Heel Holland Bakt: Wat cake je nou?!

Heel Holland Bakt: Wat cake je nou?!

Geschreven door Sebastiaan Boers Laatste update:

Het was zondagavond weer Heel Holland Bakt tijd. In deze derde aflevering streden er nog acht bakkers tegen elkaar. Het thema van deze derde aflevering was cake. Niet echt een speciaal thema volgens André van Duin. Wel begeleidde hij de jury in stijl, met een golfkar, de tent in.

Maar hoe dan ook; cake was het thema. Als eerste moesten de bakkers een 'naked cake' gaan bakken. Nou maak maar eens een 'naked cake'. Vooral Ine had veel tijdsnood. Zij raakte dan ook regelmatig in paniek. Ook Rik vond de tijd alles behalve prettig. 

Maar Nico maakte er wel een hele speciale cake van. Hij maakte een driehoekscake, wat vrij opvallend en uniek was. De juryleden, Robèrt en Janny vonden deze dan ook mooi en strak. Gwenn maakte weer een 'heuptaart' aldus Janny. Toch smulde zij en Robèrt er van. Marjolein maakte een etalagetaart volgens Janny. De cake van Hans was weer heel erg lekker. Een geslaagde eerste ronde, behalve voor Corrie. Haar cake mislukte een klein beetje.

De tweede opdracht, de technische opdracht, bestond uit zwanen soesjes maken. Dat bleek meteen een vrij lastige opdracht. Maarten bijvoorbeeld had nog nooit soesjes gemaakt. Vooral het halsje was voor de meeste bakkers erg lastig. Ine raakte weer in paniek vanwege de tijd. Volgens André waren er veel zwanen overreden. Oftewel de meeste zwanen waren plat in plaats van rechtop.

De jury kon er stiekem wel om lachen. Maar zij zijn er niet alleen voor de humor. De beoordeling is waar het tenslotte allemaal om draait. Helaas bakte Maarten er niet zoveel van. Zijn soesjes moesten wij maar snel vergeten. Ook de soesjes van Ine waren ronduit slecht. Maar Marjolein wist juist indruk te maken. Zelfs vond ze dat ze geluk had vanwege de slechte zwanen van haar mede bakkers.

Tenslotte brak de derde en laatste opdracht aan. De laatste opdracht, het spektakel stuk, was een verrassingstaart. Het moest een taart worden die de jury zou doen verbazen. Het vergde flink wat creativiteit van de bakkers. Nou er kwam behoorlijk veel kleur bij kijken, zo leek het wel. Nu kwam het een beetje op aan om indruk te maken op de jury.

Janny had het even gezellig met Maarten. Hij bakte namelijk een Feyenoord taart. Dus besloten Janny en Maarten een woordje te gaan zingen. 'Hand in hand' zongen zij gezamenlijk in koor. Maar Janny had meer oog voor Maarten dan voor zijn taart. Deze taart zou dan volgens Janny ook prima verkocht kunnen worden in Rotterdam. Dat zorgde weer voor een glimlach bij Maarten.

Hans maakte weer een prachtige en stoere taart. De taart van Marjolein klopte gewoon helemaal. Een beetje winter van de buitenkant, maar lente in de binnenkant. Je verzint het gewoon niet. Marjolein kreeg er gewoon een gezonde kleur van op haar gezicht. Nico's taart was heel mooi in balans. Maar hij gebruikte ook heel veel kleur, een mooie taart.

De taart van Gwenn was niet mooi. Daarover was Janny heel erg duidelijk. Zijn taart was namelijk briljant! Zijn watermeloen taart maakte indruk. Dat verbaasde hem zelf wel een beetje. Maar zijn taart zag er ook echt uit als een watermeloen; een prima verrassingstaart. Rik maakte vooral een hele smakelijke taart. Toen bleven er nog twee taarten over die weinig indruk maakten.

Vooral Ine ging een stapje te ver. Zij verwerkte glas in haar taart! Vooral Robèrt was daar totaal niet van gediend. Dat kon hij gewoon niet waarderen. Zelfs met Janny raakte hij er niet over uitgepraat. Eerlijk is eerlijk; Ine heeft wel geleerd van haar fout, tenminste dat hoop je als kijker dan maar... verwerk nooit glas in je taart. Gewoon niet doen dus.

Corrie probeerde er een feestje van te maken. Haar ijsjestaart smolt letterlijk weg tegenover de andere taarten. Het was het net niet. Dit was niet de dag van Corrie. Hoewel zij een heel gezellige bakster is, laat zij zich wel snel afleiden door de camera's en door André. De ijsjestaart was wel feestelijk, maar bestond alleen maar cake. Dus deze opdracht was voor Corrie niet echt gelukt.

Het leek al een beetje duidelijk te zijn wie de tent zou moeten verlaten. Het leek te gaan tussen Ine en Corrie. Gelukkig mocht mijn favoriete bakster, Ine, blijven. Corrie moest helaas de tent verlaten. Zij zal zeker gemist gaan worden. Maar niet getreurd; zij is aanstaande woensdagavond alweer te zien in Smaakt naar meer. Daar mag ze nog even napraten over haar ervaringen in de tent.

De meesterbakker van deze week werd Gwenn. Vooral zijn meloentaart maakte indruk. Hij had het zelf misschien niet zo verwacht, maar het is hem zeker gegund. Hoe hij die taart bedacht en gemaakt heeft; grote klasse. Die taart zag er ook gewoon heel lekker uit. Het is en blijft jammer dat je als kijker niets mag proeven. Maar alle recepten zijn na te lezen op de website van Heel Holland Bakt. 

Heel Holland Bakt is iedere zondagavond om 20.25 uur te zien bij Max op NPO 1.
Smaakt Naar Meer is woensdagavond om 21.25 uur te zien bij Max op NPO 1.

Tot volgende week!

Foto: © Roland J Reinders / MAX