GTST-blog: De geheimzinnige dubbele agenda van Lydia
Bron: RTL / Geert de Lange

GTST-blog: De geheimzinnige dubbele agenda van Lydia

Geschreven door Sebastiaan Boers

Elke vrijdag blikt Sebastiaan terug op de voorbije week in GTST.

Het leek even rustig te zijn in Meerdijk. Na de exit van Judith leek iedereen weer adem te kunnen halen. Alhoewel? Niet iedereen kan rustig ademhalen. Neem nu als voorbeeld Lydia, de huishoudster van de familie Sanders. Zij leek het zo gezellig te hebben met Henk. Maar toen kwam Laura ineens om de hoek kijken. Want Laura ontdekte iets over Lydia. 

Een paar weken geleden ‘betrapte’ Laura haar vriendin Lydia in het park. Ze ontving een grote bos rozen van een onbekende man. Ze wilde het eerst niet laten weten aan Henk. Het gevoel bleef maar aan Laura knagen. Dus besloot ze om Henk in te lichten. Voor hem kwam het als een shock. De vriendschap tussen Laura en Henk kwam hiermee onder spanning te staan. 

Bij Linda kan Laura haar verhaal kwijt. Samen besluiten ze om naar het huis van Lydia te gaan. Daar zien ze dat aan de huisdeur twee letters staan. Wat is er toch aan de hand? Ze besluit om het Henk te vertellen. Wederom zit hij niet op de bemoeienissen van Laura te wachten. Maar toch blijft het ook aan hem knagen. Verzwijgt Lydia iets voor hem? 

Dan ziet Laura hoe Lydia en de onbekende man samen het huis uit gaan. Stiekem maakt ze een foto en laat hem aan Henk zien. Henk gaat meteen verhaal halen bij Lydia. Zij is niet erg blij met de foto. Ze komt met het verhaal dat ze samenwoont met haar autistische broer. Daarom heeft ze niets tegen Henk of wie dan ook verteld. 

Nadat ze hoorde dat Laura achter de foto zag, ging Lydia daar verhaal halen. Zij is woedend dat Laura zich zo met haar en Henk bemoeit. De vriendschap is hoe dan ook stuk door dit ‘voorval’. Nu is Laura in één klap twee vrienden kwijt. Ze probeert het nog goed te maken met Henk. Maar hij is een koppige man en laat zich niet zomaar ompraten. 

Stiekem is Laura eigenlijk jaloers. Ze liet Henk in eerste instantie lopen. Ze had geen gevoelens voor hem. Maar nu ze hem gelukkig ziet met Lydia doet het haar toch pijn. Volgens Henk deed Laura het bewust; stoken. Daar is volgens Laura niets van waar. Ze gaf toe dat ze hem miste. Bloeit er dan wellicht toch iets moois op tussen de twee?

Maar wat is dat toch met Lydia? Wat houdt ze toch allemaal achter? Heeft ze Henk de waarheid wel helemaal verteld? Of is ze iemand met twee gezichten? Wordt ze wellicht een tweede Judith? Er is iets wat ze nog niet verteld heeft. Hoe zit dat nu precies met haar ‘broer’? De tijd zal het ons gaan leren.

Op de hoogte blijven over GTST én gezellig meepraten? Word lid van onze Facebook-groep!