken. Langzaam ontwaakt zij naar de wilde nacht in Boks. Maar ze wordt niet alleen wakker, ze wordt wakker naast Sjoerd. Ook Sjoerd wordt langzaam wakker en schrikt van Rikki. Hoe zijn zij bij elkaar in bed beland? Hoe gaan zij hiermee om? Sjoerd heeft namelijk een relatie met Aysen (Dilan Yurdakul).

Dit zijn vragen die zijn ontstaan rond dit deel van de cliffhanger van Goede Tijden, Slechte Tijden (GTST). Hoe dit verder gaat zal, is nog even de vraag. Over een paar weken start het nieuwe seizoen van GTST bij RTL 4. Hiermee is de zesde GTST-Zomer blog een feit. Volgende week zal er een nieuwe GTST-Zomer-blog te vinden zijn. Die staat dan geheel in het teken van Sjoerd & Aysen. 

Bekijk GTST terug via TV Blik.