FOX Sports zaterdag op zwart bij KPN

FOX Sports zaterdag op zwart bij KPN

Geschreven door Daniël Schalk Laatste update:

Betaalkanaal FOX Sports gaat zaterdagochtend om 06:00 uur voor alle KPN-klanten op zwart, dat zegt FOX-baas Frank Rutten tegen het AD. KPN-klanten kunnen de eredivisiewedstrijd tussen PEC Zwolle en NEC vrijdag nog zien op FOX Sports, maar daarna gaat de sportzender op zwart.

De aanleiding van het op zwart gaan van FOX Sports is een conflict tussen het mediabedrijf en de kabelaar. “We zijn er niet voor de start van de eredivisie uitgekomen, omdat we de voetballiefhebber niet de dupe willen laten worden, zenden we vanavond nog uit”, zegt Frank Rutten.

Hij vervolgt: “Maar dit weekend mag KPN ons niet meer uitzenden.” Mocht KPN dit tóch doen, volgen er juridische maatregelen. “Maar ik neem aan dat KPN zich aan de wet houdt.” Het Amerikaanse mediabedrijf FOX wil meer geld zien van kabelaar KPN, maar KPN weigert dit te betalen.

Het betaalkanaal vindt het een logisch gevolg van de duurdere sportrechten, maar KPN is niet blij met de prijsverhoging. Bij concurrent Ziggo verandert er namelijk helemaal niets, daar loopt het contract met FOX nog 4 jaar door. Het contract met KPN daarentegen liep afgelopen maandag af.

FOX wilde ook dat KPN hun belangrijkste sportzender FOX Sports 1 in hun basispakket zou opnemen. KPN-klanten zouden daarom per maand 2 euro meer moeten betalen en dat ziet KPN niet zitten. “We vinden het niet juist om onze klanten te confronteren met hogere kosten”, zei KPN eerder.