TV-blog: Tweede halve finale Holland's Got Talent

TV-blog: Tweede halve finale Holland's Got Talent

Geschreven door Sebastiaan Boers

Vrijdagavond was het weer tijd voor Holland's Got Talent. Opnieuw staan er negen acts klaar voor de strijd in de tweede halve finale. Van de negen acts gaan er opnieuw drie acts door naar de finale. Welke acts hebben genoeg in huis om daadwerkelijk die finale gaan halen?

Het publiek kiest één act die meteen in de finale staat. Daarnaast mag de jury, bestaande uit Gordon, Angela Groothuizen, Chantal Janzen én Dan Karaty, de overige twee acts naar de finale sturen. Maar de grote vraag is welke acts er in die finale komen. De spanning is duidelijk voelbaar bij de kandidaten. 

Dansgroep Unbreakable heeft de eer om als eerste hun talent te laten zien. Zij hebben een bijzonder optreden gegeven. Het publiek en de jury vond het optreden erg goed. Vooral Dan was enorm positief. Hij vond Unbreakable enorm verrassend op een goede manier. Volgens hem horen zij dan ook zeker in de finale. Ook het zangmoment vond Gordon vooral heel erg goed. Finale waardig!

Zanger Miss Kiki Boops verraste vriend en vijand met het optreden in de auditie. Nu staat Miss Kiki Boops in de tweede halve finale. Een bijzonder swingend optreden was het gevolg. Het publiek leek er in ieder enorm van te genieten. Jurylid Gordon was ook bijzonder positief over dit optreden. Ook Angela sprak vol lof over dit optreden. Maar of het genoeg is voor een finale plek is nog maar even de vraag.

Solo danser Justin Stomp gaf een bijzondere draai aan zijn optreden. Een bijzonder optreden heeft deze Justin laten zien. Het publiek liet van zich horen en gaf een staande ovatie voor Justin. Vooral Dan vond het optreden van vanavond beter dan tijdens de auditie. Angela vond het optreden ook heel goed, zij vond dat Justin zeker ver kon komen met zijn moderne dansact.

De grootste band van deze halve finale is toch wel Junior Jazz Unlimited. Zij gaven een muzikaal optreden door een nummer van James Bond te spelen. Opnieuw liet het publiek goed van zich horen. Het kritiek uit de auditie hebben de band zeker aangetrokken. Gordon zag er zeker vooruitgang in, van een zes naar een negen was zijn commentaar. Chantal vond deze groep in één woord geweldig.

Als vijfde stond Bea Lamelas op het podium. Een optreden die ook al goed werd ontvangen door het publiek. Angela en Dan vonden het een goed optreden. Maar Gordon had niet zoveel woorden over voor dit optreden. Chantal was wel erg positief over het optreden van Bea. Maar of het ook genoeg is voor een finaleplek?

RKSV Wilskracht trad op met lintjes tijdens de audities. Dit wilden Angela en Chantal zelf toen ook eens uitproberen. Nu lieten de dames van Wilskracht zien wat zij nog meer in huis hebben. Behalve een lint traden zij ook op met ieder een hoepel. Het was een veelzijdig optreden die zeker beter was dan de auditie. Alle juryleden vonden het een spectaculair optreden en waren behoorlijk positief. Wie weet staan zij ook wel in de finale?

Volkszanger Mart Hoogkamer wist indruk te maken met een André Hazes nummer. Dat zorgde ervoor dat hij in de halve finale terecht is gekomen. In de halve finale zong Mart een nummer van Willy Alberti. Een stem voor volksmuziek heeft Mart zeker. Angela vond dat Mart een bijzonder talent heeft. Maar zangles heeft Mart wel nodig, gaf Angela aan. Gordon en Chantal waren ook erg positief over het zangtalent van Mart.

De vijf mannen van Friends Crw gaven een spectaculair optreden bij hun auditie. Vooral Dan vond dit ontzettend goed. Ook het optreden tijdens de halve finale vond Dan bijzonder indrukwekkend. Dit vond Gordon dan ook heel goed. Het was een moeilijke avond volgens Gordon. Iedere act was op haar manier uniek en bijzonder. Maar deze groep liet een mooi optreden zien.

De negende en laatste act was de act van Christian Farla. Deze illusionist zorgde voor veel verbaasde blikken bij de auditie. De illusionist gaf wederom een bizar optreden. Dit soort 'talent' is nog niet vaker voorgekomen. Het publiek vond het geweldig, zo was duidelijk te horen. Fascinerend vond Gordon van deze act. Maar of het ook genoeg is om naar de finale te gaan? Dan vond het wel heel erg goed en anders dan tijdens de auditie.

Nu alle acts een optreden gegeven hebben is het tijd om te stemmen. Welke act staat er in de finale? Het publiek koos met een meerderheid voor Unbreakable. Deze dansgroep gooide hoge ogen tijdens hun optreden. Vooral de jury vond dat het ook finale waardig was.

Naast Unbreakable gingen ook Justin Stomp en Mart Hoogkamer door naar de finale. Daar heeft de jury voor gezorgd. Zij konden twee acts naar de finale sturen. Nu zijn er opnieuw drie acts die naar de finale gaan. Een week geleden gingen Quattrobar, Fresh Allstars en Bob Bullee al door naar de finale. Volgende week vrijdag is de derde en laatste halve finale te zien. Dan wordt duidelijk welke negen acts er in de grote finale zullen staan.

Holland's Got Talent is iedere vrijdagavond om 20.30 uur te zien bij RTL 4.

Bekijk Holland's Got Talent terug via TVblik.