GTST Zomer-blog 2017: #6 Rover en Kimberly

GTST Zomer-blog 2017: #6 Rover en Kimberly

Geschreven door Sebastiaan Boers

Op het moment dat Kimberly (Britt Scholte) het leven van Rover (Buddy Vedder) binnenliep, was het raak. Rover was tot over zijn oren verliefd op Kimberly. Maar de liefde bleek niet wederzijds te zijn. Daar had Rover behoorlijk veel moeite mee. Hij wilde maar wat graag dat de liefde een kans zou krijgen.

Kimberly had op haar beurt juist ogen voor iemand anders. Zij werd verliefd op Noud (Ruud Feltkamp). Maar hij had geen oog voor Kimberly. Hij was juist net zijn vriendin, Sacha (Gaby Blaaser) verloren bij een auto ongeluk. Toch bleef Kimberly het proberen bij Noud. Elke poging die ze deed mislukte keer op keer. Ondertussen genoot Rover van de mislukte pogingen van Kimberly. 

Hoewel er geen liefde ontstond tussen Kimberly en Rover, ontstond er wel vriendschap. Deze vriendschap ging zo ver dat Kimberly een date regelde voor Rover. Samen met Sam (Stijn Fransen) kwamen er veel dates voor Rover. Geen enkele date nam Rover serieus. Hij bleef altijd hoop houden in een relatie met Kimberly zelf. Dat veranderde in één klap toen Celia (Moïse Trustfull) in beeld kwam.

Celia was een collega van Rover. In het begin was er nog geen sprake van liefde. Maar na een tijdje ontstond er toch iets tussen de twee. Langzaam maar zeker werden Celia en Rover steeds verliefder. Dat zag ook Kimberly voor haar ogen gebeuren. Iets in haar vond dit alles behalve leuk. Wat was er nu ineens in de hand met Kimberly? Was zij nu ineens jaloers?

Kimberly probeerde er alles aan te doen om de relatie tussen Celia en Rover te saboteren. Dat ging zelfs zo ver dat het bijna haar vriendschap met Rover koste. Celia stelde ondertussen eisen aan Rover. Zij wilde dat Rover zijn vriendschap met Kimberly op zou geven. Dit deed Rover dan ook, hij verbrak de vriendschap met Kimberly voor Celia.

Kort daarna komt er een eind aan de relatie tussen Celia en Rover. Zij zag in dat Rover nog altijd gevoelens had voor Kimberly. Meteen daarna verteld Rover aan Kimberly hoe hij zich voelt. Ook zij kan nu eindelijk toegeven wat ze voelt. De twee vallen elkaar in de armen. Na al die tijd om elkaar heen gedraaid te hebben, zijn zij bij elkaar. Helaas is de liefde maar voor een korte duur.

Het blijkt dat Martine (Inge Iepenburg) informatie wil van Kimberly. Maar dat is allemaal een spel, bedacht door Nina (Marly van der Velden). Uiteindelijk gaf Kimberly aan me te willen werken om Martine ten val te brengen. Dan wordt ze op een veilige plek gebracht. Daar hoopte ze op de terugkeer van haar vader, Marcus (Hugo Metsers). Hij sloeg samen met Malena (Miryanna van Reeden) op de vlucht voor Martine.

Dit plan van Nina bleek te werken. Nadat het nieuws bekend werd van Kimberly's ontvoering, kwamen Marcus en Malena terug naar Meerdijk. Eenmaal daar aangekomen werden zij opgewacht door de politie. Eindelijk kon Malena haar verhaal vertellen over Maddie, oftewel Martine. Nadat de politie het hele verhaal te horen kreeg, kom Kimberly weer veilig terug keren.

Opnieuw kreeg de liefde een klap te verduren. Nadat Marcus en Malena terugkeerden wilden zij opnieuw Meerdijk verlaten. Zij wilden dat Kimberly met hen mee zou gaan. Voor Kimberly ontstond een onmogelijke keuze. Zou zij met haar vader mee gaan of bleef zij in Meerdijk blijven? Uiteindelijk koos zij ervoor om met haar vader mee te gaan. Rover bleef achter met liefdesverdriet.

