Rik van de Westelaken nieuwe presentator Wie is de Mol?

Rik van de Westelaken nieuwe presentator Wie is de Mol?

Geschreven door Pieter Jongsma Laatste update:

Rik van de Westelaken is de nieuwe presentator van Wie is de Mol?, zo maakte AVROTROS vandaag bekend. van de Westelaken die van SBS komt neemt de plaats van Art Rooijakkers over die per 1 april overstap naar RTL.

Verschillende bekende Nederlanders zagen het al helemaal zitten om de presentatie op zich te nemen. Ellie Lust, Marlijn Weerdenburg, Victor Mids en Frits Sissing lieten van zich horen. Naast Wie is de Mol? vervangt hij presentator Pieter Jan Hagens bij EenVandaag die voor een lange periode op wereldreis gaat.

Bart Barnas, mediadirecteur AVROTROS: ”De komst van Rik voelt als een puzzelstuk dat op zijn plaats valt. Met zijn journalistieke achtergrond is hij een waardevolle aanvulling op het EenVandaag-presentatieteam en met Rik als presentator van Wie is de Mol? vertrouwen wij erop het succes van het programma voort te zetten. Daarnaast is Rik een multi-inzetbaar talent die wij alle ruimte geven om zich nog verder te ontwikkelen als presentator en daarmee ook als een vaste waarde voor AVROTROS.”

Rik van de Westelaken: "Ik heb ontzettend veel zin om voor AVROTROS te gaan werken. Bij EenVandaag kan ik mijn journalistieke ziel en zaligheid kwijt en dieper op de achtergronden van het nieuws ingaan. En 'Wie is de Mol?' presenteren vind ik een grote eer: ik was al enthousiast fan, kandidaat, winnaar, en presentator van MolTalk. Dit is een fantastische volgende stap, die heel natuurlijk aanvoelt. Onder Arts bezielende leiding is het programma alleen maar populairder geworden - en ik ga heel erg mijn best doen om het ook komend seizoen tot een succes te maken. Na de NOS kreeg ik bij NET5 en SBS de kans om mij verder te ontwikkelen als presentator. Dat maakt dat ik me klaar voel voor deze geweldige nieuwe stap"

Foto: AVROTROS