Heel Holland Bakt: Wat ‘cake’ je daar nou?
Bron: MAX Roland J.Reinders

Heel Holland Bakt: Wat ‘cake’ je daar nou?

Geschreven door Sebastiaan Boers

Het is zondagavond en dus weer tijd voor Heel Holland Bakt. De tent is weer gevuld met tien thuisbakkers. Allemaal hebben ze maar één doel: meesterbakker van de week worden. Daarvoor is wel iets nodig natuurlijk. Wie maakt de meeste indruk op de juryleden, Janny en Robèrt? Want zij zullen weer kritisch alles bekijken én proeven. Stiekem ben ik weer jaloers op de juryleden. Zij mogen al dat lekkers proeven. De mooiste baan die er bestaat. 

Meteen valt Jenny mij bijzonder op. Zij is echt een gezellig mens die het maar wat leuk vindt om mee te doen. Helaas ging de eerste opdracht niet helemaal goed. Haar tulband cake was allesbehalve wat het had moeten zijn. Haar versie kwam als slechtste uit de tent. Ze kon er nog wel een beetje om lachen. Dat moet je ook wel hebben in de tent. Lachen om je eigen (mis)baksels.

De tulband van Thijs was heel erg mooi gelukt. Die zou ik zelf ook wel willen proeven natuurlijk. De spanning was wel meteen weg bij de thuisbakkers. Eindelijk zat de eerste opdracht er dan op. Snel door naar de tweede opdracht. Dat was wel een hele bijzondere moet ik wel zeggen. De thuisbakkers moesten achttien koekjes zien te bakken. Zogenoemde jaffa cakejes. Ik heb er nog nooit van gehoord. De thuisbakkers overigens ook niet. 

Het werd echt een rommeltje in de tent. De jam was of te dun, de chocola te dik. Jenny zat met haar vingers in de chocola. Echt netjes werken deed ze dan ook niet. Het was met recht een bende te noemen. Maar dat is natuurlijk ook niet erg. Dat is ook wel de sfeer in de tent moet je maar denken. Toch kwamen haar jaffa cakejes best goed uit de tent. Zij eindigde op plek drie. Best netjes als je zag hoe ze te werk ging. Elizabeth wist de jaffa cakjes als beste te bakken. Daar was ze zelf best verbaasd over. 

Dan het spektakelstuk. Toch iedere week weer een spannende opdracht. De thuisbakkers moesten een ‘wie ben ik?!’ taart bakken. Het moest een taart zijn die iets over hun eigen persoonlijkheid zou zeggen. Dat is toch best een hele leuke opdracht. Zoals de juryleden zeiden: je leert de thuisbakkers wel een beetje kennen. 

Bij Jenny was het wederom chaos. Maar ergens is ze we de spraakmaker van dit seizoen. Ik kan echt genieten van haar bakkunsten. Stiekem hoop ik dat ze nog wel even in de tent mag blijven. Maar zoals het vaak naar voren kwam, lijkt dat er niet helemaal in te zitten natuurlijk. Want als je zovaak de fout in gaat, is het natuurlijk vragen om moeilijkheden. 

Dus is het niet heel verrassend dat Jenny de tent moest verlaten. Ergens vind ik het wel jammer. Roelof zat ook in de ‘gevarenzone’. Toch mis ik Jenny nu al een beetje. De meesterbakker van de eerste aflevering werd Elizabeth. Wat kan zij goed bakken! De rust bewaren en nog mooie kunstwerker afleveren. Is dat wellicht de winnares van dit huidige seizoen?

Het seizoen is overigens wel Coronaproef. De juryleden lopen rond met spatschermen. André natuurlijk ook. Daarnaast hebben de thuisbakkers ook schermen op hun kookeiland. Aan alles is gedacht om er toch een bijzonder seizoen van te maken. Ik denk dat Nederland wel weer toe is aan een beetje gezelligheid op televisie. Heel Holland Bakt is toch een mooi moment op het weekend mee af te sluiten. Dit wordt een heel mooi en smaakvol seizoen. Dat heb ik nu al wel in de gaten. Ik kijk al uit naar volgende week!

Tot dan!

Heel Holland Bakt is iedere zondagavond om 20.25 uur te zien bij MAX op NPO 1.