Dance Dance Dance: The lady with the E

Dance Dance Dance: The lady with the E

Geschreven door Sebastiaan Boers

Zaterdagavond was het tijd voor de vierde aflevering van Dance Dance Dance. Nu stonden er nog maar vier koppels tegenover elkaar. Zij gaven allemaal weer 100 % om een ronde verder te komen. De halve finale is namelijk binnen handbereik. Maar wie haalt die halve finale en wie vooral niet? Het is in ieder geval een heerlijke dansavond geworden.

Vooral Edsilia verraste mij compleet. Zij kwam voor haar solo optreden het podium op als Missy Elliot. Zij mocht dansen op het nummer Gossip Folks. Dat deed Edsilia bijzonder goed vond ik. Zij had zelfs een trainingsjas aan met de letter E. Of die nu van haarzelf of van Elliot was, was niet helemaal duidelijk. Het werd een optreden van Missy Edsilia. Laten wij het daar maar op houden. 

Als kijker had je ook echt het idee dat Edsilia genoot van haar rol als Missy Edsilia. Alles leek gewoon te kloppen aan dit optreden. De samenwerking met de dansers ging Edsilia ook bijzonder goed af. Het leek er sterk op dat zij goed op elkaar waren ingespeeld. Ik heb echt genoten van Missy Edsilia. De blikken van Edsilia leken soms verdacht veel op die van Missy Elliot. Is Edsilia naast zangeres en danseres nu ook actrice?

https://www.youtube.com/watch?v=sgGdec1bKd4

Voor de duo dans mocht Edsilia dansen met Roué. Zij moesten dansen op Bailamos van Enrique Iglesias. Wederom genoot ik zichtbaar van dit vrolijke danskoppel. Misschien zijn zij niet de beste dansers van de avond, maar zeker wel de leukste. Het plezier spat van het beeldscherm. Dat lijkt mij voor de kijker ook heel erg belangrijk. Alles zag er weer heel goed uit, zeker met alle dansers samen, een prima optreden.

De vierde show werd geopend door Stijn. Zij danste als Christina Aguilera op het nummer Come On Over. Wederom deed mijn persoonlijke favoriet het bijzonder goed. In haar witte outfit ging deze dans haar prima af. Wel is het jammer dat juist dit nummer voor haar gekozen is. Zelf zou ik Stijn liever iets anders zien dansen. Zoals vorige week, toen swingde Stijn veel meer dan nu. Ondanks dit alles deed Stijn het gewoon prima.

Maar over haar duodans was ik minder positief. Samen met Toprak danste Stijn op het nummer Tilted van Christine and the Queens. Stijn deed weer veel meer dan haar best. Zij deed het uitstekend, maar Toprak liet helaas wel een paar steken vallen. Het leek er wel op alsof Toprak niet zo gefocust was. Dat idee had ik vorige week ook al. Stijn is heel goed als solist, maar met Toprak is het toch anders.

Het kunnen misschien de zenuwen zijn. Maar Toprak kan wel degelijk goed dansen. Helaas lijkt ze iedere keer onzeker te zijn. Dat is helemaal niet nodig. Het is gewoon jammer dat het op deze manier gaat. De spanning loopt iedere week alleen maar hoog op. Dus moeten Stijn en Toprak hopen dat zij nog een ronde verder komen. Dan moeten zij wel flink aan de bak!

Het mooiste dansoptreden was misschien wel van Maan en Kaj. Zij dansten op Thinking Out Loud van Ed Sheeran. Dat was een heel intiem en romantisch optreden. De setting was ook erg romantisch. Voor mij als kijker leek het alsof er iets moois speelde tussen Maan en Kaj. Zij zijn ook een heel goed en sterk danskoppel. Het moet raar lopen willen zij de halve finale niet halen.

https://www.youtube.com/watch?v=XLbTmiDWdRo

Ook solo liet Maan zich van haar beste kant zien. Voor haar solo optreden danste Maan op The Greatest van Sia. Dat deed ze echt bijzonder goed. Het zag er allemaal heel erg strak uit. De gezichtsuitdrukkingen waren heel goed gedaan. Weer liet iemand zien dat ze plezier in het dansen heeft. Het kan nog wel iets worden met Maan, die naast zangeres zich nu ook ontwikkelt als danseres. Een zingende danseres of een dansende zangeres, kan allebei.

Het gevaarlijkste danskoppel: Zoey en Marnix. Zij zijn zo goed, dat is bijna niet normaal. Voor hun duodans mochten zij op Cheryl Cole's Parachute dansen. Er is weinig kritiek op hun aan te merken. Zij zijn zo goed op elkaar ingespeeld, dat is echt niet normaal. Het zag er weer zo strak uit, dat ik er bijna bang van ben. Dit zijn hoe dan ook finalisten, dat kan bijna niet anders.

Voor haar solo dans mocht Zoey dansen als Gloria Estafan. Zij kreeg de opdracht om te dansen op Get On Your Feet/Conga. In een heuse zomerse setting danste Zoey alsof het heel normaal is. De remix tussendoor was ook heel erg fijn om naar te kijken. Zij had ook plezier in het dansen, dat is mij nu wel duidelijk. Met of zonder Marnix, Zoey is een uitstekende danseres. Dit danskoppel gaat de finale zeker halen!

https://www.youtube.com/watch?v=GiqGHpceYGU

Nu alle vier de danskoppels twee aan de beurt waren werden de punten bij elkaar opgeteld. Maan en Kaj en ook Zoey en Marnix wisten de halve finale te bereiken. Dat kwam niet zo zeer als een verrassing. Maar het werd een gelijk spel tussen Stijn en Toprak en tussen Edsilia en Roué. Nu was het aan de jury om te bepalen wie er door mocht.

Dan koos voor Stijn en Toprak. Ook Igoné koos voor Stijn en Toprak. Zij wisten met hakken over de sloot de halve finale te halen. Timor koos voor Edsilia en Roué maar dat had al geen zin meer. Met tranen in de ogen gingen Stijn en Toprak door naar de halve finale.

Aan de ene kant ben ik blij voor Stijn en Toprak. Maar ik vond dat Edsilia en Roué het ook heel goed deden. Ik zou hun eerder een plek gunnen voor de halve finale. Helaas viel voor hun het dansavontuur. Zij wisten de halve finale niet te halen. Toch mogen zij trots zijn op hoe goed zij het hebben gedaan. Ik ben in ieder geval trots op Edsilia en Roué.

Dance Dance Dance is iedere zaterdagavond om 20.00 uur te zien bij RTL 4.

Tot volgende week!

Foto: William Rutten