FOX Sports nog steeds te zien bij KPN

FOX Sports nog steeds te zien bij KPN

Geschreven door Daniël Schalk

De tv-zenders van FOX Sports zijn nog steeds te zien bij KPN. Het telecombedrijf biedt de zenders van het betaalkanaal nog steeds aan, ondanks dat FOX Sports dreigde dat KPN hun sportzenders na zaterdag 18:00 uur niet meer mocht uitzenden als er nog geen nieuw contract was.

Het oude contract van KPN met FOX Sports liep 1 augustus al af, maar de afgelopen dagen mocht KPN de zenders van FOX Sports nog legaal uitzenden. FOX-baas Frank Rutten zei eerder dat er juridische maatregelen volgen als KPN de sportzenders na 18:00 uur blijft uitzenden.

Rutten ging er vanuit dat KPN zich aan de wet zou houden en vandaag na 18:00 uur zou stoppen met het aanbieden van FOX Sports, maar dat is niet het geval. Het mediabedrijf en de kabelaar hebben een conflict omdat FOX meer geld wil zien van KPN, maar KPN weigert meer te betalen.

Al maanden proberen FOX Sports en KPN een nieuwe overeenkomst te bereiken. Of de bedrijven zaterdag alsnog een nieuwe overeenkomst over de uitzendrechten hebben bereikt is niet duidelijk. Volgens KPN wordt er nog steeds onderhandeld. FOX Sports is niet bereikbaar voor commentaar.

De wedstrijd tussen ADO Den Haag en Go Ahead Eagles is zaterdagavond gewoon te zien voor KPN-klanten. Deze wedstrijd begon om 18:30 uur. Later op de avond spelen ook Utrecht en PSV, Twente en Excelsior en Willem II en Vitesse tegen elkaar. Ook deze wedstrijden zijn te zien bij KPN.