Summer Songs 2016: #1 The Wanted

Summer Songs 2016: #1 The Wanted

Geschreven door Sebastiaan Boers Laatste update:

De allereerste Summer Songs van 2016 staat in het teken van The Wanted. Deze Britse boyband bestaat uit de vijf jongens; Tom Parker, Max George, Siva Kaneswaran, Jay McGuiness en Nathan Sykes. Ruim tien jaar geleden kwam The Wanted met hun eerste album uit. Dit album kreeg de titel; The Wanted. De allereerste single van het album, All Time Low, werd meteen een groot succes in Groot-Brittannië.

De bijbehorende videoclip is al meer dan 25 miljoen keer bekeken op YouTube. Een echt typisch zomernummer is het niet, maar vrolijk is het zeker wel. Het heeft de band muzikaal op de kaart gezet. Daarna volgende de singles; Gold Forever en Lose My Mind. Vooral Gold Forever deed het ook goed met 12 miljoen views. Maar dit was pas het begin voor The Wanted. 

Na hun eerste album volgde al snel een tweede album. Dit album kreeg als titel Battleground. Muzikaal gezien was dit album een stuk beter dan het eerste. Vooral de zomerse single Glade You Came deed het bijzonder goed. Dit was een typisch zomernummer. De melodie paste perfect bij de tekst. Ook de videoclip deed meteen aan de zomer denken. Deze videoclip werd al door zeker 120 miljoen mensen bekeken via YouTube. Ook de opvolger van Glade You Came deed het erg goed.

De tweede hit van het album, Battleground, werd de single Lightning. Ook dit is een zomers nummer te noemen. De melodie en de tekst lijken goed bij de zomer te passen. Beide nummers hebben The Wanted nog meer op de muzikale kaart gezet. In totaal is de bijbehorende videoclip al door zeker 21 miljoen mensen bekeken. Maar voor wie dacht dat het hier bij bleef had het goed mis.

Misschien is het derde album, Word of Mouth, wel het beste album van The Wanted. Dit is wel meteen het laatste album van The Wanted, tot nu toe. De band besloot een paar jaar geleden uit elkaar te gaan voor een pauze. Helaas zijn de vijf mannen nog niet weer bij elkaar gekomen voor een reünie. Maar wie weet gaat dat in de toekomst nog gebeuren.

De single, Chasing The Sun, werd een regelrechte zomerhit. Alles aan dit nummer leek wel te kloppen. De tekst, de melodie en de videoclip pasten perfect bij elkaar. Een herkenbare melodie zorgt er vaak voor dat een nummer goed wordt ontvangen. Daarnaast had Chasing The Sun nog een groot voordeel om veel mensen te bereiken. Door middel van de titelsong van een bijzondere animatiefilm.

Chasing The Sun werd ook ingezet als titelsong voor een Ice Age film. Voor het vierde deel van de Ice Age film, Continental Drift, was dit zomerse nummer te horen. Dit heeft er mede voor gezorgd dat The Wanted nog bekender is geworden dan zij al waren. Ook dat heeft ook geholpen om van dit nummer een (zomer) hit te maken. Maar ook daarna kwam The Wanted met een opvallend goed zomer nummer.

Een opvolger van Chasing The Sun werd het nummer Walks Like Rihanna uit. Dit nummer had een vrolijke melodie, een passende tekst en een vrolijke videoclip. Dit nummer werd een hit voor The Wanted en werd vaak gedraaid op de radiozenders. Misschien is Walks Like Rihanna wel één van de leukste nummers van The Wanted. Het nummer zorgt in ieder geval voor een zomers gevoel.

Maar ook het nummer We Own The Night werd een grote hit. Een wat rustig nummer, maar zeker wel zomers te noemen. In totaal is de bijbehorende videoclip dan ook al meer dan 33 miljoen keer bekeken via YouTube. Dit nummer is ook te vinden op het album, Word of Mouth. Het hele album is dan ook zeker een aanrader. Niet alleen om de bekende singles, maar ook om de andere nummers.

Het is jammer dat deze band op dit moment geen muziek meer maakt. The Wanted heeft laten zien een goede band te zijn. De muziek is een mix tussen pop en dance. Vooral de zomerse singles, Glade You Came, Chasing The Sun en Walks Like Rihanna hebben alles in huis om een zomerhit te zijn. Ook dit jaar zullen deze singles vaker te horen zijn op de radiozenders.

Hiermee is de allereerste Summer Songs van 2016 een feit. Deze editie ging volledig over The Wanted. Volgende week zal er een nieuwe editie verschijnen. De tweede Summer Songs van dit jaar zal gaan over een hele bekende zangeres. Wie dit is is volgende week te lezen. Zorg dat je de tweede Summer Songs niet mist!

Hieronder staat twee videoclips van The Wanted:

Chasing The Sun:

https://www.youtube.com/watch?v=ZIyYMjI-xFg

 

Glade You Came:

https://www.youtube.com/watch?v=2ggzxInyzVE