Summer Songs 2016: #8 Pussycat Dolls

Summer Songs 2016: #8 Pussycat Dolls

Geschreven door Sebastiaan Boers

De meidengroep, Pussycat Dolls, werden in 2005 wereld beroemd. Na vele jaren als dansgroep besloten zij ook muziek te gaan maken. Op dat moment werd er wel druk gezocht naar een goede leadzangeres. Die werd gevonden in Nicole Scherzinger. Zij wist in één klap de meidengroep wereld beroemd te maken. Samen met Kimberly, Carmit, Ashley, Melody en Jessica brachten zij hun eerste hit uit.

De allereerste single werd de hit Don't Cha. Hierbij kregen de meiden hulp van rapper Busta Rhymes. Don't Cha werd een grote wereldwijde hit. Een fijne melodie met een fijn refrein die prettig in het gehoor ligt. Daarnaast konden de meiden naast zingen ook nog eens goed dansen. Eindelijk was er weer eens een meidenband die goede muziek kon maken. 

Veel mensen dachten dat het succes van de Pussycat Dolls snel over zou waaien. Maar dat hadden die mensen mooi mis. Na Don't Cha volgde het nummer Beep. Bij dit nummer kregen de meiden hulp van Will. I. Am (bekend van de Black Eyed Peas). Een heel opvallend en vooral grappig nummer. Alle 'rare' woorden in dit nummer werden vervangen door een piep geluid.

Ook bij dit nummer is ligt de melodie enorm fijn in het gehoor. Niet een typisch zomers nummer, maar het klinkt wel heel erg goed. De meiden lieten zien dat zij alles behalve een ééndagsvlieg waren. De meiden waren er meer dan klaar voor om hun plek in de muziekwereld te veroveren. Dit is de meiden meer dan gelukt.

Het leek wel alsof iedereen in de muziekwereld betoverd werd door de Pussycat Dolls. Iedereen leek ineens interesse te hebben in een samenwerking. Nadat de meiden besloten om het nummer Buttons uit te brengen als nieuwe single, kregen zij opnieuw een rapper die hier maar wat graag bij wilde helpen. Snoop Dogg besloot om ook samen te werken met de meiden. Het nummer Buttons werd dan ook een grote hit.

Het ene nummer was nog niet uit de hitlijsten of de andere kwam er alweer aan. Maar na alle samenwerkingen werd het ook tijd om alleen de meiden in een videoclip te zien schitteren. In het nummer I Don't Need A Man zongen de meiden alleen. Of ze nu alleen of met een bekende artiesten samen werken, het leek niet veel uit te maken. Weer scoorden de meiden met dit nummer een zomerhit.

Na de samenwerking met Busta Rhymes, Will. I. Am en Snoop Dogg wilde ook Timbaland graag samenwerken. Dit gebeurde dan ook in het nummer Wait A Minute. Na allemaal hits werd ook Wait A Minute een grote hit voor de meiden. Allemaal hebben de nummers ieder een fijne melodie en een geheel eigen stijl. Een goede mix uit pop, dance en latin.

Dit is allemaal goed te horen in het nummer Sway. Een geweldig goed nummer met enorm veel latin invloeden. Een nummer die zeker thuis hoort op een warme zomeravond. Met stip een grote zomerhit voor de meiden. Weer scoorden de meiden een hit van het succesvolle album PCD, wat staat voor de afkorting Pussycat Dolls.

Goede stemmen, goede danseressen, alles lijkt te kloppen aan de Pussycat Dolls. Het jaar 2005 was dan ook een top jaar voor de Pussycat Dolls. De ene hit na de andere en een top album. Niet stond hun succes meer in de weg. Maar na dit grote succes bleef het wel een paar jaar stil rondom de meiden.

Pas in 2008 werd er weer nieuwe muziek gemaakt. Vanaf dat moment bestond de Pussycat Dolls niet meer uit zes, maar uit vijf meiden. Zangeres Carmit besloot uit de band te stappen. Het eerste nummer van het nieuwe album werd het nummer When I Grow Up. De muziek was wel even anders. Toch scoorden ook zij met dit nummer een grote hit.

Na dit uptempo nummer kwam het nummer I Hate This Part. Een rustig nummer met toch een fijne melodie. Het werd geen rustig nummer, maar ook geen uptempo nummer. Echt een zomernummer werd het ook niet, maar het paste wel goed bij de Pussycat Dolls. Na verschillende dansbare nummers, werd het dan ook wel eens tijd voor een andere kant.

Maar in 2009 brachten de Pussycat Dolls weer een zomerhit uit. Het nummer Jai Ho samen met A.R. Rahman uit. Deze single zorgde voor enige verwarring in de muziekwereld. Op de single stond namelijk vermeld dat A.R. Rahman samen met de Pussycat Dolls én Nicole dit nummer zong. Het leek er sterk op alsof de leadzangeres op eigen benen wilde gaan staan. 

Niet veel later gebeurde dit dan ook. Nicole besloot om een solo carriere te starten. Het einde van de Pussycat Dolls was dan ook een feit. Na veel hits was de koek duidelijk op. Maar Nicole kon prima op eigen benen staan. Ze heeft samen met latin zanger Enrique Iglesias een zomerhit opgenomen. Het nummer heette Heartbeat en was een echt zomers nummer.

Of de Pussycat Dolls ooit weer bij elkaar zullen komen is nog maar even de vraag. Na een aantal succesvolle jaren lijkt het erop als iedereen een eigen weg is ingeslagen. Zonder Nicole waren de andere meiden nergens. Zij stonden jarenlang in de schaduw van de leadzangeres. Maar toch genoten veel mensen van de muziek die de Pussycat Dolls hebben gemaakt. 

Het kon dan ook niet uitblijven dat er een speciale Summer Songs over deze meiden zou verschijnen. Met editie acht is de rubriek Summer Songs nu een feit. In acht edities stonden wekelijks verschillende artiesten centraal. Niet alleen de artiesten zelf, ook de zomerse muziek stond centraal. 

Volgend jaar zal deze rubriek zeker terug keren. Met nieuwe artiesten en nieuwe zomerhits. Het waren mooie acht weken met verschillende Summer Songs. Zijn er nog artiesten die volgend jaar centraal moeten staan, laat dit dan zeker weten!

Bekijk hieronder de videoclip van Don't Cha:

https://www.youtube.com/watch?v=YNSxNsr4wmA

Bekijk hieronder de videoclip van Sway:

https://www.youtube.com/watch?v=knlcaEDkPl0

Bekijk hieronder de videoclip van Jai Ho:

https://www.youtube.com/watch?v=Yc5OyXmHD0w