Heel Holland Bakt: Té moeilijk?!

Heel Holland Bakt: Té moeilijk?!

Geschreven door Sebastiaan Boers Laatste update:

Het is zondagavond en dus tijd voor Heel Holland Bakt. De grote finale komt steeds dichterbij. Nog maar vijf bakkers in de tent die strijden om een plek in de grote finale. Maar het beloofde volgens André van Duin geen makkelijke aflevering te gaan worden. Het thema van deze week was namelijk moeilijk. Nou en of het moeilijk werd. Of zou het allemaal een beetje 'aangedikt' gaan worden?

De eerste opdracht bestond uit zes kogel gebakjes. Meteen een lastige opdracht voor de meeste bakkers. Voor Hans viel het allemaal wel mee. Het viel hem op dat er al vijf bakkers zijn afgevallen. Dat terwijl hij zelf steeds meer aankomt. Maar wat wil je ook als je meedoet met Heel Holland Bakt. Dat is bijna vragen om problemen. Gelukkig kan Hans wel een onsje meer hebben.

Ine was ook helemaal in de wolken. Zij ging zelfs een beetje Spaans praten en zingen. Zij vond het een fijne opdracht om te doen. Van spanning was helemaal geen sprake. Helaas had Gwenn wel een beetje pech. Hij kreeg zijn chocola niet uit de vorm. Hij moest een beetje geweld gebruiken, wat weer tot ergernis bij Hans en Marjolein veroorzaakte. Als dat nog niet genoeg was, had Gwenn ook bij de tweede keer last van vastzittend chocola.

Hans maakte het allemaal netjes met handschoenen. Hij is gelukkig ook nieuwsgierig aangelegd. Zijn kogel gebakjes zagen er dan ook heel goed uit. Helaas raakte Nico voor het eerst in paniek. De tijd speelde op het laatste moment weer roet in het eten. Maar uiteindelijk wist iedereen de gebakjes op tijd af te krijgen.

De kogel gebakjes van Hans waren goed en waren een feestje om te eten. Marjolein had har randen wat ruw opgebouwd maar het was wel knap. Bij Nico misten de juryleden iets spannends. Ine's kogel gebakjes waren mooi van kleur. ok werd Ine beloond om haar goede structuur. Bij Gwenn was het mooi dun en was het een fijne combinatie.

Na de kogel gebakjes werd het tijd voor de technische opdracht. De juryleden werden verzocht om de tent te verlaten. Zij moesten in een bootje zitten en roeiend naar de overkant zien te komen. Vooral Janny kwam niet meer bij van het lachen.

De technische opdracht bestond uit twaalf malakofs. Hans moest goed nadenken over deze opdracht. Ine begon meteen in haar beslag te prikken. Helaas raakte Marjolein voor het eerst in paniek. Zij moest goed nadenken over hoe zij de opdracht ging uitvoeren. Dat bewijst maar weer eens hoe lastig deze aflevering is. Niet alleen Marjolein had last van deze opdracht.

Ook Hans had even moeite met deze opdracht. Hij ging ook af en toe de fout in. Maar hij herpakte zich gelukkig snel weer. Ine was de rust zelve! Zij deed alsof deze opdracht helemaal niet moeilijk was. Eindelijk leek Ine eens lekker rustig in de tent. Zij straalde rust uit, wat ook wel eens fijn is om te zien.

Helaas brandde Marjolein haar vingers. Deze opdracht was naast moeilijk ook behoorlijk heet. Wederom had Hans het even lastig. Hij liet zelfs een makaron op de grond vallen... Gelukkig zagen alleen de kijkers dat. Van de vloer kun je immers eten hé Hans?!

De jury kwam weer in beeld voor het nodige commentaar. De makarons van Marjolein kwamen als slechte uit de bus. Haar chocola was niet helemaal goed gelukt. Maar de makarons van Hans werden als beste beoordeeld. Dat had hij zelf niet verwacht. Van Hans weten wij nu wel dat het een goede bakker is. Hij deed weer veel meer dan zijn best. Dat is dan ook best fijn om te zien.

De laatste opdracht was het spektakel stuk. Deze keer moesten de bakkers een nogatine bouwwerk maken. Alleen dat woord is al moeilijk, laat staan het bakken. Ine raakte lichtelijk in paniek terwijl Nico vrij rustig bleef. Misschien bleef Nico wel iets te rustig. Zou hij iets weten wat de kijker nog niet weet? Gelukkig kreeg Ine ondertussen hulp van Gwenn en van Hans.

Marjolein wilde een hoge toren maken, maar of dat helemaal ging lukken? Haar toren bleek niet helemaal stabiel. Hij dreigde zelfs bijna om te vallen. Gelukkig bleef Marjolein strijdlustig. Maar ook werd zij even emotioneel. Alles kwam keihard bij haar binnen. Zo zag ik Marjolein nog nooit. Wel goed dat ze haar emoties toont.

Janny moest even Ine wat moed inspreken. Deze opdracht was echt behoorlijk moeilijk. Maar Ine moest weer focussen op haar kunstwerk. Hans liet voor Heel Holland Bakt veel dingen lopen. Zo liet hij zijn school even voor wat het was. Als hij maar af en toe een taart bakt is het goed.

Nico bleef weer eens heel relax. Er is geen bakker die zo rustig was als hij. Maar was Nico niet iets te relaxed? Ik vond het zelf een beetje verdacht. Hoe kan iemand onder die druk zo rustig blijven? Soms is het maar goed ook dat iemand de rust zo goed kan bewaren.

Hans maakte een bijzondere molen. Maar bleef de molen wel staan? André maakte maar wat graag een foto van dit meesterwerk. Ine had het heel erg heet gekregen van deze opdracht. Maar haar vogelhuisje mocht er zeker zijn. Van de paniek kwam er eindelijk weer een glimlach naar voren. Geen reden meer voor paniek Ine!

De jury vond het kunstwerk van Gwenn erg mooi. Hij had dan ook keihard gewerkt aan deze opdracht. Hans had een krokant en vooral stevig kunstwerk gemaakt. Ine maakte een schattig vogelhuisje. Het werd dan ook en overwinning op haar zelf. Marjolein maakte een beauty kunstwerk en leverde fantastisch werk op. Maar Nico? Wat deed hij nou? Zijn kunstwerk bleek niet eetbaar? Verwarring en verbazing bij de juryleden.

Dan volgde al snel de einduitslag. Voor de derde keer was Hans de meesterbakker van de week. Zijn opdrachten werden het beste uitgevoerd. Voor Nico viel het doek. Hij moest de Heel Holland Bakt tent verlaten. Zelf zag hij het al een beetje aankomen. Vlak voor de halve finale kon hij terug naar Volendam.

Volgende week is de halve finale van Heel Holland Bakt te zien. Dan strijden Hans, Gwenn, Marjolein en Ine voor een plek in de finale. Welke bakker haalt de finale? Welke bakker valt er net voor de eindstreep af? Dat belooft een spannende halve finale te gaan worden. Ik hoop echt dat Ine de finale haalt. Want als ik het iemand gun, dan toch wel Ine.

Nico is aanstaande woensdag te zien in Smaakt Naar Meer. Dan mag hij over zijn ervaringen komen vertellen. Smaakt Naar Meer is woensdag om 21.25 uur te zien bij Max op NPO 1. De halve finale van Heel Holland Bakt is zondagavond om 20.25 uur te zien bij Max op NPO 1.

Tot volgende week!