Holland's Got Talent gaat weer van start

Holland's Got Talent gaat weer van start

Geschreven door Sebastiaan Boers

De ene talentenjacht is nog niet afgelopen op de volgende staat alweer in de startblokken. Vorige week vrijdagavond keken er ruim 2,2 miljoen mensen naar de finale van The Voice Kids. In de finale werd Esmée gekozen als winnares. Zij zong in het team van zangeres en coach Ilse de Lange. Met de finale achter de rug maakt The Voice Kids ruimte voor een andere talentenjacht.

Vanaf vanavond is Holland's Got Talent, na twee jaar afwezigheid, weer te zien op de vrijdagavond van RTL 4. Iedereen die talent heeft, of juist niet, staat weer op het podium om het talent te laten zien. Maar er is iets anders aan het nieuwe seizoen van deze talentenjacht. Als eerste is er een nieuwe presentator te zien. Robert ten Brink, die jarenlang het gezicht was van Holland's Got Talent, geeft het stokje door aan Johnny de Mol. 

Daarnaast mag Holland's Got Talent een vierde jurylid verwelkomen. Naast vaste juryleden; Gordon, Chantal Janzen en Dan Karaty, is nu ook Angela Groothuizen een jurylid. Het is het eerste seizoen van Holland's Got Talent met vier juryleden. Een trend die zich nu ook in Nederland uitbreidt. In buurlanden is het al een bekend gezicht, vier juryleden.

Zo werken de collega's van Britain's Got Talent al jaren met vier juryleden. In het laatste seizoen van de Britse talentenjacht waren Simon Cowell, Amanda Holden, Alesha Dixon en David Walliams te zien als jurylid. Maar toch zijn vier juryleden het niet altijd met elkaar eens. Dat zorgt vaak voor leuke televisiemomenten.

Hoe de vier juryleden in Holland's Got Talent met elkaar omgaan zal vanaf vanavond duidelijk worden. Dan mogen Gordon, Chantal, Angela en Dan een act naar huis sturen met een druk op de rode knop. Naast de nieuwe presentator en nieuw jurylid is er nog iets nieuws in dit nieuwe seizoen.

Naast de bekende rode knoppen is er ook een gouden knop aanwezig, de ''Golden Buzzer''. Deze bevindt zich precies tussen Angela en Chantal in. Met een druk op de Golden Buzzer kan een act zich direct plaatsen voor de halve finale. Dit is een nieuw element die lijkt op de gouden enveloppen uit eerdere seizoenen. Het kwam wel eens voor dat de jury een act zo goed vonden dat deze zich direct kon plaatsen voor een liveshow.

Er is nog volop talent aanwezig in Nederland. Zelfs zoveel dat er een vierde jurylid aan te pas moest komen. Een compleet frisse wind door deze bijzondere talentenjacht. Iedere vrijdagavond zal er genoeg talent voorbij gaan komen. Maar er zullen ook genoeg acts voorbij komen die kunnen rekenen op een rood kruis...

Holland's Got Talent is iedere vrijdagavond om 20.30 uur te zien bij RTL 4.

Bekijk Holland's Got Talent terug via TVblik.