GTST-blog: Amy is terug!

GTST-blog: Amy is terug!

Geschreven door Sebastiaan Boers Laatste update:

Vrijdagavond zagen 1.392.000 mensen hoe Amy Kortenaer (Holly Brood) terug keerde in Goede Tijden, Slechte Tijden (GTST). De jongste dochter van Ludo (Erik de Vogel) zat jarenlang in een inrichting. Hier zat Amy niet voor niets.

Zij lijkt op dat zicht erg op haar moeder Isabella (Victoria Koblenco). Haar moeder heeft ook een reputatie opgebouwd. Zowel moeder als dochter hebben geprobeerd om het leven van Nina (Marly van der Velden) ernstig in gevaar te brengen. 

Isabella is inmiddels overleden door een valpartij in de badkamer. Maar dochter Amy is terug in Meerdijk. Wat heeft Amy ook alweer gedaan? Waarom had zij een hekel aan haar halfzus Nina? Blijft Amy dit keer wel op het juiste pad? Of is er nog altijd gevaar voor Nina? Lees dit en meer in een nieuwe GTST-blog.

Wanneer Isabella voor Ludo werkt ontwikkelt Isabella gevoelens voor haar baas. Voor Ludo is Isabella niet meer dan een medewerkster. Toch slaagt Isabella erin om Ludo te verleiden. Zij delen het bed en Isabella raakt zwanger van Ludo. Isabella's vader ziet toe hoe zijn dochter dreigt te ontsporen. Hij besluit in te grijpen met harde hand .

Isabella wordt tijdens haar zwangerschap opgenomen. In een ziekenhuis bevalt zij van dochtertje Amy. Het lijkt erop alsof Amy niet in leven is. Maar dat is niet helemaal waar. Isabella wordt voorgelogen en blijft nog langer in een inrichting. Uiteindelijk komt Isabella achter de waarheid over haar dochter Amy.

Doodsbang voor Ludo wil Isabella maar één ding: vluchten. Zij houdt iedereen voor de gek door een gebouw in de rennen. Dit gebouw stond om gesloopt te worden. Voor de ogen van Ludo stort het gebouw in met Isabella en Amy. Tenminste dat is wat Isabella wil dat Ludo denkt. De wereld voor Ludo lijkt in te storten. Voor zijn ogen stortte het gebouw in.

Jaren later is een jong meisje op zoek naar haar vader. Dit meisje blijkt Amy te zijn. Ludo heeft niet in de gaten dat dit zijn dochter is. Maar dan komt hij oog in oog te staan met Isabella. Iedereen is in shock om Isabella te zien. Voor Isabella staat het vast dat Amy het recht heeft om haar vader te leren kennen. Net wanneer er afspraken gemaakt worden krijgt Isabella een noodlottig ongeluk. Zij glijdt uit in de badkamer en overlijd later in het ziekenhuis aan haar verwondingen.

Hierdoor krijgt Ludo de volledige voogdij over Amy. Daarvoor wist Maxime (Marjolein Keuning) de voogdij op te eisen. Door een gemene list wist zij Isabella zo ver te krijgen om een document te tekenen. Niet veel later kreeg Ludo alsnog de voogdij. Het leek allemaal goed af te lopen. Maar Amy begon steeds meer op haar moeder te lijken...

In een ver verleden wilde Isabella wraak nemen op Ludo. Zij was een kind kwijt door hem, dus moest Ludo ook een kind verliezen. Zij besloot om een jonge Nina te ontvoeren. Ludo en Janine (Caroline de Bruijn) waren in paniek. Hun dochter was spoorloos verdwenen. Nina wist zelf te ontsnappen aan Isabella maar liep een trauma voor het leven op.

Wanneer Nina ineens last begon te krijgen van een stalker wees alles naar Mike (Louis Talpe). Hij dook precies op de momenten op wanneer Nina een bericht ontving. Niemand leek te twijfelen aan Mike. Hij ontkende alles altijd en probeerde juist Nina te helpen. Mike had een plan om Nina voor zich te winnen, maar dat pakte allemaal anders uit dan verwacht.

De kleine onschuldige Amy is alles behalve onschuldig. Zij heeft zoveel haat ontwikkelt tegenover haar halfzus Nina. In haar ogen is Nina Ludo's prinses. Zij wil ook gezien worden en ook een prinses zijn. Dus zag Amy maar één ding: Nina moest dood! Hier had Amy heel veel voor over. Samen met een vriendje slaagde zij erin om een dodelijk plan te bedenken.

Net wanneer Nina achter de waarheid kwam, ging het mis. Op het bruiloftsfeest van Ludo en Janine werd Nina vermist. Amy is er in geslaagd om Nina bewusteloos te krijgen. Vastgebonden wordt Nina wakker in de paardenstal. Iedereen is in paniek: Nina is verdwenen. De stalker heeft toegeslagen: totdat Mike arriveert. Hij vertelt iedereen dat Amy de stalker is en zij haar moeten vinden...

Ondertussen vecht Nina voor haar leven. In de paardenstal kan Nina geen kant meer op. Amy overgiet Nina en de paardenstal met benzine. Vervolgens steekt Amy de benzine aan wat een grote brand als gevolg heeft. Net op tijd ziet Mike hoe Amy het vuur aansteekt...

Mike rent naar de paardenstal om Nina te redden. Een gigantische ontploffing is het gevolg van de brand. Door de klap van de ontploffing raakt een groot deel van de woning van de familie Sanders zwaar beschadigd. Iedereen haast zich naar de paardenstal. Uit de paardenstal komt Mike met een bewusteloze Nina in zijn armen.

Nina heeft deze aanslag op haar leven maar net overleefd. Amy wordt door de politie opgepakt. Voor Ludo breekt een moeilijk besluit aan. Zijn ene dochter ligt zwaar gewond in het ziekenhuis en zijn andere dochter heeft geprobeerd om een moord te plegen. Ludo kan niets anders dan Amy aangeven bij de politie. De politie neemt Amy mee en zij beland in een inrichting.

Nu jaren later sluit Ludo zijn dochter weer in de armen. Maar niet iedereen is even blij met Amy. Nina kan het geloven dat haar halfzusje terug is. Zij wil dan ook niets weten van haar halfzusje. Er breken moeilijke tijden aan voor de familie Sanders. Hoe gaan zij om met de terugkomst van Amy? Is Amy werkelijk genezen? Zal zij Nina nu wel met rust kunnen laten?

Het belooft wederom spannend te worden met de terugkomst van Amy.

Goede Tijden, Slechte Tijden is iedere werkdag om 20.00 uur te zien bij RTL 4.

Bekijk GTST terug via TVblik.