GTST-blog: Dubbele agenda

GTST-blog: Dubbele agenda

Geschreven door Sebastiaan Boers

Het begon allemaal zo mooi. De eerste ontmoeting tussen Ludo (Erik de Vogel) en zijn nieuwe liefde Malena (Miryanna van Reeden) was alles behalve plezierig. Door een vergissing kwam Malena op de verkeerde locatie uit. Zij dacht een date te hebben met Ludo. Maar toen kwam zij erachter dat zij het mis had. Een pijnlijk moment voor zowel Ludo als voor Malena.

Alles gebeurde voor de ogen van Anton (Joep Sertons). Hij nodigde Malena uit bij hem en Ludo aan tafel. Het werd een gezellige avond voor het drietal. Maar het werd nog leuker voor Ludo en Malena. Na het etentje nam Malena Ludo mee in de lift. Dit mondde uit tot een gezellig onderonsje. Het leek allemaal bij die ene keer te blijven. Uit het oog uit het hart, of toch niet helemaal?

De volgende dag krijgt Ludo de schrik van zijn leven. Wanneer hij in een bespreking zit met zijn schoonzoon Bing (Everon Jackson Hooi) komt Malena ineens binnen. Het werd een vrij ongemakkelijk gevoel voor allebei. Meteen wil Ludo weten hoe Malena in zijn huis kon komen. Snel wordt duidelijk dat Malena een nichtje is van mevrouw Zwart, de vaste huishoudster van Ludo.

Door een val heeft mevrouw Zwart haar been gebroken. Nu was Malena zo vriendelijk om de rol van haar tante op zich  te nemen. Toch is het een bizarre situatie; zo'n relatie kan nooit goed gaan. Al snel blijkt dat Malena meer voor Ludo voelt dan alleen vriendschap. Ook Ludo is gecharmeerd van zijn nieuwe huishoudster. De baas-medewerkster band kan dan ook niet lang in stand blijven.

Vooral Janine (Caroline de Bruijn) is het niet eens met deze relatie. Zij bemoeit zich keer op keer met Ludo's keuzes. Maar toch laat Ludo merken dat hij het wel serieus ziet zitten met Malena. Dit nieuws raakt Janine meer dan ze wilde toegeven. Het zorgt zelfs voor spanning in haar eigen relatie met Rik (Ferri Somogyi). Ook Rik merkt dit en laat dit duidelijk merken aan Janine.

Langzaam maar zeker merkt Janine dat ze nog altijd met Ludo bezig is. Het kost haar zelfs haar relatie met Rik. Ze verbreekt de prille relatie met hem. Ze trok ineens bij hem in, maar is nu weer verhuist naar hotel de Rozenboom. Ook Ludo is op de hoogte van de ontwikkelingen in Janine's liefdesleven. Dit is weer een doorn in het oog van Malena.

Maar is Malena wel helemaal eerlijk? Het lijkt erop alsof zij een dubbele agenda heeft. Zij heeft nu tot twee keer toe een mysterieus telefoontje gepleegd met een onbekend persoon. Het lijkt erop alsof Malena met iemand bezig is om Ludo zwart te maken. Zal het gaan om een gerichte wraakactie? Wie zal er dit keer achter Ludo aanzitten? Heeft Martine Hafkamp (Inge Iepenburg) hier misschien mee te maken?

Malena heeft al duidelijk gemaakt dat Janine wel eens een probleem kon gaan worden. Net op dat moment ontvangt Janine een telefoontje van een oude bekende. Zij krijgt de kans om voor een groot Amerikaans blad te gaan werken. Maar hiervoor moet zij wel verhuizen naar New York... Een beetje té toevallig allemaal, zo lijkt het. Zal Janine deze kans aangrijpen?

Ludo is zelf ook volop bezig met Janine. Het nieuws van de breuk tussen haar en Rik zet hem aan het denken. Kort geleden leek het erop alsof de oude liefde tussen hem en Janine weer opbloeide. Maar helaas werkte deze relatie niet helemaal voor de twee. Janine had overduidelijk gevoelens voor Rik en kon niet volledig voor Ludo gaan. Dus maakte hij de keuze voor Janine.

Komen Ludo en Janine nu wellicht weer bij elkaar? Wat zal Malena daar van vinden? Zal zij een gevaar kunnen gaan vormen voor Ludo en zijn familie? Mocht Martine inderdaad de opdrachtgeefster zijn van Malena dan wordt het een spannende tijd. Of kan Sjors (Inge Schrama) haar moeder nog op tijd stoppen?

Sjors ontving een paar weken geleden een telefoontje van haar zusje Wiet (Pip Pellens). Zij moest zo snel mogelijk naar Rusland komen. Dit nieuws maakte Sjors nogal bezorgd. Zij pakte haar spullen en  reisde met haar dochter Lana af naar Rusland. Wiet is er namelijk achter gekomen dat de moeder van Sjors nog in leven is... heeft het één t maken met het ander?
 
Goede Tijden, Slechte Tijden is iedere werkdag om 20.00 uur te zien bij RTL 4. 

Bekijk GTST terug via TVblik.