GTST-blog: Het vertrek van Martine

GTST-blog: Het vertrek van Martine

Geschreven door Sebastiaan Boers

Maandagavond werd geen gewone avond in Meerdijk. Niemand minder dan Martine Hafkamp (Inge Iepenburg) verliet op spectaculaire wijze haar leven in Meerdijk. Haar wraak tegen over Ludo Sanders (Erik de Vogel) was zo groot, dat ze tot alles in staat was. Hierbij kreeg zij hulp van haar eigen dochter Sjors (Inge Schrama). Maar Sjors kwam achter de plannen van haar moeder. Zij kon zich hier niet in vinden en besloot om te gaan stoppen.

Martine wilde alle schuld op zich nemen. Tenminste dat deed zij haar dochter beloven. In werkelijkheid nam ze twee videoboodschappen op. De één was er voor Sjors en Lana. In een emotionele boodschap nam ze afscheid van haar dochter en kleindochter. In de andere video bekende ze alles wat er de afgelopen weken gebeurd is in Meerdijk. Deze video was speciaal gemaakt voor Aysen (Dilan Yurdakul). 

Het leven van Ludo leek allemaal zo rooskleurig. Maar dat werd al snel anders toen daar ineens Malena (Miryanna van Reeden). Zij werd de nieuwe huishoudster van Ludo. In werkelijkheid was zij een spion voor ene Maddie. Deze Maddie was in werkelijk niemand minder dan Martine. Langzaam maar zeker wist Malena het vertrouwen van Ludo en zijn familie te winnen.

Maar al snel wilde Malena stoppen met de plannen van Martine. Dit moest zij bijna met de dood bekopen. Uiteindelijk wilde zij een verklaring afleggen hierover. De bewijzen naar Martine waren allemaal gewist. Het was het verhaal van Malena tegen het verhaal van Martine. Niets kon bewezen worden dat Martine achter de aanslagen op Malena zou zitten.

Niet veel later vindt er een aanslag op Bing (Everon Jackson Hooi) plaats. In het bijzijn van zijn vrouw Nina (Marly van der Velden) wordt Bing geraakt door een kogel. Lang zweeft Bing tussen leven en dood. Al snel wordt Ludo als dader in beeld gebracht. Eindelijk heeft Martine waar ze Ludo wil hebben, achter de tralies. Ludo geeft echter niet op, hij wil koste wat kost bewijzen dat Martine overal achter zit.

Sjors is uiteindelijk diegene geweest die voor deze ontknoping heeft gezorgd. Zij kon niet langer toezien hoe haar moeder de familie Sanders zoveel leed aandeed. Om aan alles een einde te maken zou Martine zich aangeven bij de politie. Maar dit was Martine nooit van plan. Na het opnemen van de twee video's was het tijd om ongezien Meerdijk te verlaten.

Toch ziet Nina toevallig hoe Martine op de vlucht wil slaan. Bij een haven lijkt de geschiedenis zich te herhalen. Weer leek het erop alsof Martine per boot op de vlucht zou slaan. Maar ineens kwam er een helikopter. Hierin besloot Martine te vluchten. Nina probeerde nog om Martine op andere gedachten te brengen. Hier trok Martine zich niets van aan en zette haar plannen door.

Nina besloot om achter Martine aan te gaan. Ook zij nam plaats in de helikopter. Net na het opstijgen zien Sjors, Aysen en Bing hoe de helikopter opstijgt. Ludo moet toezien hoe zij dochter weg vliegt boven zee. Zijn rechterhand, Leon (Luca Savazzi), kon niet voorkomen dat Nina aan boord stapte. Ondertussen vliegt de helikopter boven zee, steeds verder weg van Meerdijk.

Al snel blijkt waar Martine op uit was. Eenmaal boven zee maakte Martine haar gordel los. Toen opende zij de deur van de helikopter. Nina moest toe zien hoe Martine zich langzaam maar zeker naar de deur bewoog. 'Doe de groeten aan je vader' met die woorden nam Martine afscheid van Nina. Zij gooide zichzelf uit de helikopter. Met een enorme klap belandde zij op het water...

Of Martine deze klap overleeft heeft is nog maar even de vraag. Na een maanden komt er een einde aan een spannende periode. Martine keerde voor een korte tijd terug naar Meerdijk. Of lijkt het allemaal maar schijn? Zal Martine nog een keer terug keren? Hoe zal Sjors reageren op het vertrek van haar moeder? Voor de tweede keer wordt zij in de steek te gelaten. 

Met het vertrek van Martine lijkt de spanning weg te zijn. Maar hoe gaat het nu verder? Zal de familie Sanders nu weer veilig zijn voor de wraakplannen van Martine? Zal de politie nu beter gaan zoeken naar Martine? Of is het nu echt over en uit? De komende weken beloven hoe dan ook spannend te worden.

Goede Tijden, Slechte Tijden is iedere werkdag om 20.00 uur te zien bij RTL 4.

Bekijk GTST terug via TVblik. 

Foto: RTL