Nick & Simon ontvangen 100% NL Oeuvre Award

Nick & Simon ontvangen 100% NL Oeuvre Award

Geschreven door Daniël Schalk

Nick & Simon zijn vandaag, maandag 12 september, verrast met een 100% NL Oeuvre Award. De Volendamse zangers worden hiermee beloond voor hun gehele muzikale oeuvre. Het nietsvermoedende zangduo kreeg de prijs uit handen van Winston Gerschtanowitz.

Winston ging met een speedboot naar Volendam, waar Nick & Simon een overleg hadden. Vanuit deze speedboot riep Winston met een megafoon de mannen toe dat ze naar buiten moesten komen voor een verrassing. Nick & Simon ontvingen vervolgens allebei een 100% NL Oeuvre Award.

“Dit jaar is een bijzonder jaar voor Nick & Simon, want zij vieren net als 100% NL hun 10-jarig jubileum. (..) Nick & Simon horen bij de Nederpop en daar wil 100% NL ze namens onze luisteraars graag voor belonen”, zegt programmadirecteur Roland Snoeijer van radiozender 100% NL.

Nick en Simon denken nog niet aan stoppen. “Meestal is een Oeuvre Award een afsluiting, natuurlijk sluiten we nu de eerste 10 jaar af. Maar we zijn zeker van plan om er nog 10 jaar aan vast te plakken”, zegt Nick. En Simon zegt na het ontvangen van de award: “Op naar ons 20 jarig jubileum.”

Op 7 februari 2017 worden de 100% NL Awards over 2016 uitgereikt, dé publieksprijs voor Nederlandse popmuziek. De 100% NL Oeuvre Award wordt traditiegetrouw eerder in het jaar uitgereikt. Het is de zevende keer dat radiozender 100% NL een Oeuvre Award uitreikt.