GTST-blog: Martine en Sjors

GTST-blog: Martine en Sjors

Geschreven door Sebastiaan Boers Laatste update:

Martine Hafkamp (Inge Iepenburg) verliet een paar jaar geleden Meerdijk. In Meerdijk liet zij haar dochter, Sjors (Inge Schrama) alleen achter. Zij had geen keuze, zij moest Meerdijk verlaten. Haar dochter Sjors werd bedreigd door Ludo (Erik de Vogel). Helaas kon Martine geen afscheid nemen. Dit was voor Sjors maar moeilijk te bevatten.

Jaren geleden kwam Sjors naar Meerdijk. Zij zag een vacature in de krant staan. In deze vacature zocht Janine (Caroline de Bruijn) een nanny voor Nina (Marly van der Velden) en Lucas (Ferry Doedens). Vrijwel direct werd Sjors aangenomen. Meteen voelde Sjors een band met Janine. Zou Sjors dan nu eindelijk haar biologische moeder gevonden hebben?

Janine had geen idee wie zij in huis had genomen. Sjors stelde zich voor als Sjors Langeveld. Ook dat deed nog geen belletje rinkelen bij Janine. Na lang wikken en wegen kon Sjors er niet om heen draaien. Zij confronteerde Janine met haar vermoedens: Janine was haar moeder. Dit nieuws kwam hard binnen bij Janine. Voor haar stond niet langer Sjors, maar een oude bekende van vroeger.

Lang geleden werd Sjors geboren. Haar moeder noemde haar toen nog Wendela. Maar Sjors' moeder, Martine, kon niet voor haar zorgen. Ook de vader van Sjors, Frits van Houten, kon de zorg niet aan. Dus namen Janine en Daniël de zorg voor Wendela op zich. Maar ook dit werkte niet voor de twee. Zij besloten om Sjors onder te brengen bij een pleeggezin. De familie Langeveld nam de zorg van Sjors op zich.

Jaren later wilde Sjors antwoorden van Janine. Was zij echt haar moeder? Waarom had ze haar weggedaan? Sjors wilde alles weten. Janine begon alles aan Sjors te vertellen. Nadat Sjors alles te horen kreeg over haar verleden maakte zij zich zorgen. Wilde zij echt in contact komen met haar biologische moeder? Met de hulp van Janine besloot Sjors om dit toch te doen.

In de gevangenis leerde Sjors haar moeder kennen. Het was een bijzonder moment voor zowel moeder als dochter. Ook voor Janine was het even vreemd om Martine weer te zien. Nadat Martine haar dochter weer in de armen kon sluiten kwam zij vrij. Martine kwam voorwaardelijk vrij om haar leven weer op te pakken. Zij had nu weer een doel in het leven. Samen met Sjors wilde zij een nieuw leven beginnen.

Dit leek ook te gaan lukken. Maar toen kwam Ludo in het spel. Martine kon het niet laten om Ludo het leven zuur te maken. Hierbij kreeg zij hulp van Isabella en Yasmin. Maar de plannen liepen niet helemaal zoals gepland. Isabella nam de plannen tegen Ludo te letterlijk. Zij wilde wraak op Ludo om hele andere redenen. Isabella was haar dochter kwijt en dus moest Ludo ook één van zijn kinderen verliezen. Zij ontvoerde de jonge Nina en hield haar vast.

Op wonderbare wijze kwam Nina vrij en sloot haar ontvoerders Isabella en Yasmin op. Toen ontstond er een brand waarbij Yasmin ernstig gewond raakte. Door de hele ontvoering raakte Nina in een trance. Ze kon geen woord meer uitbrengen en werd vervolgens in een kliniek gestopt. Jaren later kwam Nina vrij en wilde zij maar wat graag praten.

Sjors kwam via haar moeder in contact met Nick, de zoon van Ludo. Nick werkte voor Martine, om zijn vader tegen te werken. Na een gezellig etentje werd Nick dronken. Sjors besloot om met naar zijn kamer te brengen. Maar eenmaal op de kamer ging het gruwelijk mis. Sjors werd door Nick misbruikt. Toen Sjors dit vertelde aan haar moeder nam zij maatregelen.

Martine nam de rol van moeder ineens heel letterlijk. Zij was woedend op Nick en zinde op wraak. Dit deed zij op geheel eigen wijze. Kom je aan Sjors, dan kom je aan Martine. Maar dit was voor Sjors nog niet genoeg. Ook zij wilde zelf ook wraak op Nick. Zij besloot om Nick achterna te reizen op zijn huwelijksreis met Charlie. Daarbij wilde Sjors Nick neerschieten met een spijkerkanon. Uiteindelijk was het Charlie die het wapen pakte en haar man aanviel.

Maar hoe zal het nu gaan tussen moeder en dochter? Hoe reageert Martine op haar kleindochter? Zij hebben veel tijd met elkaar moeten missen. Hoe past het wraakplan er precies in? Zal Sjors haar moeder werkelijk helpen? Is Sjors in staat om haar mond te houden over haar tijd in Rusland? Of breekt Sjors en biecht zij alles op?

De komende weken zullen bijzonder spannend gaan worden. Martine's terugkeer zal niet door iedereen gewaardeerd kunnen worden. Nu zijn er niet heel veel inwoners die Martine nog kennen. De familie Sanders, Laura en Linda zijn de enigen die Martine nog kennen. Maar of die Martine warm zullen onthalen is nog maar even de vraag. Die zullen wel even raar opkijken wanneer zij Martine in de ogen kijken.

Goede Tijden, Slechte Tijden is iedere werkdag om 20.00 uur te zien bij RTL 4.

Bekijk GTST terug via TVblik.

Foto: Screenshot GTST