GTST-blog: Het einde van Janine?

GTST-blog: Het einde van Janine?

Geschreven door Sebastiaan Boers Laatste update:

Slechte tijden breken aan voor Janine (Caroline de Bruijn). Het ziet er heel slecht uit Janine. Zelf zo slecht dat het er op lijkt alsof ze de aanval op haar leven niet zal overleven. Dit heeft alles te maken met seriemoordenaar Hein Lisseberg (Bas Heerkens).

Via Rik (Ferri Somogyi) komt Janine in contact met Hein. Zij besluit om Hein te bezoeken in de gevangenis. Maar al snel krijgt Rik spijt van dit idee. Voor Janine lijkt er niets aan de hand, zij heeft eindelijk een onderwerp voor haar boek. 

Vanaf het allereerste moment heerst er een negatieve sfeer tussen Janine en Hein. Maar Janine is zich van geen kwaad bewust. Zij wil alles op alles zetten om een boek over een seriemoordenaar te schrijven. Dit kost Janine heel veel moeite; Hein is geen makkelijke man. Hein stelt veel eisen en houdt zich vaak van de vlakte. Ondertussen lijkt het erop als Hein er een dubbele agenda op na houdt.

Dan blijkt waar Hein al die tijd mee bezig is geweest. Hij had een plan om te kunnen ontsnappen uit de gevangenis. Door te rommelen met zijn medicatie moet Hein met spoed naar het ziekenhuis. Hij bleek al zijn medicatie in één keer te hebben ingenomen. Met spoed haast Janine zich naar het ziekenhuis. Daar wordt Hein behandeld en ook zwaar bewaakt.

Ineens ontvangt Janine een telefoon van Anton (Joep Sertons). Hein is ontsnapt uit het ziekenhuis. Alle alarmbellen lijken af te gaan bij Janine. Meteen staat de politie van Meerdijk op scherp. Er is 24 uur per dag bewaking bij Janine. Ook Ludo (Erik de Vogel) zorgt er voor dat Janine veilig is. Maar dan komt Janine in contact met Hein. Hij wil met haar afspreken.

Dit doet Janine dan ook. Zij heeft de politie van zich afgeschud. Nu staat zij oog in oog met de gevaarlijke seriemoordenaar. Hein wil Janine verrassen en neemt haar mee naar een onbekende plek. Daar aangekomen blijkt wat Hein van plan is geweest. Door spierverslappers in haar drinken gedaan te hebben zakt Janine steeds verder weg.

Net op tijd nog heeft Janine de politie kunnen bellen. Iedereen haast zich nu naar de plek waar Hein Janine gevangen houdt. Maar Hein is er achter gekomen dat Janine alarm heeft geslapen en is woedend. Komt de hulp voor Janine nog op tijd? Zal Janine de aanval op haar leven overleven? Feit is wel dat de verhaallijn rondom Janine en Hein woensdagavond tot een hoogtepunt zal komen.

Het is niet de eerste keer dat Janine moet vechten voor haar leven. Een aantal jaar geleden stond Janine oog in oog met Sophia (ook een rol van Caroline de Bruijn). Sophia was de eerste vrouw van Ludo en bleek nog in leven. Zij vond het maar niets dat Janine met Ludo ging trouwen (alweer!). Dus bedacht Sophia een plan om van Janine af te komen.

Compleet met pruik en een cursus Nederlands stapte Sophia in de huid van Janine. Maar Janine was er zelf ook nog. Daar moest Sophia van af zien te komen. Sophia bedreigde Janine en leidde haar naar de tuin van huize Sanders. Eenmaal aangekomen zag Janine een open graf. Hier werd Janine door Sophia in gestopt. Niemand op de bruiloft kreeg mee dat Sophia in de huid van Janine gekropen had.

Maar dochtertje Nina had iets door. Zij merkte meteen dat Sophia niet Janine was en liep boos weg. Terwijl Ludo zijn ja-woord gaf aan Sophia, moest Janine vechten voor haar leven. Door een laatste schreeuw om hulp werd Janine gevonden voor Nina. Zij bevrijdde haar moeder en samen haastten zij zich naar de bruiloft. Iedereen was in shock om Janine met Nina te zien. Sophia werd kort daarop ontmaskerd en opgepakt door de politie.

Hoe het nu met Janine afloopt zal nog moeten blijken. Er lijkt een einde te komen aan de spannende verhaallijn rondom Hein. Heeft hij nu nog een slachtoffer kunnen maken? Komt hij hier mee weg? Of zullen Ludo, Rik en de politie toch nog op tijd komen?

Goede Tijden, Slechte Tijden is iedere werkdag om 20.00 uur te zien bij RTL 4.

Bekijk GTST terug via TVblik.