Holland's Got Talent maakt zich op voor de finale

Holland's Got Talent maakt zich op voor de finale

Geschreven door Sebastiaan Boers Laatste update:

Vanavond is het dan eindelijk zover. Dan is dé grote finale van Holland's Got Talent (HGT) te zien bij RTL 4. In de finale zullen tien acts zich van hun beste kans laten zien. Negen kandidaten zijn bekend geworden in de drie halve finales. Deze drie halve finales waren niet live te zien, maar van te voren opgenomen. Uit iedere halve finale kozen de vier juryleden drie finalisten.

Dat was voor Gordon, Angela Groothuizen, Chantal Janzen en Dan Katary alles behalve eenvoudig. In iedere halve finale streden negen acts tegen elkaar. Uiteindelijk konden er maar drie door naar de finale. Danser Gil, rapper Lukas en dansgroep Theatrobatics werden de eerste drie finalisten. 

Gil kreeg tijdens zijn auditie een Golden Ticket van Dan. Daarmee wist hij zich direct te plaatsen voor de halve finale. Hij wist dan ook met gemak een plek op te eisen voor de finale. Bij de zes afvallers was er voor één act nog een beetje hoop. Dansduo Kaskem kreeg de meeste stemmen van de kijkers thuis. Zij maakten kans op een 'Wild Card', om op die manier alsnog de finale te halen.

Tijdens de tweede halve finale wisten Celina & Samuel, goochelaar Timon en danser Daniël zich te plaatsen voor de finale. Celina & Samuel kregen tijdens hun auditie een Golden Ticket van Chantal. Hiermee stonden zij direct in de halve finale. De dansende Daniël kreeg tijdens zijn auditie een Golden Ticket van Angela. Tijdens zijn optreden in de halve finale wist hij de juryleden weer te raken.

Goochelaar Timon heeft een speciale band met de jury. Zijn auditie was behoorlijk opmerkelijk en bijzonder. Hij werd door Angela een beetje voor het blok gezet. Timon dacht dat Angela iemand anders was, namelijk Patricia Paaij (het voormalige jurylid). Dit zorgde voor een opmerkelijk en vooral hilarisch HGT moment. Hieronder is dat speciale moment nog eens terug te zien.

https://www.youtube.com/watch?v=bgg2n-RMw0Q

Ook in de tweede halve finale kon de kijker weer van zich laten horen. Uiteindelijk kreeg dansgroep The Epic Crew de meeste stemmen van de kijker. Zij maakten ook kans op een 'Wild Card'. Of zij die ook gaan krijgen zal tijdens de finale duidelijk worden.

In de derde halve finale wisten Kempo Kuntao, The Black Swords en de Dutch Junior Dance Division zich te plaatsen voor de finale. Kempo Kuntao kreeg tijdens de auditie een Golden Ticket van presentator Johnny de Mol. Het was voor het eerst in de geschiedenis van HGT dat een presentator een Golden Ticket kon uitreiken.

Dansgroep The Fire kreeg lovende kritiek tijdens hun optreden in de derde halve finale. Maar helaas zagen zij hun kans op een finaleplek in rook opgaan. Maar de kijker dacht daar heel anders over. Zij stemden massaal op deze dansgroep. Ook The Fire maakt nog kans op een finaleplek.

Hieronder is nog een kort overzicht welke negen acts er in ieder geval te zien zullen zijn:

1) Gil
2) Lukas
3) Theatrobatics
4) Celina & Samuel
5) Timon
6) Daniël
7) Kempo Kuntao
8) The Black Swords
9) Dutch Junior Dance Division

Wie de tiende act is, is nog niet bekend. Dat zal tijdens de finale duidelijk worden. Deze tien acts maken allemaal kans om deze talentenjacht te winnen. Wie wordt uiteindelijk hét talent van 2017? Dat wordt allemaal duidelijk tijdens de finale van HGT.

De finale van Holland's Got Talent is vanavond om 20.30 uur te zien bij RTL 4.

Bekijk HGT terug via TVblik.