GTST-blog: Martine komt steeds dichterbij

GTST-blog: Martine komt steeds dichterbij

Geschreven door Sebastiaan Boers

Nog maar een paar weken wachten. Op donderdag 2 maart zal Inge Iepenburg weer te zien zijn als Martine Hafkamp. De inwoners van Meerdijk staat behoorlijk veel te wachten. Zeker de familie Sanders kan maar beter oppassen. Martine wil wraak nemen op Ludo (Erik de Vogel). Maar hoe zat het nu ook alweer tussen Martine en Ludo? 

Dat het nooit klikte tussen Martine en Ludo was wel duidelijk. De twee rivalen kunnen elkaar niet luchten of zien. Maar toch zijn de twee niet altijd met elkaar bezig. Martine had het geluk in de liefde weer gevonden. Zij kreeg gevoelens voor Carel Kortenaer, de vader van Isabella (Victoria Koblenko). Maar erg lang kunnen de twee niet van elkaar genieten. 

Daarbij komt ook nog dat Carel een geheim met zich mee droeg. Hij hield zijn kleindochter, Amy, weg bij haar ouders. Isabella dacht dat haar dochter bij de geboorte overleden was. Ook de vader van Amy, Ludo, wist van niets. Maar toen werd Carel ziek, ernstig ziek. De liefde tussen hem en Martine was sterk. Maar uiteindelijk koos Carel ervoor om uit het leven te stappen.

Ludo hoorde van de plannen van Carel. Hij bedacht een plan om van Martine af te komen. Carel en Martine hadden niets in de gaten. Net wanneer Carel overleed, in het bijzijn van Martine, ging het gruwelijk mis. Ludo liet het erop lijken alsof Martine Carel vermoord had. Deel één van het plan van Ludo was gelukt. De politie nam deze zaak zeer hoog op.

Mede door het verleden van Martine, werd zij opgepakt. In het verleden heeft Martine vast gezeten in de gevangenis. Ook nu lijkt Martine terug te keren naar de gevangenis. Martine wordt veroordeeld voor de moord op Carel. Nadat de rechtzaak was afgelopen kon Martine zich opmaken voor de rit naar de gevangenis. Maar de weg verliep heel anders dan verwacht.

Ludo wist Martine op een bijzondere manier te ontvoeren. Via een omweg kwamen zij uit bij een verlaten plek. Same met Martine liep Ludo naar een bootje. Martine moest haar leven in Meerdijk achter zich laten. Had Martine wel een keuze? Zij wist zich geen raad en twijfelde. Totdat Ludo een zakje met haar aan Martine liet zien. Het was het haar van Martine's dochter Sjors (Inge Schrama).

Met deze bedreiging kon Martine niets anders dan vluchten. 'Hier krijg je spijt van Ludo' zei Martine nog. Toen stapte ze op het bootje en voer weg. Einde verhaal voor Martine dacht Ludo. Hij was van zijn aartsrivale af, voor goed dit keer. Het bootje dook later ineens weer op. Het dobberde op open zee. Maar er was niemand aanwezig op het bootje. Waar was Martine gebleven? Was ze verdronken..?

Jaren later komt de halfbroer van Sjors, Jack (Mark van Eeuwen) erachter dat Martine nog in leven is. Hij neemt zijn halfzus, Wiet (Pip Pellens) mee naar Rusland. Eenmaal in Rusland komen Jack en Wiet achter de waarheid. Martine is nog in leven en doet zich voor als Maddy. Meteen neemt Wiet contact op met Sjors. Het is voor Sjors een shock om te horen dat haar halfzusje hulp nodig heeft.

Samen met dochter Lana vertrekt Sjors uit Meerdijk. Zij haastte zich op weg naar Rusland. Maar zij had geen idee dat haar moeder daar zou zijn. Hoe zal Sjors daarop reageren? Sluit zij haar moeder in de armen? Gaat zij mee in het plan van haar moeder om Ludo terug te pakken?

Maar Martine handelde niet alleen. Zij kreeg hulp van Maxime (Marjolein Keuning). Hoe die twee elkaar kennen is nog een raadsel. Van het verleden kennen de twee elkaar niet. Sterker nog, Maxime kan Martine alleen kennen uit de verhalen van Ludo. Of speelt er meer en zijn er nog meer mensen betrokken? Maxime verliet Meerdijk samen met Robert (Wilbert Gieske).

Kan het misschien zijn dat Robert ook in het complot zit? Hij heeft niet een bepaalde vriendschapsband met Ludo. De twee stonden al eens lijnrecht tegenover elkaar. Toen leek het erop alsof Robert een affaire zou hebben met Janine (Caroline de Bruijn). Dit nieuws sloeg toen in als een bom bij Ludo. Hij zorgde ervoor dat Robert een hartaanval kreeg en bijna overleed.

Hoe zal Ludo reageren wanneer hij oog in oog staat met Martine? Hij lijkt alles langzaam maar zeker kwijt te raken. Eerst zijn bedrijf, dan zijn geld en straks ook zijn huis? Zijn relatie met Janine kwam ook al onder druk te staan. Maar zou Martine's wraak alleen tegen Ludo zijn? Of zullen er meer slachtoffers vallen? Hoe past Sjors in het plaatje? Ook Sjors is geen fan van Ludo. Maar Janine is een goede vriendin van haar.

Binnenkort loopt de spanning enorm hoog op. Martine hoeft niet op een warm welkom te rekenen. Maar daar zal Martine niet veel van aantrekken. Maar hoe zit het met de strafzaak? Wanneer Martine opduikt kan de politie haar alsnog oppakken voor de moord op Carel. Of heeft Martine het heel handig aangepakt en zal ze daar onderuit kunnen komen? 

Goede Tijden, Slechte Tijden is iedere werkdag om 20.00 uur te zien bij RTL 4.

Bekijk GTST terug via TVblik.