Rik van de Westelaken maakt debuut op SBS6

Rik van de Westelaken maakt debuut op SBS6

Geschreven door Daniël Schalk

Rik van de Westelaken maakt vanavond, donderdag 12 januari, zijn presentatiedebuut op SBS6. De oud-nieuwslezer stapte eerder dit jaar over van de NOS naar de zendergroep van SBS en is naast het nieuwe gezicht van Net5 ook de presentator van de nieuwe kennisquiz 5 Golden Rings op SBS6.

In de interactieve quiz 5 Golden Rings strijden twee koppels tegen elkaar voor een geldbedrag dat kan oplopen tot 25.000 euro. De koppels krijgen ieder 5 ringen om 5 levels van vragen te doorlopen. Alle vragen moeten worden beantwoord op een gigantische LED vloer met afbeeldingen.

De kandidaten leggen een ring op de plek van de afbeelding waar zij denken dat het juiste antwoord zich bevindt. In 5 Golden Rings worden de vragen niet moeilijker gedurende het spel, maar de ringen worden wel kleiner. Slechts een vierkante millimeter kan het verschil maken tussen winst en verlies.

Kijkers van 5 Golden Rings kunnen via de gratis app een digitale ring op de afbeelding op hun telefoon of tablet plaatsen. De vragen variëren van geografie tot puzzels en het menselijk lichaam. De vraag is welk koppel het spel het beste speelt en de geldprijs van misschien wel 25.000 euro wint.

5 Golden Rings is een compleet nieuw format van ITVS en Talpa. De productie van 5 Golden Rings wordt voor meerdere landen verzorgd in Nederland. Vanuit deze centrale productieplek van Talpa zal naast de Nederlandse versie, ook de UK-versie worden opgenomen evenals de pilots voor twee andere landen.

5 Golden Rings is vanaf vanavond, 12 januari, wekelijks om 20:30 uur te zien op SBS6.

Zet je wekker voor 5 Golden Rings op TVblik.nl

Foto: SBS