Summer Songs 2016: #2 Adele

Summer Songs 2016: #2 Adele

Geschreven door Sebastiaan Boers Laatste update:

De Britse zangeres Adele is al jarenlang één van de bekendste zangeres wereldwijd. Zij heeft al vele hits op haar naam staan. Vooral de hit Rolling In The Deep is een grote hit geworden. De videoclip op YouTube is inmiddels al door meer dan 938.835.626 keer bekeken. Het aantal views loopt nog steeds op. Deze hit werd ook ingezet in een Amerikaanse film, I Am Number Four.

In deze film draait het allemaal op John, gespeeld door Alex Pettyfer. Hij is vanaf zijn planeet naar de aarde gestuurd. Maar hij is niet alleen, er zijn meer zoals John. Samen met andere kinderen moeten zij proberen om de aarde te beschermen tegen buitenaardse wezens. Wanneer nummer zes verschijnt wordt Rolling In The Deep ingezet. 

De combinatie van muziek en film wordt hier goed  toegepast. Het is een goede keuze geweest om juist dit nummer van Adele in te zetten voor I Am Number Four. Het is dan wel een kort fragment, maar toch hoor je overduidelijk de grote hit van Adele voorbijkomen.

Maar daarnaast scoorde Adele ook een grote hit met Rumour Has It. Dit nummer heeft een uptempo melodie en een sterke tekst. Misschien is het niet helemaal een zomers nummer, maar het komt aardig dicht in de buurt. Ook werd het nummer Set Fire To The Rain als single uitgebracht. Dit nummer had, net als Rumour Has It, een sterke melodie en ook een sterke tekst.

Alle nummers staan op het succesvolle album 21, de opvolger van haar debuutalbum 19. Van het album 21 zijn nog meer singles verschenen zoals de hit Someone Like You. Dit is een bijzonder en vooral gevoelig nummer. Dit nummer is geen zomer nummer, maar wel een typisch Adele nummer. Ook dit werd een grote hit voor Adele.

Daarna bleef het vrij lang stil rondom Adele. Na haar debuutalbum 19, haar tweede album 21 werd het langzaam stil. Maar ineens was Adele weer (even) terug. De zangeres mocht de titelsong voor een James Bond film inzingen. Voor de film Skyfall, mocht Adele het gelijkmatige nummer Skyfall zingen. Daarna bleef het bijna drie jaar stil rondom Adele.

Maar in 2015 kwam de zangeres helemaal terug met een nieuwe single, Hello. Dit rustige en gevoelige nummer werd meteen een grote hit. Inmiddels hebben al zeker 1.637.370.146 mensen de bijbehorende videoclip bekeken op YouTube. Daarna volgende de single When We Were Young, wat ook uitgroeide tot een hit voor Adele. Maar de (tot nu toe) laatste single van het album 25 heeft weer iets zomers.

De nieuwste single van Adele heeft de titel Send My Love (To Your New Lover). Dit nummer staat volledig in het teken van een ex. De melodie van dit nummer is aardig zomers te noemen. Op de radiozenders wordt dit nummer dan nu ook vaak gedraaid. De videoclip van deze single is inmiddels al door 126.011.531 mensen keer bekeken. Hiermee lijkt Adele een (zomer)hit gescoord te hebben.

Nu is Rolling In The Deep voor mij persoonlijk dé grootste hit van Adele tot nu toe. Dit nummer is krachtig, sterk, heeft een goede melodie én een goede tekst. Daarnaast is het heel mooi om te zien hoe muziek in een film wordt ingezet. Rolling In The Deep komt heel goed tot haar recht in I Am Number Four. Een gouden combinatie is dat met zekerheid wel te noemen.

Hiermee is de tweede Summer Songs van 2016 een feit. Volgende week dinsdag verschijnt er een derde editie. In de derde Summer Songs van 2016 zal opnieuw een bekende zangeres centraal staan. Deze zangeres heeft vele zomerhits op haar naam staan. Wie dit is, is volgende week te lezen in de nieuwste editie. 

Bekijk hieronder Rolling In The Deep van Adele:

https://www.youtube.com/watch?v=rYEDA3JcQqw