De Zomercolumn: Irene Moors slaat vleugels uit

De Zomercolumn: Irene Moors slaat vleugels uit

Geschreven door Daniël Schalk

In De Zomercolumn blikt Showbizznetwork.nl terug op de bijzonderste tv-momenten uit het afgelopen tv-seizoen. Er is in de eerste helft van 2016 weer veel gebeurd op televisie en nu de zomer weer is aangebroken is het tijd om terug te blikken op alles wat er is gebeurd.

Vorig jaar mei zagen we de toekomst van het legendarische tv-duo Carlo Boszhard en Irene Moors somber in toen Carlo en Irene op 31 mei de laatste Life 4 You presenteerden. Carlo en Irene besloten in 2015 na 15 jaar te stoppen met het maken van een tv-programma op de zondagmiddag.

Het tv-duo verzekerde dat zij snel weer samen te zien zouden zijn op televisie, maar er lag voorlopig nog geen programma in het verschiet. Tegen iedereens verwachting in stopten Carlo en Irene toch niet samen met de zondagmiddag, Carlo besloot om alleen door te gaan op de zondagmiddag.

Terwijl Carlo alweer druk bezig was voor RTL4, besloot Irene vanwege gebrek aan een nieuwe tv-programma ‘haar’ RTL te verlaten en tekende afgelopen januari een driejarig contract bij de grote concurrent SBS6. De overstap van het RTL4-gezicht was voor iedereen toch wel even schrikken.

Inmiddels heeft SBS6 haar nieuwe tv-ster al helemaal ingelijfd, maar niet meteen met het succes waar iedereen op hoopte. Het eerste programma van Irene Moors bij de tv-zender was De Vreemde Eend, waarin Gerard Joling en Jeroen van der Boom moesten raden wie de ‘vreemde eend’ was.

Met wekelijks zo’n 500.000 kijkers was het niet het succes wat Irene bij RTL gewend was. Maar het volgende programma van Irene Moors bij SBS6 komt er alweer aan. Irene presenteert in het najaar het kookprogramma Over smaak valt niet te twisten en wordt bijgestaan door Rudolph van Veen.

SBS6 plaats Over smaak valt niet te twisten op de maandagavond, achter de hitserie Dokter Tinus. Hopelijk kan de dokter uit Woudrichem ervoor zorgen dat de SBS6-kijkers Irene Moors nu wel massaal ontvangen, want Irene verdiend het succes dat zij bij RTL ook jarenlang heeft gehad.

Overigens zien we Carlo en Irene binnenkort toch weer samen op RTL4, er komt namelijk een nieuw seizoen van De TV Kantine mét Irene! Irene staat namelijk alleen als presentatrice onder contract bij SBS en is daarom vrij om bij andere tv-zenders te acteren, zo ook in De TV Kantine op RTL4.

Het zal tegen die tijd wel weer even wennen zijn om Irene weer bij haar oude werkgever te zien, maar de RTL4-kijker zal Irene nog vast niet zijn vergeten. Laten we hopen dat er nog veel nieuwe seizoenen van De TV Kantine komen, zodat we Carlo en Irene voorlopig nog samen zien.

Dit was De Zomercolumn van deze week. Showbizznetwork.nl blikt in De Zomercolumn terug op de bijzonderste tv-momenten uit het afgelopen tv-seizoen. Er is in de eerste helft van 2016 weer veel gebeurd op televisie en wij blikken terug op de bijzonderste momenten.

Bekijk het zondagmiddagprogramma Life 4 You terug op TVblik.nl