Net nadat de twee eindelijk samen konden zijn, bleef Rover alleen achter. Maar lang bleef Rover niet alleen. Ineens stond Kimberly aan de deur. Zij had zich bedacht en wilde wel in Meerdijk blijven. Natuurlijk wilde zij niet gescheiden zijn van haar vriendje Rover. Daarnaast wilde ze dolgraag bij haar familie zijn. Zij was pas net in contact gekomen en wilde hen beter leren kennen.

Nu konden de twee eindelijk samen zijn. De verliefdheid was overduidelijk voelbaar. Niets leek hun geluk in de weg te staan. Zij besteedden veel tijd aan elkaar. Maar dat had ook een keerzijde. Kimberly was druk met haar werk en Rover zat met zijn studie. De schoolresultaten waren alles behalve goed. Daarop besloot Rover om te stoppen met school.

Dit vond Rover's moeder, Linda (Babette van Veen), alles behalve prettig. Zij wilde voorkomen dat Rover de verkeerde kant op zou gaan. Maar Rover kreeg een doel voor ogen: vluchtelingen helpen. Hier wilde hij zich meer dan graag voor inzetten. Hier had Linda zo haar vraagtekens bij. Toch draaide Linda bij en besloot om haar zoon te steunen.

Langzaam leerde Rover de vluchteling Amir (Alkan Coklu) kennen. De twee bouwden al snel een vriendschapsband op. De vriendschap zorgde ervoor dat Kimberly minder tijd met Rover kon doorbrengen. In het begin vond Kimbery het allemaal nog prima. Maar dat veranderde langzaam maar zeker. Steeds meer ging Rover's tijd naar Amir en de vluchtelingen.

Wanneer Rover een afspraakje met Kimberly vergeet, is zij uit op wraak. Zij wil verhaal halen bij Rover. Eenmaal aangekomen bij huize Bouwhuis, ziet Kimberly Rover achter de laptop. Rover's tijd ging in een belangrijke toespraak zitten voor het AZC in Meerdijk. De toespraak was al bijna klaar toen Kimberly er naar ging kijken. Zij was woedend op Rover en besloot om de toespraak te verwijderen.

Deze actie zorgde voor een woedende Rover. De relatie leek nu ineens scheurtjes te vertonen. Sam wilde het nog proberen goed te maken, maar zij werd weggestuurd door Kimberly. Toch voelde Kimberly zich schuldig om wat zij gedaan had. Kon zij het nog goed maken met Rover? De twee spraken alles uit en maakten een einde aan hun ruzie. De toespraak werd alsnog gered.

In Boks mocht Amir een toespraak gaan houden. Half Meerdijk was naar Boks gekomen om naar de speech te luisteren van Amir. In deze speech benadrukte hij hoe fijn het was om vrienden te maken in Meerdijk. Ook Rover sprak een paar woorden op de mensen in de zaal. Zelfs Kimberly was naar Boks gekomen om Rover te zien speechen.

Na de toespraken was het even tijd voor een korte pauze. Niet veel daarna begon de nachtmerrie voor veel Meerdijkers. Ineens brak er brand uit in Boks. In de zaal waar Rover en Amir zich bevonden brak ook paniek uit. De zaal leek te zijn afgesloten; er was geen uitweg. Rover probeerde nog om zichzelf en de anderen te bevrijden. Helaas kreeg Rover de deur niet open.

Zal het Rover lukken om zichzelf en de anderen te bevrijden uit Boks? Zal de deur open gaan en kunnen de Meerdijkers zichzelf in veiligheid brengen? Hoe zit het met Kimberly en Sam? Zij waren op het moment van de brand niet in de zaal aanwezig. Komen zij veilig naar buiten of zitten zij opgesloten? Dat zijn allemaal vragen die zijn ontstaan tijdens dit deel van de zomer-cliffhanger van GTST. De antwoorden hierop zullen pas in september duidelijk worden. 

Volgende week verschijnt er een nieuwe GTST Zomer-blog. De zevende editie zal in het teken staan van Job en Anna. Wat hebben zij allemaal meegemaakt? Dat is volgende week allemaal te lezen in de nieuwe editie van de GTST Zomer-blog.

Bekijk GTST op TVblik.nl/gtst