Showbizznetwork weekoverzicht - week 21 - 2017

Showbizznetwork weekoverzicht - week 21 - 2017

Geschreven door Daniël Schalk Laatste update:

Iedere zondag blikt Showbizznetwork terug op de voorbije week in het ‘Showbizznetwork weekoverzicht’. In de 21ste week van 2017 werd bekend dat het Groot Dictee der Nederlandse Taal per direct van de buis verdwijnt en weervrouw Helga van Leur bij RTL vertrekt.

Daarnaast waren afgelopen week ook Jochem van Gelder, wiens contract bij SBS6 niet wordt verlegd, en OG3NE, die in een ruzie met BLØF-zanger Paskal Jakobsen is beland, in het nieuws. Lees het belangrijkste showbizznieuws uit de afgelopen week in het ‘Showbizznetwork weekoverzicht’.

Dictee der Nederlandse Taal na 26 jaar van de buis

De NTR heeft besloten om na 26 jaar per direct met het Groot Dictee der Nederlandse Taal te stoppen. De publieke omroep heeft dat besloten na tegenvallende kijkcijfers. Ook zou de formule van het jaarlijkse tv-programma met presentator Philip Freriks over zijn hoogtepunten heen zijn.

Freriks is teleurgesteld, zo liet hij aan de Volkskrant weten. “Het Groot Dictee bestaat al zo lang, het heeft een bepaalde statuur. Ik zou zeggen: ga er voorzichtig mee om, kijk goed wat er nog mogelijk is en neem op z’n minst afscheid in stijl. Maar nee. We worden bij het minste of geringste bij het grof vuil gezet”, zegt hij.

Geen contractverlening voor Jochem van Gelder

Het contract van Jochem van Gelder bij SBS6 wordt niet verlengd, dat onthulde de presentator woensdagnacht in de radioshow Nu Al Wakker op NPO Radio 1. “Ik kan er niet meer de programma’s presenteren die ik graag wil presenteren”, zei Van Gelder in gesprek met WNL-dj Wieger Hemmer.

Jochem vertrok in 2010 bij de KRO om in 2012 aan de slag te gaan voor SBS6. Daar presenteert hij nu alleen Lachen om Home Video’s. “Lachen om Home Video’s is een hartstikke leuk programma, maar het is niet het programma waarvoor ik 27 jaar televisie heb gemaakt om het te bereiken”, zegt hij.

RTL-weervrouw Helga van Leur stopt na 20 jaar

Weervrouw Helga van Leur heeft besloten om na 20 jaar te stoppen met het weerbericht. “Ik heb veel mee mogen maken en minstens 7000 weerberichten gedaan op televisie. Ik ben blij dat ik mijn passie voor het weer en klimaat op deze manier kon delen met de mensen thuis”, aldus Van Leur.

De weervrouw is van plan om zich nu verder te gaan verdiepen in de communicatie over klimaat, duurzaamheid en gedrag. “Om je verder te kunnen ontwikkelen, moet je soms ruimte maken. En daarom stop ik met de dagelijkse weerberichtgeving.” Helga haar laatste uitzending is op vrijdag 30 juni.

Zussen OG3NE en BLØF ruziën over Songfestival

Zanger Paskal Jakobsen van BLØF heeft afgelopen maandag in het AD uitgehaald naar OG3NE. In een interview met de krant onthulde de zanger dat hij ook een Songfestival-nummer voor OG3NE had geschreven, dat hij beter vond dan het door hun vader gemaakte nummer Lights and Shadows.

OG3NE haalde vervolgens op Twitter uit naar de zanger. “Je bedoelt de poging die unaniem niet door de eerste ronde van de selectiecommissie kwam? Helaas blijft 't allemaal maar Bløf”, zeiden ze zussen. Rick Vol, de vader van Lisa, Amy en Shelley, reageerde ‘verbijsterd’ te zijn door BLØF. 

Dit was het ‘Showbizznetwork weekoverzicht’ voor deze week. Showbizznetwork houdt jou ook de komende week weer op de hoogte van het laatste showbizz-nieuws. Daarnaast vind je op Showbizznetwork.nl onder de naam SBNW+ nog veel meer, zoals columns, recensies, blogs, rubrieken en interviews.